Ştiri

O nouă problemă la FC Bihor: pierderea jucătorilor! (FOTO)

 13.05.2015, 14:30

După încheierea campionatului Ligii a II-a, preşedintele şi antrenorul principal al clubului FC Bihor, Mircea Fodor, respectiv Gheorghe Silaghi au organizat miercuri la sediul clubului orădean de fotbal o conferinţă de presă prin care au analizat situaţia din ultimele două luni de la club şi au prezentat problemele noi cu care se confruntă clubul.

"Clubul nu mai are nici un ban în cont, finanţatorii nu se grăbesc să ne ajute, singura speranţă, pe care am tot spus-o şi o spun în continuare este să reuşesc să aduc un investitor la echipă şi asta cât mai repede, pentru că dacă până la 1 iulie noi nu ştim ce buget avem, nu putem înscrie echipa în campionatul 2015-2016. Au fost două luni infernale, zic eu, dar am reuşit s-o scoatem la capăt, clubul s-a salvat din  punct de vedere sportiv, falimentul l-am amânat, problema care se pune la ora actuală este cea a jucătorilor", a declarat preşedintele Mircea Fodor, care a vorbit apoi despre cea mai nouă problemă apărută la club, aceea că pe lângă jucătorii care sunt la final de contract, mai sunt alţii tineri şi de perspectivă, care mai sunt legaţi prin contract de club, dar care pentru că nu şi-au primit banii de patru luni de zile pot fi pierduţi fără să se încaseze vreun ban pe ei.

"Dat fiind faptul că nu sunt plătiţi de patru luni, ei pot deveni jucători liberi oricând, dacă-şi depun memorii la Comisia Statutului Jucătorilor şi cum FC Bihor este un cadavru, în jurul lui hienele roiesc şi muşcă hălci mari şi vor halca mai crudă, halca mai în vârstă nu o vor, că-i mai aţoasă. Aceasta este, o spun cu tupeu. Din păcate cu acest aspect ne confruntăm la ora actuală şi dacă ar exista zic eu 20 de mii de lei în cont, am putea plăti la zi copii care sunt încă sub contract cu noi şi n-ar avea cum să meargă la Comisia Statutului să-şi ceară să devină jucători liberi", a mai precizat Fodor.

Preşedintele FC Bihor a subliniat că nu doreşte să-i piardă pe aceşti jucători, mai ales fără să încaseze bani pe ei, dar dacă nu vor fi bani pentru a evita depunerea memoriilor, nu va avea încotro. "Dar e normal, într-un final, dacă nu există aceşti bani şi nu va exista o perspectivă la acest club, ca să le dăm voie să joace în altă parte, dar eu consider că ar fi bine ca fiecare conducător de club, care vrea jucători de la FC Bihor să vină să stea de vorbă cu noi, dacă mai e ceva, dacă se poate negocia ceva. Şi aş vrea să mai spun că acest club care este hulit de ani de zile, când e vorba de jucători e bun, pentru că Centrul de Copii şi Juniori lucrează an de an şi scoatem jucători, aşa cum îi el sărac şi cu gaură neagră, scoatem jucători, curtaţi de mulţi, pentru că în afară de noi şi Şcoala Sportivă nu mai există un alt club care să aibă grupele de vârstă care le avem noi şi acum nu mai e vorba de gaură neagră, acum e vorba de clubul care ne ajută. Între ianuarie şi iunie îl hulim pe clubul FC Bihor, în iunie îl iubim, din iulie în ianuarie îl hulim, în ianuarie iar îl iubim, atunci îi bun acest club când ne dă ceva, gratis, dacă se poate", a mai punctat Mircea Fodor.

Şi antrenorul Gheorghe Silaghi a admis că situaţia este foarte complicată, că şi-ar dori toţi jucătorii să rămână, dar dacă situaţia nu se va reglementa, nu se va opune plecării jucătorilor.
"Dacă am avea bani, n-am ţine numai jucătorii tineri, am ţine şi jucătorii bătrâni, pentru că toţi au dat dovadă de caracter. Din punctul acesta de vedere am vrea să-i ţinem pe toţi, pentru că băieţii aceştia, aşa cum au fost ei, au tras de ei, au dus campionatul la capăt şi au dat dovadă de un mare caracter. Pe de altă parte însă, sigur că şi eu dacă aş fi în locul altui antrenor şi eu m-aş uita în ograda lui FC Bihor, pentru că ştiu că acolo s-a lucrat bine şi eu aş aduce jucători. Din punctul acesta de vedere îi înţeleg. Sigur, domnul preşedinte este pus acum să negocieze în genunchi, pentru că practic este în situaţia în care el negociază în genunchi şi din poziţia aceea nu prea se poate negocia. Eu îi înţeleg şi pe jucători şi la urma urmei, noi FC Bihor nu ne putem opune ca aceşti copii să progreseze, să-şi caute viitorul. Asta este drama noastră acum, pentru că noi suntem puşi în situaţia de a negocia ceva ce efectiv noi practic numai avem", a declarat Gheorghe Silaghi.

Chestionat de situaţia banilor alocaţi de la Consiliul Judeţean, cei 500 de mii de lei, preşedintele clubului, Mircea Fodor a spus că "noi îi tot aşteptăm, iar ei aşteaptă un al treilea asociat cu o sumă apropiată cu cea a lor".

Cât priveşte preconizata amnistie fiscală, propusă de primul ministru Victor Ponta şi care ar viza şi cluburile de fotbal din România, preşedintele clubului orădean a precizat că în cazul în care o lege în acest sens va fi adoptată, atunci în proporţie de aproximativ 80 la sută din datoriile clubului FC Bihor vor fi şterse. "Dacă iese această lege, suma pe care o avem noi de dat către bugetul statului este în proporţie de cam 70-80 la sută şi dacă e aşa cum se spune vom scăpa de aceste datorii, dar vor mai rămâne restanţe salariale, restanţe cu furnizorii, plus cei care mai rămân la masa credală", a mai declarat Mircea Fodor. 

FOTO, AICI!