Ştiri

O nouă victorie clară în deplasare şi FC Bihor este cu un picior la barajul de promovare!

 19.04.2024, 21:35

Fotbaliştii de la FC Bihor şi-au continuat seria jocurilor şi rezultatelor bune în partidele din deplasare, din judeţul Timiş, din faza play-off a Ligii a III-a.

Vineri, roş-albaştrii au evoluat la Carani, pe terenul echipei Phoenix Buziaş, acolo unde bihorenii s-au impus din nou clar, la scor de neprezentare, 3-0, exact aşa cum au făcut-o şi în runda precedentă la Peciu Nou.

Echipa orădeană a început în trombă jocul şi de această dată şi în minutul 12 au deschis scorul, apoi,  peste 15 minute l-au majorat, pentru a închide tabela încă din minutul 38, când au marcat golul al treilea.

Jocul a aparţinut din nou bihorenilor, care au dominat clar prima repriză, pentru ca, în partea a doua, şi la adăpostul de 3-0 pe tabelă, să permită şi gazdelor să iasă în ofensivă, însă cu excepţia unei ocazii din minutul 70, cei de la Buziaş nu au mai reuşit să pună în real pericol poarta lui Pînzariu.

După câteva ocazii bune, „roş-albaştrii” au deschis scorul în minutul 12, după ce Mihai Gîdea a avut o incursiune în careu pe partea dreaptă, din apropierea linei de fund l-a servit la şase metri pe atacantul Sergiu Jurj, care a marcat de lângă un adversar.

Şi la 1-0 ocaziile orădenilor au continuat, iar în minutul 27 a venit şi golul al doilea, după ce Andrei Vînău a fost faultat în careu, iar acelaşi Sergiu Jurj a executat penalty-ul şi a transformat impecabil.

Nu au trecut decât 11 minute şi în minutul 38, după alte acţiuni ofensive ale formaţiei orădene, Sergiu Ciocan, care a fost titularizat în premieră în meciurile oficiale ale FC Bihorului, a fost faultat şi el în careu. De această dată lovitura de la 11 metri a executat-o Vadim Calugher, care a transformat şi el fără probleme, în dreapta portarului, în timp ce acesta a plonjat în stânga.

În repriza a doua, cu 3-0 pe tabelă, jucătorii echipei orădene au mai redus "motoarele" şi au permis şi gazdelor să atace, însă prima ocazie mai periculoasă a acestora a apărut abia în minutul 70, după un şut-centrare de pe dreapta, când Rareş Bîrloveanu a trimis cu capul din şase metri, peste poartă.

Roş-albaştrii au avut şi ei o ocazie foarte bună în partea a doua, după ce Marius Hosu i-a trimis de pe dreapta în careu lui Andrei Moga, acesta a trimis periculos de la 12 metri, dar puţin peste bara transversală.

„Este o victorie meritată, după o primă repriză foarte bună, 3-0 fără drept de apel, după multe ocazii în prima parte. Am pus stăpânire pe joc, am pus stăpânire pe adversar, ne-am creat destul de multe ocazii, am şi înscris. În a doua repriză am făcut câteva schimbări, pe considerentul să închid jocul, să jucăm mai defensiv, să încercăm să ne apărăm, să încercăm să prindem pe spaţii libere, nu ne-a ieşit tocmai cum ne-am dorit, dar îmbucurător este că am câştigat, acesta este cel mai important lucru”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei FC Bihor, Florin Farcaş.

Phoenix Buziaş – FC Bihor Oradea 0-3 (0-3)
Au marcat: Sergiu Jurj (min. 12 şi 27 din penalty), Vadim Calugher (min. 38 din penalty)
Phoenix: D. Flonta – Al. Nagy, D. Angheli (min. 46 Bobocea), P. Nicolescu – cpt., Okon Pefoura (min. 41 R. Velcan), M. Sturzu, R. Bîrloveanu (min. 80 A. Mada), Sg. Românu, B. Fertu, A. Chistrugă (min. 80 Cr. Mitre) şi Cr. Grancea (min. 80 D. Janu). Antrenor: Cosmin Petruescu
FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, Cs. Preklet, Al. Băican, K. Gagyi – R. Farcaş – Ad. Gîdea (min. 80 L. Ioviță), V. Calugher (min. 59 B. Vasile), A. Vînău (min. 46 A. Moga), Sg. Ciocan (min. 59 M. Hosu) – Sg. Jurj (min. 59 L. Tincău). Antrenor: Florin Farcaş
Au arbitrat: Narcis Bodocan – Alin Revnic și Tamas Magyar Bazso (toți din Cluj-Napoca)
Observatori FRF: Constantin Tuligă-Ghiţă (Drobeta Turnu Severin) și Alina Mihoc (Arad)

După această partidă FC Bihor totalizează 56 de puncte şi, cel puţin până sâmbătă, se desprinde la 12 puncte în clasament faţă de echipa de pe locul 2, Poli Timişoara şi la 17 puncte de CSC Peciu Nou, formaţia situată pe locul 3. Astfel, echipa orădeană poate obţine matematic calificarea la barajul de promovare încă din etapa din acest week-end, dacă în partida de sâmbătă de la ora 17, CSC Peciu Nou – Poli Timişoara, echipa gazdă, CSC Peciu Nou, nu reuşeşte să câştige.

Pentru FC Bihor următorul meci va fi tot în deplasare, la Timişoara, cu Politehnica, sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 17.