Ştiri

FC Bihor a remizat în ultima etapă a play-out-ului: 1-1 cu CSM Rm. Vâlcea

 09.05.2015, 14:30

FC Bihor şi-a încheiat parcursul din actualul sezon competiţional al Ligii a II-a, 2014-2015, cu jocul pe care l-a disputat sâmbătă, la Stadionul Iuliu Bodola, în compania formaţiei CSM Rm. Vâlcea.

Partida, care a contat pentru etapa a VI-a, ultima din play-out-ul Seriei a II-a şi pentru care care antrenorul Gheorghe Silaghi a avut nouă jucători indisponibili s-a încheiat la egalitate, cu scorul de 1-1, deşi în partea a doua, cel puţin, orădenii au dominat jocul.

Scorul a fost deschis de bihoreni, în minutul 17, când a înscris N. Lorincz, pentru ca egalarea să survină în minutul 31, când a marcat Melcea.

Partida a început într-o notă de echilibru, cu prima acţiune mai periculoasă a bihorenilor, consemnată în minutul 7, când V. Dobrescu a intrat în careu pe partea dreaptă, dar a fost stopat la 7 metri de poarta lui Prvulovic. În replică însă, în minutul 16, Ad. Popa a trimis de la marginea careului, pe jos, în bara colţului lung a porţii orădene apărate de Alin Sălăjan. Peste numai un minut s-a deschis însă scorul, când intrat în careu pe partea stângă, tânărul fundaş orădean Norbert Lorincz a şutat la colţul scurt, învingându-l pe portarul vâlcenilor.

În minutul 24 FC Bihor a trecut pe lângă majorarea scorului, după o lovitură de colţ, executată de pe partea dreaptă de Cr. Andor. Mingea a fost trimisă înalt la 3 metri de poartă, de unde V. Dobrescu nu a reuşit însă să reia spre cadrul porţii. De partea cealaltă, în minutul 31, oaspeţii au reuşit să înscrie şi să egaleze, după ce Firţulescu a trimis un şut-centrare, Sălăjan a fost păcălit, mingea depăşindu-l şi lovind bara sus, după care a ajuns la Melcea, care din 4 metri a şutat, Ţoca aflat pe linia porţii a respins, însă arbitrul a apreciat că mingea a depăşit cu întreaga circumferinţă linia de poartă şi a validat golul.

FC Bihor a revenit apoi în atac, iar în minutul 41, R. Ember a executat o lovitură liberă de la 40 de metri, mingea trimisă de el lovind bara porţii vâlcenilor. Chiar în finalul primei reprize, în minutul 44, V. Dobrescu, deşi a fost încolţit de doi jucători, a scăpat singur cu portarul, dar din 7 metri a trimis puţin pe lângă bară.

După pauză, jucătorii orădeni au atacat mai mult, şi-au masat adversarii în propria lor jumătate, vâlcenii mulţumindu-se doar să contraatace, însă nu au mai marcat până la final, deşi, în minutul 66 a fost o fază controversată, care se putea concretiza cu un gol. Atunci, Cr. Cigan a căzut în careu după un duel cu Stoica, centralul Lucian Ţiţii, din Sibiu, a dictat penalty, dar tuşierul, Simona Hiticaş, din Cluj Napoca, semnalizase un offside la Cigan, iar centralul a revenit asupra deciziei.

În minutul 69, Norbert Lorincz a luat o acţiune pe cont propriu, s-a apropiat de careu, dar a şutat pe lângă poartă. În minutul 76, Haş a expediat un şut de la 30 de metri, tot pe lângă poartă, pentru ca în minutul 80, acelaşi Haş să trimită periculos, de la marginea careului, puţin pe lângă poartă.

Pe final de joc, antrenorul Gheorghe Silaghi a trimis în teren di tineri jucători, care, cu acest prilej au debutat în Liga a II-a. Este vorba despre Dan Negrea, jucător provenit de la echipa a doua, şi de Alexandru Talpoş, un fotbalist de doar 15 ani, provenit de la echipa de juniori C a clubului orădean, o echipă antrenată de Marius Suciu. Talpoş este şi component al lotului naţional U 15.

"A fost un meci bun, în condiţiile date, cu probleme financiare şi de lot. Le mulţumesc din suflet băieţilor, pentru că au dus până la capăt acest calvar. A fost un meci foarte bun, cu ritm bun, fiecare echipă văzându-şi de joc. Contractul meu expiră în 30 iunie, inclusiv la Centrul de Copii şi Juniori şi trebuie să-mi caut de lucru. Ar fi păcat ca o echipă cu tradiţia lui FC Bihor să dispară. Am avut două debuturi, Negrea şi Talpoş. Pe lângă absenţele avute, Haş a jucat cu infiltraţii. Săptămâna viitoare vom face două antrenamente, marţi şi joi, după care se intră în vacanţă. Din lotul echipei, 14 jucători sunt la final de contract şi probabil îşi vor căuta alte echipe", a declarat, după partidă, antrenorul formaţiei FC Bihor, Gheorghe Silaghi.

Mulţumit de joc, după partidă, a fost şi tehnicianul vâlcenilor, Alexandru Pelici, care s-a reîntors la Oradea, ca adversar de această dată, după ce el a condus echipa bihoreană la începutul sezonului. "A fost şi ultima etapă a uni campionat cu răsturnări de situaţii, nu dor în plan sportiv, ci şi organizatoric şi de situaţie financiară a cluburilor.  O să vedem din vară cine va mai continua. Eu îmi felicit echipa şi mă bucur pentru debutul lui Prvulovic. Nu se ştie nici la noi ce va urma din vară. Felicit jucătorii de la FC Bihor şi întreg staff-ul tehnic, pe Călin Cheregi, Gheorghe Silaghi, jos pălăria pentru toţi cei de la Oradea. Ar fi mare păcat ca o asemenea echipă să dispară de pe harta fotbalului. Şi la noi sunt ceva datorii, şi conducătorii noştri se gândesc dacă vor continua sau nu din vară. Vin cu plăcere de fiecare dată la Oradea, pentru că am relaţii foarte bune cu toţi oamenii din clubul de aici. Nu lăsaţi FC Bihor să moară!", a declarat, la conferinţa de presă de după joc, tehnicianul formaţiei vizitatoare, Alexandru Pelici.

Astfel, FC Bihor şi-a încheiat jocurile din acest sezon şi deşi s-a clasat pe locul IV în play-out, nu va participa nici măcar la barajul pentru evitarea retrogradării, care nu va mai avea loc, întrucât FC Olt s-a retras din campionat, iar nicio altă echipa nu va mai retrograda în acest sezon. Dacă din punct de vedere sportiv, situaţia la clubul orădean de fotbal este salvată, nu se ştie ce se va întâmpla în continuare cu clubul în sine, acesta având neapărat nevoie de un investitor sau un susţinător financiar, pentru aşi putea continua activitatea.

"Le mulţumesc din suflet acestor copii, pentru sacrificiul pe care l-au făcut în aceste luni. Le înţeleg greutăţile prin care au trecut, sunt alături de ei şi-i susţin pentru că, zic eu, orice om care merge la un loc de muncă, după efortul depus îşi aşteaptă şi retribuţia, iar ei n-au primit aceşti bani şi sunt convins că dacă în alte domenii de activitate se întâmplă acest lucru, se lasă cu greve, cu proteste… De luni, începând, eu am un singur scop, aducerea unui investitor la echipă, iar dacă până în 15 iunie nu reuşesc să aduc acest investitor sau să atrag fonduri la echipă, eu o să spun adio acestui club, pentru că nu se doreşte echipă de fotbal în oraşul nostru. Şi mă întreb eu, ce interese meschine sunt în jurul acestei echipe? De ce se vrea moartea acestui cub şi de către cine?", a declarat preşedintele clubului FC Bihor, Mircea Fodor.

FC Bihor - CSM Râmnicu Vâlcea  1-1(1-1)
Au marcat: N. Lorincz (min. 17) / I. Melcea (min. 31)
FC Bihor: Sălăjan - Zanardini, Letan (cpt.), Ţoca, Lorincz – Haş (min. 84 Negrea), A. Achim - Sorian, Ember, Andor (min. 89 Talpoş) - V. Dobrescu (min. 55 Cr. Cigan). Antrenor: Gheorghe Silaghi
CSM Rm. Vâlcea: Prvulovic – Eremia (min. 62 M. Deaconescu), I. Stoica (cpt.), C. Pârvulescu, Al. Ionescu - Ad. Neagoe, Dumitraşcu - Ad. Popa (min. 70 Geantă), Melcea (min. 77 Konyeha), Firţulescu - M. Staicu. Antrenor: Aleandru Pelici
Au arbitrat: Andrei Lucian Ţiţii (Sibiu) - Petrică Ionuţ Cîmpeanu şi Andra Simona Hiticaş (ambii din Cluj-Napoca).

De precizat că în pauza meciului FC Bihor – CSM Rm. Vâlcea, Asociţia Judeţeană de Fotbal Bihor a premiat echipa de juniori E a clubului orădean, o echipă cu jucători născuţi în anul 2004 şi antrenată de Marius Suciu, care a câştigat faza judeţeană, după ce a obţinut 17 victorii şi a pierdut un singur meci, marcând 144 de goluri şi primind doar 13.

În celălalt meci din ultima etapă a play-out-ului Seriei a II-a din Liga a II-a, la Pâncota, Şoimii din localitate au pierdut cu 1-3 în faţa celor de la FC Caransebeş.

În play-off, ACS Poli Timişoara s-a impus cu 3-0 la Reşiţa şi şi-a asigurat şi matematic promovarea în prima ligă.

Etapa a VI-a (ultima) din play-out-ul Ligii a II-a, Seria a II-a la fotbal:
FC Bihor Oradea - CSM Râmnicu Vâlcea 1-1
Şoimii Pâncota - FC Caransebeş 1-3
Clasament final:
1 CSM Râmnicu Vâlcea 26 7 11 8 24-25 32 -7
2 FC Caransebeş 26 8 7 11 30-32 31 -8
3 Şoimii Pâncota 26 5 9 12 22-32 24 -15
4 FC Bihor Oradea 26 4 10 12 17-28 22 -17

Etapa a VI-a a play-off-ului Seriei a II-a a Ligii a II-a:
Metalul Reşiţa - ACS Poli Timişoara 0-3
Unirea Tărlungeni - FC Olimpia Satu Mare 2-1
FC Olt Slatina - CS Mioveni 0-3 (la masa verde)
Clasament:
1 ACS Poli Timişoara 26 17 7 2 43-10 58 +19
2 CS Mioveni 26 13 7 6 30-16 46 +10
3 CS Metalul Reşiţa 26 12 8 6 34-26 44 +2
4 Unirea Tărlungeni 26 11 7 8 30-22 40 +1
5 FC Olt Slatina 26 9 7 10 28-37 34 -5
6 FC Olimpia Satu Mare 26 9 4 13 26-30 31 -8