Ştiri

Jucătorii de la FC Bihor s-au reunit sâmbătă pentru o ultimă acţiune în acest an, alături de suporteri (FOTO)

 12.12.2015, 19:00

După ce şi-au încheiat evoluţia din această stagiune competiţională, jucătorii de la FC Bihor au primit liber de la antrenor încă de la sfârşitul săptămânii trecute. Ei totuşi s-au reunit sâmbătă din nou la Stadionul Iuliu Bodola, pentru o acţiune pe care au organizat-o suporterii din vechea galerie, "Rebelii orădeni".

Astfel, aceştia au disputat un meci pe terenul II al stadionului, de două reprize a câte 30 de minute, în care echipa clubului FC Bihor a întâlnit o reprezentativă a suporterilor. De fapt, doar în prima repriză s-a petrecut acest fapt, pentru că în partea a doua, jucătorii celor două formaţii s-au amestecat. A rezultat un joc frumos, un spectacol agreabil, cu câteva reuşite, una chiar de generic a fundaşului Chira, reprofilat pentru acest joc ca atacant, dar şi cu o prestaţie bună din partea suporterilor. Pentru a nu se supăra nimeni, scorul la final a fost 4-4, cei drept, după ce antrenorul Dan Mănăilă, care a arbitrat disputa, a anulat câteva reuşite ale fotbaliştilor de la FC Bihor, pe motiv de ofsaid.

La finalul disputei, toţi jucătorii, împreună cu suporterii şi cu cei prezenţi la acest joc s-au fotografiat, afişând un banner, cu un mesaj în limba engleză, pe care scria "Ajutaţi-ne să visăm – Legenda nu moare". Aceasta apropo de situaţia foarte dramatică a clubului orădean de fotbal, care se află într-o incertitudine totală, iar mesajul în engleză se doreşte a demonstra că ceea ce se întâmplă la un asemenea club, cu o istorie bogată, este un semnal de alarmă chiar pentru fotbalul internaţional, nu numai pentru cel românesc.

Apoi, în partea a doua a acţiunii, suporterii şi jucătorii au trecut la protocol, organizatorii, cei din fosta galerie "Rebelii orădeni", pregătind bograci, împreună aceştia servind din ceea ce se doreşte a nu fi ultima masă la FC Bihor.

"Este păcat că s-a ajuns aici. Sperăm acum, în ultimul ceas, să-şi dea seama şi domnii de la Consiliul Judeţean, şi domnul primar, chiar dacă sunt unele probleme, pe care le ştim cu toţii, să încerce să-i ajute. Noi cu ce am putut, i-am ajutat, am strâns mână de la mână şi am reuşit să facem cât de cât, zic eu un bine", a declarat Nicu Gheorghiţă, cel care a fost liderul galeriei "Rebelii orădeni" şi care a avut iniţiativa organizării acestei acţiuni.

"Le mulţumim acestor suporteri, care au încercat să ne aducă un dram de bucurie în suflet, un dram de zâmbet. Au reuşit şi pentru acest gest, doar cuvinte şi gânduri de mulţumire pentru ei", a precizat şi antrenorul Dan Mănăilă.

"Vreau să le mulţumesc celor care au fost prezenţi astăzi la stadion şi pentru gestul pe care l-au făcut. Sincer, ne-am bucurat fiecare dintre noi, ne-au adus un zâmbet pe buze, ca să zic aşa tuturor. Eu sper să nu moară legenda FC Bihor şi să continue acest club, pentru că este cel mai vechi din România. Eu sper să nu moară totuşi", a conchis şi căpitanul formaţiei FC Bihor, Cristian Andor.

FOTO, AICI!