Ştiri

Preşedintele executiv al FC Bihor, Mircea Fodor, răspunde acuzaţiilor din săptămânalul Bihoreanul

 15.12.2015, 16:30

În urma articolului apărut în numărul din 14 decembrie al săptămânalului Bihoreanul, intitulat "Hoţii strigă hoţi", preşedintele executiv al clubului FC Bihor,  Mircea Fodor,  a trimis un drept de replică la instituţia de presă respectivă, precum şi un comunicat de presă, prin care a dorit să-şi exprime indignarea la cele apărute în articolul respectiv, dar şi să facă anumite precizări cu privire la situaţia clubului şi acuzele care i-au fost aduse.


Redăm mai jos, replica pe care preşedintele executiv Mircea Fodor a trimis-o către săptămânalul Bihoreanul:

"În urma articolului apărut în numărul de săptămâna aceasta (14-20 decembrie) a ziarului dumneavoastră în care sunt acuzat de către aşa-zisul finanţator al clubului FC Bihor, Mihai Giurgiu, de însuşirea unor sume de bani, precum şi de faptul că l-aş fi minţit în mai multe rânduri, doresc să-mi expun punctul de vedere, cu regretul că în materialul dumneavoatră a apărut doar varianta mincinoasă a lui Mihai Giurgiu.

În primul rând, trebuie să precizăm faptul că cei de la clubul bulgar Ludogorets nu au virat 20 000 de euro!, cum spune Mihai Giurgiu, ci suma de 3 999,45 dolari (USD), adică 15 757, 83 lei, la data de 27 octombrie 2015.

Apoi, înţeleg că Mihai Giurgiu spune că în aceeaşi zi mi-ar mai fi dat el, 7 000 lei, minciună sfruntată, deoarece e vorba de 7 500 de lei, pe care i-a depus în contul clubului în data de 27 august 2015. De altfel, singurele două sume pe care le-a virat în contul clubului nostru sunt: cea sus menţionată şi încă o sumă de 5 000 de lei, în data de 16 septembrie 2015.

Astfel, puteţi deduce şi dumneavoastră ce sumă de bani de "mare investitor" a virat Mihai Giurgiu în contul clubului FC Bihor. Faceţi şi dumneavoastră socoteala dacă 7 500 lei şi cu încă 5 000 lei reprezintă 100 000 de euro, bani pe care Mihai Giurgiu tot susţine că i-a virat către clubul nostru.

În acest sens, ţin să mai menţionez faptul că înainte de a începe campionatul, atunci când trebuia să înscriem echipele în campionat şi să efectuăm plăţile pentru legitimarea unor jucători, NU Mihai Giurgiu a suportat aceste cheltuieli, cum vehiculează dumnealui, ci un membru al Adunării Generale a Asociaţilor clubului FC Bihor a creditat clubul cu 15 000 lei. La momentul respectiv, Mihai Giurgiu ne-a rugat să nu divulgăm acest aspect, promiţându-i acestui domn membru AGA că îi va da banii înapoi, fapt care nu s-a mai întâmplat nici până azi.

Astfel, se poate înţelege ce bani mi-am însuşit eu de la club şi ce bani, domnul Giurgiu. Precizez că pe lângă faptul că nu am încasat absolut niciun salariu de la club, de când ocup funcţia de preşedinte, am adus eu bani de la familia mea, ca acest club să poată să-şi desfăşoare activitatea.

La rândul său, aşa-zisul investitor Mihai Giurgiu a virat către clubul FC Bihor, în total, suma de 12 500 lei şi a încasat 30 000 lei, din drepturile de televizare!

Acestea sunt datele pe care am dorit să le precizez în urma articolului dumneavoastră, cu regretul că acest material apărut în numărul din această săptămână m-a discreditat şi mi-a afectat imaginea, scoţându-mă ca fiind un hoţ.

Deşi am un respect faţă de săptămânalul dumneavoastră, îmi pare rău că s-a ajuns să se publice un asemenea material care nu numai că nu reflectă adevărul situaţiei de la clubul nostru, ba mai mult aduce o pată negativă imaginii mele.

Eu vreau să le transmit iubitorilor de sport că eu sunt şi voi rămâne un om corect şi transparent în toate acţiunile pe care la întreprind. Eu iubesc clubul FC Bihor, care m-a format ca om, am făcut sacrificii atât psihice şi morale, cât şi financiare pentru acest club şi de aceea mă simt lezat când mi-se aduc astfel de acuze. De aceea, eu nu permit nimănui să-mi păteze imaginea”.