Ştiri

Înfrângere la scor de neprezentare, acasă, cu FC Caransebeş (FOTO)

 25.04.2015, 18:00

Deşi a început mai bine jocul, echipa orădeană de fotbal FC Bihor a cedat, surprinzător prin proporţiile scorului, cu 0-3, sâmbătă pe teren propriu, la Stadionul Iuliu Bodola, în faţa formaţiei FC Caransebeş, în meci ce a contat pentru etapa a IV-a din play-out-ul Ligii a II-a.

Partida a început cu cinci minute întârziere, în semn de protest din partea jucătorilor orădeni, nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de patru – cinci luni, dar şi de situaţia foarte critică prin care trece clubul. Astfel, aceştia, însoţiţi de copii de la grupa de 2006, au pătruns pe teren purtând un banner cu mesajul "Mulţumim că ne-aţi minţit!" adresat Consiliului Judeţean, care deşi a alocat de la buget o sumă de bani pe acest an, nu mai reuşeşte însă s-o şi distribuie în conturile clubului, club care se simte tot mai izolat şi lăsat de izbelişte. Copii de 2006, pregătiţi tocmai de antrenorul echipei mari, Gheorghe Silaghi, au mai afişat însă un banner, în care au scris: "FC Bihor, jucaţi pentru noi!"

Jocul a debutat într-un ritm bun pentru gazde, care chiar puteau marca în minutul 3, când însă şutul lui Ember de la 16 metri, a trecut puţin pe lângă poartă. Apoi, deşi păreau că au început bine jocul, elevii antrenorului Silaghi au fost surprinşi în minutul 13 de un contraatac al oaspeţilor, iar tânărul fundaş stânga orădean Norbert Lorincz a intervenit neregulamentar în suprafaţa de pedeapsă asupra lui Constantin Stoica. Arbitrul hunedorean Denis Haidiner a dictat lovitură de la 11 metri, penalty care a fost executat de acelaşi Stoica, dar apărat de portarul Călin Fildan.

În loc ca ratarea penalty-ului de către oaspeţi să le dea curaj, jucătorii echipei gazdă au fost surprinşi în minutul 19 de golul marcat de acelaşi Constantin Stoica, cu o reluare din vole de la 12 metri. Cu toate că au continuat să atace, orădenii au mai încasat un gol în minutul 26, atunci când Andrei Artean, liber fiind la 16 metri, a şutat în partea dreaptă a portarului.

Scorul final al jocului a fost stabilit tot în prima repriză, în minutul 43, de căpitanul oaspeţilor, Ciprian Dinu, care a reluat din 2 metri o minge respinsă de Fildan în urma unei lovituri de colţ. În repriza a doua, deşi au atacat  mai mult, orădenii n-au mai reuşit să înscrie, astfel că au cedat acest joc la scor de neprezentare (3-0).

"De ce mi-a fost teamă nu am scăpat. Pentru că mă aşteptam, le-am şi spus băieţilor că în cazul în care vom primi gol ne va fi foarte greu să revenim. Am început bine partida, dar am fost surprinşi de acele execuţii care ne-au scos efectiv din joc. Este greu să lucrezi în această perioadă cu o echipă care nu şi-a mai primit banii de luni de zile. Mi-a fost greu să-i motivez şi la antrenamente. Nu ştiu ce se va întâmpla săptămâna viitoare, însă pe noi ne aşteaptă un meci decisiv sâmbătă la Pâncota", a declarat, după joc, antrenorul orădean  Gheorghe Silaghi.

"A fost un joc bun, consistent, pe care l-am controlat în mare măsură, e adevărat şi cu ajutorul scorului deschis destul de repede, un joc în care am recuperat punctele pierdute săptămâna trecută acasă şi care ne dă mai multă linişte pentru ultimele două meciuri. Urmează o partidă în care, matematic, putem închide tot, sper să tratăm jocul la fel ca pe cel de astăzi. Câştigul mare nu sunt cele trei puncte, ci e grupul pe care l-am regăsit după o perioadă destul de tulbure. Vestiarul e plin, în sfârşit! Vreau să transmit respectul meu antrenorilor şi jucătorilor de la FC Bihor, îl merită pe deplin, pentru modul în care duc situaţia actuală, şi sper că aceia care pot decide să nu lase clubul să iasă dintr-un circuit pe care îl merită cu prisosinţă", a declarat la rândul său, la conferinţa de presă de după joc, antrenorul echipei din Caransebeş, Alin Artimon.

FC Bihor – FC Caransebeş 0-3(0-3)
Au marcat: C. Stoica (min. 19), Artean (min. 26) şi C. Dinu (min. 43)
FC Bihor: Fildan – Letan, Pascariu, Fl. Lazăr (ctp.), Lorincz (min. 55 Zs. Lukakcs) – Haş, Ember (min. 70 Ţoca) – Fl. Pop, Sorian, Cr. Andor – Cr. Cigan (min. 65 Dobrescu). Antrenor Gheorghe Silaghi
FC Caransebeş: Ad. Pascal - Tomozei, R. Barbu, Cotigă (min. 55 Birău), Cip. Dinu (cpt) - Artean, Săulescu - C. Stoica, S. Lupu (min. 76 H. Popa), Fl. Pîrvu - A. Roman (min. 80 Suru). Antrenor: Alin Artimon
Au arbitrat: Denis Haidiner (Hunedoara) - Casian Băla (Arad) şi Marius Bălan (Dej

Având în vedere că, la Râmnicu Vâlcea, CSM din localitate şi Şoimii Pâncota au remizat cu scorul de 1-1, FC Bihor şi echipa din Pâncota se află acum la egalitate în clasament, cu câte 21 de puncte şi se vor întâlni săptămâna viitoare, pe terenul echipei arădene, într-un meci care devine decisiv pentru evitarea ultimului loc al clasamentului.

Etapa a IV-a a play-out-ului Seriei a II-a a Ligii a II-a:
FC Bihor Oradea - FC Caransebeş 0-3
CSM Râmnicu Vâlcea - Şoimii Pâncota 1-1
Clasament:
1 CSM Râmnicu Vâlcea 24 7 10 7 22-20 31 -8
2 FC Caransebeş 24 6 7 11 23-30 25 -11
3 Şoimii Pâncota 24 4 9 11 20-29 21 -12
4 FC Bihor Oradea 24 4 9 11 16-26 21 -15

Etapa a IV-a a play-off-ului Seriei a II-a a Ligii a II-a:
FC Olt Slatina - ACS Poli Timişoara 0-1
Unirea Tărlungeni - CS Mioveni 1-2
Metalul Reşiţa - Olimpia Satu Mare 2-0
Clasament:
1 ACS Poli Timişoara 24 15 7 2 36-9 52 16
2 CS Metalul Reşiţa 24 11 9 4 31-22 42 3
3 CS Mioveni 24 11 7 6 24-16 40 7
4 FC Olt Slatina 24 10 9 5 33-22 39 3
5 Unirea Tărlungeni 24 9 7 8 25-21 34 +2
6 FC Olimpia Satu Mare 24 7 5 12 20-29 26 -10

GALERIE FOTO, AICI!