Ştiri

FC Bihor a pierdut cu 0-1 meciul de la Pâncota (FOTO)

 02.05.2015, 16:00

Fotbaliştii de la FC Bihor au pierdut sâmbătă jocul de la Pâncota, susţinut în compania formaţiei locale, Şoimii, în penultima etapă din play-out-ul Seriei a II-a a Ligii a II-a.

Jocul, care s-a desfăşurat pe un teren moale şi un timp ploios şi care a reprezentat derby-ul codaşelor seriei, s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru gazde, care au marcat în prima repriză, în minutul 37, prin Flavius Cuedan.

Partida a început bine pentru gazde, care după ce în minutul 7 au şutat prin Cuedan, de la 22 de metri, pe lângă poarta lui Fildan, în minutul 12 au avut o ocazie mare. După ce Dragalina a executat o lovitură liberă de la 25 de metri din lateral stânga, Issa a prelungit cu capul de la colţul scurt, dar Lung reluat, tot cu capul, din 2 metri, pe lângă poartă.

În minutul 20, Alexandru Sorian s-a ciocnit cu Adrian Rusu de la gazde, la centrul terenului, dar în urma acestui contact, fotbalistul orădean a fost nevoit să părăsească terenul cu capul spart, fiind transportat de urgenţă la spitalul din Arad, unde i s-a aplicat trei copci. În locul decarului orădean a intrat Bogdan Ţoca, iar jucătorul gazdelor, Rusu, a fost avertizat de arbitru cu cartonaş galben.

Apoi, în minutul 25, FC Bihor a trimis primul şut spre poartă, prin Ember, de la 25 de metri, dar şi peste transversală.

În minutul 37  gazdele au reuşit să deschidă scorul, după ce Siminic a centrat de pe partea stângă cu piciorul drept, iar Cuedan a sărit la cap cu Fildan, mingea i-a rămas tânărului mijlocaş al Pâncotei, care a trimis-o în plasă din 8 metri, profitând şi de ieşirea hazardată a goalkeeperului orădean.

În replică, două minute mai târziu, FC Bihor a ratat o ocazie bună, după ce Mihuţ a centrat de pe dreapta, iar din 14 metri, FL. Lazăr a reluat din vole, dar a scos în doi timpi de pe linia porţii goalkeeperul gazdelor, Cr. Irimia. Până la pauză nu s-a mai întâmplat apoi nimic, astfel că cele două echipe au intrat la vestiare cu scorul de 1-0 pentru Şoimii.

În repriza a doua, jocul a început sub semnul echilibrului, prima ocazie din partea secundă având-o bihorenii, prin Andor, intrat în teren în locul lui Ember, care în minutul 54, a trimis un şut-centrare de pe dreapta, respins din faţa porţii în corner. Apoi, la cealaltă poartă, în minutul 58 s-a dictat penalty pentru gazde! Bactăr l-a faultat în careu pe Gâlcă, după ce acesta i-a luat faţa. Căpitanul şoimilor, Dragalina şi-a asumat execuţia, dar a tras peste poartă.

În minutul 69, meciul a fost întrerupt timp de cinci minute, după ce plasa porţii lui Fildan s-a desfăcut.

În minutul 76, gazdele au executat o lovitură liberă, de la 22 de metri, prin Cuedan. Acesta a trimis înalt în careu, iar din 10 metri, Suciu a reluat cu capul la rădăcina barei porţii apărate de Fildan. Două minute mai târziu, acelaşi Dragalina a şutat de la 25 de metri peste poartă, pentru ca în minutul 90+1, acelaşi Dragalina i-a pasat în superioritate numerică lui Gâlcă, iar acesta de la 12 metri uşor lateral dreapta a trimis o boltă care a căzut pe bara transversală a porţii lui Fildan.

Pentru întreruperea jocului din minutul 69, meciul s-a prelungit cu 8 minute, dar până la final nu s-a mai întâmplat nimic, gazdele impunându-se la limită şi distanţându-se la trei puncte în clasament faţă de orădeni.

De precizat faptul că la meci a asistat şi o inimoasă galerie orădeană, formată din circa zece persoane.

"Felicit echipa gazdă pentru victorie, o victorie meritată. Din păcate, noi suntem într-o situaţie ingrată. Pe lângă problemele pe care le avem, s-a văzut avem problemele acestea de atitudine din joc, care, sigur, îşi pun amprenta asupra evoluţiei jucătorilor. Ghilotina aceasta care apasă deasupra capului nostru  şi anume faptul se va închide sau se aşteaptă să se închidă, efectiv ne macină pe dinăuntru şi nu avem liniştea necesară, nu avem starea necesară, creează iritare în rândul nostru şi din această cauză, sigur, jocul nostru suferă. Vom vedea ce va fi marţi, la instanţă şi în funcţie de ce se va hotărî acolo, vom vedea care va fi destinul acestui club. Din păcate astăzi am jucat slab şi-mi asum această evoluţie de astăzi", a declarat, după joc, antrenorul formaţiei orădene, Gheorghe Silaghi.

"Vreau să-i felicit, în primul rând pe jucători, fiindcă astăzi am dat dovadă de o determinare deosebită, în condiţiile în care şi terenul a fost cum a fost, nu ne-a putut permite să etalăm un joc aşa cum ni-l dorim. Am considerat, împreună cu cei din conducerea clubului că trebuie să-i stimulăm pe jucători. Am vorbit cu primarul oraşului şi în acest sens jucătorii au avut o altă atitudine şi un alt moral. Jocul nostru a fost unul care s-a înscris pe linia celor făcute de până acum, mai ales ultimele două, cel de astăzi şi cel cu Vâlcea, meciuri în care noi am fost echipa care a dominat jocul şi am dovedit că la ora actuală Pâncota este în Liga a II-a, o nucă tare şi cred că se poate pune la trântă cu orice echipă din acest eşalon", a declarat, la rândul său, tehnicianul gazdelor, Ionuţ Popa.

Şoimii Pâncota - FC Bihor Oradea 1-0(1-0)
A marcat: Cuedan (min. 36)
Stadion: Şoimii Pâncota
Spectatori: 100
Timp: ploios
Teren: moale
Şoimii: Cr. Irimia – Polgar, R. Lung, Ad. Rusu, Siminic – Suciu – Fl. Gâlcă, Issa, F. Cuedan (min. 90+6 D. Dan), Vladu (min. 78 Monac) – Dragalina - ctp. (min. 90+1 D. Mitu). Antrenor: Ionuţ Popa
FC Bihor:  Fildan – Mihuţ, Fl. Lazăr (ctp.), Bactăr, A. Achim – Letan, Ember (min. 46 Cr. Andor) – Fl. Pop, Sorian (min. 23 Ţoca), Lorincz (min. 76 I. Ban), – Cigan. Antrenor: Gheorghe Silaghi
Au arbitrat: Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin) - Cristian Gabriel Drăguţ şi Bogdan Gheorghioiu (ambii din Timişoara).

În celălalt meci din penultima etapă a fazei play-aut, la Caransebeş, gazdele s-au impus clar cu scorul de 4-1 în faţa formaţiei CSM Rm. Vâlcea, astfel că, deşi mai este o etapă de disputat, clasamentul s-a clarificat, cu vâlcenii pe primul loc, cei din Caransebeş pe poziţia a doua, Şoimii Pâncota pe locul III şi FC Bihor pe poziţia a IV-a.

Etapa a V-a (penultima) din play-out-ul Seriei a II-a a Ligii a II-a:
FC Caransebeş - CSM Râmnicu Vâlcea 4-1
Şoimii Pâncota - FC Bihor Oradea 1-0
Clasament:
1 CSM Râmnicu Vâlcea 25 7 10 8 23-24 31 -8
2 FC Caransebeş 25 7 7 11 27-31 28 -11
3 Şoimii Pâncota 25 5 9 11 21-29 24 -12
4 FC Bihor Oradea 25 4 9 12 16-27 21 -15

În faza play-off, ACS Poli a învins cu 2-1, pe teren propriu, echipa Metalul Reşiţa şi a mai făcut un pas spre Liga I, iar la Satu Mare, Olimpia a surclasat, cu 3-0, echipa Unirea Tărlungeni. Meciul CS Mioveni – FC Olt nu s-a disputat, echipa din Slatina retrăgându-se din campionat.

GALERIE FOTO, AICI!