Ştiri

Doar egal în derby-ul cu Poli Timişoara, deşi am avut meciul în mână

 18.11.2023, 21:32

Deşi a avut jocul în mână şi şi-a creat cele mai mari ocazii, jucătorii de la FC Bihor au înregistrat doar un rezultat de egalitate, sâmbătă seara, la Stadionul Iuliu Bodola, în derby-ul cu Poli Timişoara.

Desfăşurat în nocturnă, pe un timp total neprielnic fotbalului, dar şi pe un teren greu, după ploile căzute în ultimele zile, meciul dintre primele două clasate din Seria a 8-a a Ligii a III-a la fotbal s-a încheiat cu scorul de 1-1, după ce FC Bihor a marcat încă din prima repriză, din minutul 7, prin Florin Chitaş. În ultimele 20 de minute însă, oaspeţii au reuşit să restabilească egalitatea, prin Robert Curescu, cel care a înscris în minutul 74.

Început bun de joc

Frigul şi ploaia măruntă i-a ţinut în case pe bihoreni, doar aproximativ o mie de oameni încumetându-se să asiste la ultimul joc de pe teren propriu din acest an al roş-albaştrilor. Totuşi, între aceştia şi-au făcut din plin simţită prezenţa cele două galerii, care au întreţinut atmosfera pe stadion, galeria timişorenilor remarcându-se din plin şi prin petardele şi fumigenele date.

Înaite de startul jocului a fost ţinut  un moment de reculegere în memoria unui suporter al echipei orădene, Attila Ilyes alias „Bumi”, fost membru al galeriei FC Bihor timp de aproximativ 50 de ani. El s-a stins în această săptămână.

Jucătorii orădeni au început prime partida, în minutul 7 reuşind chiar să deschidă scorul, după ce Andrei Moga l-a lansat bine pe Florin Chitaş, care a pătruns în careu, a scăpat singur cu portarul şi l-a „executat” pe acesta, cu un şut printre picioare.

În minutul 19, Călin Jurj a expediat un şut de la 35 de metri, dar pe lângă poarta timişorenilor. Atacurile orădenilor au continuat, iar în minutul 28 FC Bihor a trecut pe lângă majorarea scorului, după ce Sergiu Jurj i-a trimis foarte bine pe culoar lui Andrei Moga, dar tânărul jucător orădean, singur cu portarul, a trimis incredibil pe lângă bară.

Prima ocazie a celor de la Poli a venit în minutul 33, când Iosif Rotariu a trimis periculos din interiorul careului, dar fundaşul Ricardo Farcaş şi portarul Mihai Pînzariu au respins în corner.

Până la pauză, FC Bihor a mai avut o ocazie, prin mijlocaşul Vadim Calugher, care a trimis un şut înşelător, însă portarul timişorean a scos de sub transversală.
 

Trofeul Cupei Mondiale de Minifotbal, prezentat publicului orădean

În pauză, clubul FC Bihor a premiat câştigătorii concursurilor organizate pentru suporteri în această săptămână. De asemenea, spectatorii i-au putut aplauda pe cei trei jucători orădeni care au devenit campioni mondiali la minifotbal şi care, însoţiţi de președintele Asociației Județene de Minifotbal Bihor, Spiros Baltsavias, au prezentat bihorenilor trofeul cucerit în Emiratele Arabe Unite. Este vorba despre Marius Balogh, Andrei Ferik și Andrei Șumălan, care au fost şi premiați, cu această ocazie, cu plachete de clubul FC Bihor, acestea fiind oferite de președintele George Tătar şi Spiros Baltsavias,
De menţionat însă că trofeul Cupei Mondiale de Minifotbal a fost expus pe toată durata jocului la Stadionul Iuliu Bodola.

Egalarea a survenit către final

Şi în repriza a doua, FC Bihor a început mai bine, iar în minutul 54, jucătorii echipei orădene au trimis trei şuturi la rând din suprafaţa de pedeapsă, dar blocate toate de timişoreni.
Peste doar trei minute, Bogdan Vasile a prins, la rându-i, un şut bun, însă fundaşul central Cristian Bocşan a scos din zona linei de poartă.

Tot Oradea a rămas în controlul jocului şi Răzvan Gunie a expediat un şut de la distanţă, în minutul 62, dar scos de portarul timişorean în corner.

În ultimele 20 de minute, timişorenii au început să pună probleme, în special pe contraatac. Astfel, în minutul 70, David Popa a scăpat singur cu portarul orădean, dar Mihai Pînzariu a respins în corner.  Peste patru minute, acelaşi David Popa l-a lansat în flancul stâng pe Robert Curescu, care, scăpat singur a reuşit să înscrie, cu un şut pe lângă portarul orădean.

Deşi a mai rămas aproximativ un sfert de oră din joc, roş-albaştrii nu au mai avut puterea să înscrie, demoralizaţi şi de golul primit, dar şi afectaţi de terenul greu, din cauza căruia au trebuit să depună un efort deosebit.

În cele din urmă jocul s-a încheiat la egalitate cu scorul de 1-1 şi în timp ce timişorenii savurau punctul cucerit în deplasare, în rândul echipei orădene, dar şi al suporterilor bihoreni s-a putut citi dezamăgirea, mai ales că preţ de 70 de minute echipa gazdă a controlat disputa.

Florin Farcaş, dezamăgit

„O dezamăgire mare, pentru că am sperat foarte mult. Dacă stăm să analizăm jocul, cred că este nedrept, pentru că în primele 30 de minute s-a întâmplat exact aşa cum l-am cerut jucătorilor, să încercăm să ducem jocul cât mai mult în jumătatea lor, să creăm ocazii, să marcăm, să putem închide jocul. Puteam închide jocul, pentru că am avut trei ocazii mari în prima repriză, dar asta este situaţia. Se pare că suntem blestemaţi pentru jocul în ofensivă, pentru că înscriem foarte greu, deşi am avut ocazii, ne-am creat ocazii şi este păcat de efortul pe care l-am depus. Dar, eu zic că meritam pe deplin victoria în acest meci, însă asta este. Suntem o echipă care trebuie să muncim din greu şi să luăm puncte”, a declarat la finalul partidei antrenorul principal al orădenilor, Florin Farcaş.

După acest joc, FC Bihor rămâne lider al clasamentului, dar acum echipa de pe locul 2 s-a apropiat la 4 puncte. Este vorba despre CSC Peciu Nou, care sâmbătă s-a impus pe terenul celor de la Socodor. Poli Timişoara cade pe locul 3 şi rămâne la şase puncte în urma liderului FC Bihor.

FC Bihor – Politehnica Timişoara 1-1(1-0)
Au marcat: Florin Chitaş (min. 7) / Robert Curescu (min. 74)
FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, Sg. Bactăr, R. Farcaş – cpt., Al. Stoian – V. Calugher (min. 88 Al. Popa), B. Vasile (min. 78 M. Hosu) - R. Gunie (min. 90+3 eliminat), A. Moga, Fl. Chitaş (min. 63 I. Ban) – Sg. Jurj. Antrenor: Florin Farcaş
Poli: R. Murariu – A. Haloş, Cr. Bocşan – cpt., A. Vlaicu, R. Ciurel, D. Pureca, D. Olariu (min. 66 M. Oprea), I. Rotariu, V. Prună (min. 58 F. Marincu), D. Popa şi R. Curescu (min. 86 D. Ciurel). Antrenor: Paul Codrea
Au arbitrat: Claudiu Ştef - Cosmin Bojan şi Alexandru Cozma (toţi din Târgu Mureş)

În etapa viitoare, FC Bihor va evolua în deplasare, sâmbătă, 25 noiembrie, cu CS Socodor.