Ştiri

Pas cu stângul pentru FC Bihor în noua ediţie de campionat (FOTO)

 06.09.2014, 14:00

Deşi a întâlnit o echipă nou-promovată, pe Fortuna Poiana Câmpina, orădenii au dat sâmbătă, la Stadionul "Iuliu Bodola", de o echipă bine închegată, care a închis bine culoarele şi a fost periculoasă în faza ofensivă atunci când a avut prilejul. În acest context, bihorenii care au ratat mult, dar au avut şi greşeli în defensivă, au fost nevoiţi să se recunoască învinşi cu scorul de 1-3, în cadrul etapei a II-a a Seriei a II-a din Liga a II-a.

Foarte motivaţi, oaspeţi, care au declarat că vin la Oradea după toate cele trei puncte puse în joc, au început mai bine şi în minutul 14, pe un contraatac, Munteanu a pătruns bine şi i-a pasat în dreapta lui Honciu, care din 12 metri a şutat imparabil, învingându-l pe portarul Fildan.

După primirea golului, orădenii au ieşit la joc şi în minutul 25, R. Lukacs a şutat plasat din 12 metri la colţul lung, însă portarul Popescu a respins cu dificultate. Apoi, în minutul 34, după o centrare a lui Mihuţ, R. Lukacs a reluat cu capul peste poartă din 7 metri, deşi era nemarcat. În replică, în minutul imediat următor, s-a consemnat un atac periculos pentru Fortuna, iar Antohi de la 6 metri a trimis în bara dreapta din întoarcere.

Finalul primei reprize a mai consemnat şi în tribună o agitaţie, fiindcă un spectator a făcut o criză de epilepsie, însă au intervenit medicii de la ambulanţă, iar acesta şi-a revenit şi a rămas să urmărească meciul până la final.

În repriza a doua, când se credea că orădenii vor reuşi să înscrie pentru a restabili egalitatea, în minutul 51, oaspeţii au "lovit" din nou, după un contraatac perfect purtat de Fortuna. Mingea a ajuns la Minciună, care a finalizat cu un şut de la 16 metri în colţul lung.

Nu a trecut însă decât un minut şi cel mai periculos jucător al bihorenilor s-a bătut la o minge în careu, portarul I. Popescu l-a faultat. Acesta a primit cartonaşul galben, lovitura de la 11 metri a executat-o tot R. Lukacs, numai că a ratat, a trimis pe mijlocul porţi, iar I. Popescu a reuşit să respingă cu piciorul.

Fiind pe val, FC Bihor a obţinut un alt penalty, în minutul 68, prin acelaşi R. Lukacs, care a fost faultat acum de Şandru. A executat tot el penalty-ul, dar de această dată a înscris.

În fine, când FC Bihor a alergat după egalare, oaspeţii i-au taxat din nou, în minutul 76, la o greşeală în defensiva orădeană, când jucătorii Fortunei au combinat uşor în careu şi după ce Munteanu s-a distrat cu apărarea, a şutat de la 14 metri, portarul Fildan a respins până la Zsiga, care a înscris apoi fără probleme.

La scorul de 1-3, gazdele nu au mai avut puterea să revină, deşi până la final se mai putea acorda un penalty, tot pentru un fault asupra lui R. Lukacs, făcut de portarul I. Popescu, care l-a tras de tricou în careu pe atacant, dar arbitrul a lăsat jocul să continue, cu toate că la final, chiar antrenorul celor din Câmpina, Florin Stăncioiu, a recunoscut că "acesta a fost penalty mai clar decât primele două". A fost o fază importantă a jocului, pentru că dacă s-ar fi acordat lovitură de pedeapsă pentru orădeni, portarul oaspeţilor trebuia şi avertizat şi cum mai avea un cartonaş galben, automat urma a fi eliminat.

În cele din urmă, victoria a fost meritată a echipei prahovene, care, conform antrenorului Stăncioiu, are ca obiectiv în acest sezon clasarea între primele trei locuri.


DECLARAŢII

"Din păcate nu am început aşa cum ne-am dorit. Am început cu stângul acest campionat. Ne-am propus cu totul altceva în desfăşurarea jocului, dar din păcate am primit acel gol repede, din faza noastră de atac. Am avut noi mingea, am pierdut şi a urmat un contraatac tăios a lor. Ştiam că e o echipă foarte bună, pe faza de atac, în momentul în care recuperează şi pe spaţii mari. A doua repriză am jucat aşa cum le convenea lor, adică am fost obligaţi să ieşim peste adversar şi să lăsăm spaţii mari în spatele nostru, de care au profitat aproape la fiecare a lor de contraatac în momentul în care n-am reuşit să stopăm. Prima recuperare s-a transformat în gol. Cred că a mai fost o singură acţiune pe care a scos-o Fildan, când a respins în lateral, în rest, toate care le-au avut, le-au înscris, spre deosebire de ceea ce au avut în etapa trecută la jocul cu Metalul, când au avut situaţii monumentale pe care le-au ratat. Probabil există o lege a compensaţiei, din păcate s-a întâmplat de data aceasta să suferim noi", a declarat, după partidă, Alexandru Pelici, antrenorul gazdelor, care a recunoscut că jucătorii săi "au ratat şi ocazii monumentale".

"Suntem extraordinar de fericiţi că am câştigat cele trei puncte puse în joc. Ştiam că ne aşteaptă un joc greu, pentru că era primul al orădenilor, însă la fel de bine ştiam că putem să câştigăm, pentru că eu de mai multe ori am spus că avem o echipă bună, care, o să vedeţi, se va bate la primele locuri ale clasamentului. După înfrângerea de sâmbăta trecută de acasă, nemeritată, cu Reşiţa, am pregătit extraordinar de bine acest joc şi spre bucuria noastră iată că am putut câştiga. Felicit şi echipa gazdă pentru că a fost fair-play în multe momente ale jocului şi le doresc baftă multă", a declarat, la rândul său, antrenorul echipei din Câmpina, Florin Stăncioiu.


FC Bihor - AFC Fortuna  1-3(0-1)

Au marcat: R. Lukacs (min. 69 din penalty) / Honciu (min. 14), Minciună (min. 51) şi Zsiga (min. 75)

FC Bihor: Fildan – Pascariu, Bactăr, Ţoca (min. 35 Speroni) - Mihuţ – cpt. (min. 74 Lorincz), C. Străuţ, Sorian, Letan – Nichita (min. 74 Dobrescu), R. Lukacs şi Cr. Cigan. Antrenor: Alexandru Pelici

Fortuna: I. Popescu – Dobrosavlevici, M. Marin (cpt.), Şandru, Damian – Cioinac, Minciună – V. Munteanu (min. 79 Aldea),  Honciu, Antohi (min. 57 Zsiga)  - Chipirliu (min. 66 Velici). Antrenor: Florin Stăncioiu
Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) - Petru Marian Gaspar (Timişoara) şi Petrică Ionuţ Cîmpeanu (Cluj Napoca).

În etapa viitoare, FC Bihor va evolua sâmbătă, 13 septembrie, la Pâncota, cu echipa locală, Şoimii, care în runda a II-a a pierdut cu 0-2 la Reşiţa. Până atunci însă orădenii vor disputa marţi, de la ora 16.30, în deplasare cu Arieşul Turda,  jocul din turul V al Cupei României.

Pentru GALERIE FOTO, click aici!