Ştiri

"Miercuri este o zi importantă pentru fotbalul bihorean"

 29.08.2023, 14:37

FC Bihor Oradea se va duela miercuri cu unul dintre cei mai redutabili adversari pe care i-a întâlnit în ultima perioadă, FC Argeş Piteşti, echipă care în urmă cu câteva luni activa pe prima scenă a fotbalului românesc!

Jocul dintre cele două formaţii va conta pentru play-off-ul Cupei României şi se va desfăşura cu începere de la ora 17:00, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”.

Meciul a fost prefaţat de conducerea echipei orădene în cadrul unei conferinţe de presă pe care a organizat-o marţi, la sala de conferinţe a stadionului orădean.

„Avem un meci cu o echipă de tradiţie, o echipă care sezonul trecut a jucat în Liga I. Mă bucur că am ajuns până aici, dar vreau să le mulţumesc şi suporterilor care au fost alături de noi, în număr destul de mare, sâmbătă, la meciul din campionat, pe o căldură infernală. Îi invit şi la partida de miercuri, să vină în număr cât mai mare, pentru a fi alături de echipă. Aşa după cum am transmis, biletele pentru meciul cu FC Argeş au rămas la acelaşi preţ cu cele din campionat, de 10 lei. Ele se pot achiziţiona online, dar şi la casa de bilete de la stadion, marţi până la ora 19, respectiv, miercuri în ziua jocului, cu începere de la ora 15:30, la Poarta 1 şi la Poarta 3. Poarta 2 este rezervată pentru cei care au bilete online sau abonamente”, a declarat, în deschidere, preşedintele clubului FC Bihor, George Tătar.

„Putem spune că este o zi importantă pentru fotbalul bihorean, miercuri, pentru că nu de foarte multe ori, în ultima perioadă, FC Bihor s-a întâlnit cu adversari superiori nivelului în care activează şi mai ales cu o echipă titrată a fotbalului românesc, cum este FC Argeş, o formaţie care anul trecut a activat în prima ligă, iar anul acesta are obiectiv clar accederea din nou în eşalonul superior. Astfel, pentru noi, sigur, este o zi importantă, pentru că putem să aducem la stadion iubitorii fotbalului pentru a vedea, aşa cum am spus, o fostă, precum se pare, şi o viitoare componentă a Ligii I”, a precizat şi antrenorul principal Florin Farcaş.

Tehnicianul formaţiei „roş-albasatre” s-a referit şi la starea de spirit a elevilor săi înaintea disputei cu piteştenii, meci care va fi televizat şi transmis de DigiSport şi PrimaSport.

„Noi suntem pregătiţi pentru acest joc, mai ales că venim după un rezultat pozitiv, cel de sâmbătă din campionat, cu un moral bun. Chiar dacă jocul nu a fost tocmai cel care ni l-am propus noi, dar totuşi a fost un joc pe care l-am controlat, per ansamblu. Ne-am creat ocazii, am marcat, deci, suntem mulţumiţi din punctul acesta de vedere şi sperăm ca la ora jocului de mâine să arătăm la fel şi să facem la fel ca şi sâmbătă!”, a mai afirmat Florin Fracaş.

La conferinţa de presă a fost prezent şi jucătorul care a adus victoria în partida din campionat de sâmbătă, cu CSC Peciu Nou, atacantul Sergiu Jurj, care s-a arătat încrezător în forţa grupului pe care îl reprezintă.

„Suntem bucuroşi că am reuşit să aducem o echipă de tradiţie şi suntem încrezători că putem trece de FC Argeş. Obiectivul principal al echipei este promovarea în liga secundă, dar dat fiind faptul că lotul echipei are o anumită valoare şi o anumită experienţă în sezonul acesta, ne dorim să intrăm şi în grupele Cupei României, pentru a aduce adversari puternici, adversari de primă ligă. Publicul bihorean merită acest lucru”, a declarat Sergiu Jurj.

Înaintea disputei cu Campionii FC Argeş, antrenorul echipei FC Bihor se confruntă în continuare cu trei probleme de efectiv, Andrei Gal este operat, iar Vadim Calugher şi George Cherman sunt şi ei în continuare indisponibili, după accidentările suferite.

Reamintim că până să ajungă în play-off, FC Bihor a trecut de două tururi, învingând în deplasare, cu scorul de 3-0, echipa Lotus Băile Felix şi cu 2-0 pe Sănătatea Cluj.
De partea cealaltă, FC Argeş a eliminat până în prezent echipa Vediţa Coloneşti, pe care a întrecut-o în deplasare cu 2-1.