Ştiri

Victorie pentru FC Bihor în primul amical al verii: 2-1 la Debrecen, cu DVSC

 02.07.2011, 23:08

În încheierea cantonamentului susţinut în această vară la Băile Felix şi care s-a axat în special pe latura fizică, echipa de fotbal fanion a judeţului, FC Bihor, a făcut sâmbătă deplasarea în Ungaria, la Debrecen, pentru un prim joc amical din această vară.

Chiar dacă au avut în faţă echipa locală DVSC, una dintre protagonitele fotbalului maghiar din ultimii ani, fotbaliştii orădeni au practicat un joc bun, semn că antrenorul Gheorghe Ghiţ şi-a pregătit bine elevii pentru Liga I. Aceştia au reuşit să se impună, în final, cu scorul de 2-1.

După o primă repriză echilibrată, care s-a încheiat cu scor alb, 0-0, în partea a doua "roş-albaştrii" au controlat jocul, cu excepţia minutului 48, când gazdele au izbutit să deschidă scorul.

Egalarea a survenit în minutul 70, când Birtalan a şutat în portarul echipei DVSC, mingea a ajuns la Fl. Pop, care din interiorul careului a îndeplinit o simplă formalitate, înscriind în poarta goală.

Golul victoriei echipei orădene avea să survină 10 minute mai târziu, în minutul 80, când, în urma unei combinaţii purtate de Chiş şi Oltean, mingea a ajuns la acelaşi atacant bihorean, Fl. Pop, care-şi trece din nou numele pe lista marcatorilor.

În această primă confruntare a verii, antrenorul Gheorghe Ghiţ a folosit două echipe diferite în cele două reprize. În primul mitan a adoptat o formulă 4-4-2, cu: Pogacsics - Moraru, Petrache, Deaconescu, Diarra - Coroian, Danci, Selagea, Bic - Cr. Cigan, Bîrză. În partea a doua s-a trecut la un sistem 4-3-3, care a dat roade, având în vedere că în această formulă au fost marcate golurile. În poartă a fost Fildan, iar în câmp, Oltean, Muscă, Iuhas şi Lupu, pe linia de fund, Chiş, M. Popa şi Sorian - la mijloc, Fl. Pop, Sulea şi Birtalan - în atac.

Au lipsit din echipa orădeană la această partidă Mărkuş şi Florean, aflaţi la lotul naţional U19, care se pregăteşte pentru turneul final al Campionatului European, programat în această vară în România.

"A fost un test reuşit. Am venit după două săptămâni de acumulări fizice şi consider că ne-am atins obiectivul pentru acest prim meci după această perioadă de pregătiri", a declarat la final tehnicianul Gheorghe Ghiţ.

După jocul din Ungari, de la Debrecen, "roş-albaştrii" se reîntorc la Băile Felix, unde duminică mai au programat un antrenament, urmând ca apoi să primească liber până miercuri, când vor reveni la pregătiri la stadionul Municipal.