Ştiri

Suntem pregătiţi de derby şi sperăm într-un spectacol la ultima întâlnire cu suporterii din acest an!

 17.11.2023, 01:17

După ce au jucat cu FCSB şi Dinamo în Cupa României, dar şi cu Phoenix Buziaş în campionat, fotbaliştii de la FC Bihor vor disputa şi ultimul joc de pe teren propriu din acest an calendaristic la lumina reflectoarelor, în nocturnă, sâmbătă, cu începere de la ora 17, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”.

De această dată va fi un meci mai special, întrucât roş-albaştrii vor primi vizita echipei de pe locul 2 din serie, Poli Timişoara, în ceea ce reprezintă derby-ul campionatului.
Conducerea clubului FC Bihor a prefaţat disputa cu o conferinţă de presă pe care a organizat-o joi la stadion.

„Ne aşteaptă un derby cu Poli Timişoara, un meci important în seria noastră, cu o echipă de tradiţie, cu o echipă bună. Am hotărât, cu echipa, pentru suporteri, pentru orădeni, să mutăm meciul, pentru că iniţial a fost programat la ora 14. L-am mutat la ora 17, astfel va fi în nocturnă. Am zis că şi la meciurile din Cupa României, şi la meciul cu Buziaş, a fost un spectacol, iar suporterii au venit într-un număr foarte mare. Sperăm ca şi sâmbătă să vină cât mai mulţi”, a spus preşedintele George Tătar, în deschiderea conferinţei.

"Un joc important pentru noi"

Analiza jocului care va opune primele două clasate în Seria a 8-a a Ligii a III-a a făcut-o antrenorul principal, Florin Farcaş, care s-a declarat încrezător în forţele şi potenţialul echipei sale.
„Suntem în pragul ultimului joc pe teren propriu, un joc important pentru noi, în economia clasamentului şi în tot ceea ce înseamnă demonstrarea potenţialului şi a calităţilor noastre, pentru că întâlnim un adversar puternic, un adversar cu nume în fotbalul românesc şi un adversar care luptă şi ei, ca şi noi, la câştigarea campionatului. Pentru noi este un joc exact ca şi toate celelalte jocuri, doar că are o altă încărcătură, datorită faptului că totuşi este Poli Timişoara, iar  Poli Timişoara reprezintă ceva pentru fotbalul românesc. Noi suntem pregătiţi, aşa cum am fost pregătiţi la fiecare joc până acum. Eu cred că suntem destul de maturi şi destul de în formă ca la jocul de sâmbătă să arătăm aşa cum ne dorim noi”, a declarat Florin Farcaş.

Tehnicianul formaţiei bihorene nu se confruntă cu vreo problemă de efectiv înaintea acestei dispute, exceptând-ul pe Andrei Gal, care a fost operat în vară şi care va reveni abia anul viitor. Florin Farcaş a recunoscut însă că Marius Hosu şi George Cherman, jucători care vin după accidentări sunt la 50% din potenţialul lor, iar Bogdan Vasile, undeva la 80%.

La conferinţa de presă a fost prezent şi Florin Chitaş, jucător care în ultima etapă, la Lipova, a marcat două goluri pentru orădeni.
„Este un meci mult aşteptat de toată lumea, un derby al primelor două clasate, două echipe de tradiţie, care, ambele, îşi doresc promovarea. Noi, echipa FC Bihor suntem pregătiţi, ne-am antrenat bine în zilele acestea, suntem încrezători. Avem o singură opţiune, clar, victoria. Avem toate atuurile să câştigăm acest meci, deoarece jucăm acasă, în faţa propriilor suporteri, suntem echipa de pe primul loc, n-am pierdut niciun meci în acest campionat şi sperăm să câştigăm şi la final să ne bucurăm cu toţii de această victorie”, a declarat Florin Chitaş.

În tur, la Timişoara, a fost meci egal

Vă reamintim că FC Bihor este neînvinsă în actuala ediţie de campionat, are 9 victorii şi 3 rezultate de egalitate, în cele 12 etape de până acum şi, cu 30 de puncte, este liderul incontestabil al Seriei a 8-a din Liga a III-a.
De partea cealaltă, Poli Timişoara vine la Oradea de pe locul 2, cu 24 de puncte, obţinute după 7 victorii şi 3 rezultate de egalitate, în cele 12 meciuri susţinute până acum, în cadrul cărora a trebuit să se şi recunoască învinsă de două ori.

În meicul tur, desfăşurat pe data de 16 septembrie, la Timişoara, jocul dintre cele două echipe s-a încheiat la egalitate, cu scorul de 1-1, după ce la pauză a fost 0-0, iar în partea a doua, bănăţenii au înscris primii, prin Fabian Marincu în minutul 60, egalarea fiind adusă de Sergiu Bactăr în minutul 72.
În acel joc, desfăşurat pe Stadionul Electrica, FC Bihor a ratat însă o lovitură de la 11 metri, în prima repriză, prin Alexandru Sorian. El l-a fentat pe portar, care a plonjat în partea opusă, dar mingea trimisă de orădean a trecut pe lângă bară.

O victorie în acest duel ar duce bihorenii la 9 puncte faţă de Poli, ceea ce ar însemna că ar lua o opţiune serioasă în câştigarea seriei.

Suporterii, aşteptaţi într-un număr cât mai mare

Conducerea clubului FC Bihor aşteaptă cât mai mulţi suporteri alături de echipă la ultima partidă din 2023 de acasă, în acest sens în săptămâna premergătoare jocului au fost organizate şi mai multe concursuri, pe pagina de Facebook a clubului, dar şi în colaborare cu Radio Transilvania, iar câştigătorii vor putea să îşi ridice premiile doar în pauza meciului, astfel încât ei vor trebui să fie prezenţi la meci. De asemenea, din punct de vedere organizatoric, preşedintele George Tătar a anunţat şi alte surprize, una dintre acestea ar fi şi faptul că înaintea partidei va fi prezentat publicului trofeul Cupei Mondiale de Minifotbal, pe care echipa României l-a obţinut la începutul acestei luni în Emiratele Arabe Unite. El va fi adus de cei trei jucători bihoreni ai naţionalei, golgheterul Marius Balogh, Andrei Ferick şi Andrei Şumulan. Ei vor fi însoţiţi de Spiros Baltsavias, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Minifotbal Bihor, cel care a dezvoltat această ramură sportivă în judeţul nostru.

Porţile Stadionului Iuliu Bodola pentru derby-ul FC Bihor – Poli Timişoara se vor deschide cu două ore înainte de startul jocului, de la ora 15.