Ştiri

Schimbări pe banca tehnică: Călin Cheregi şi-a prezentat demisia, Gheorghe Silaghi este noul antrenor

 15.04.2015, 14:00

FC Bihor are începând de miercuri, 15 aprilie, un nou antrenor principal, în persoana lui Gheorghe Silaghi, cel care a mai fost antrenor la FC Bihor în anii 2007-2008.

Gheorghe Silaghi a fost numit tehnician principal la formaţia orădeană, după ce Călin Cheregi, împreună cu Lucian Ciocan şi-a prezentat demisia.

"Demisia celor doi antrenori, Călin Cheregi şi Lucian Ciocan, s-a produs în cursul zilei de ieri. Este un act unilateral al domului Călin, pe care l-am acceptat într-un final. Motivul, şoc la echipă, motiv pentru care de astăzi antrenor la echipa întâi este domnul Gheorghe Silaghi", a declarat Mircea Fodor, preşedintele clubului FC Bihor, la conferinţa de presă de miercuri, prin care a anunţat schimbarea survenită pe banca tehnică.

"Sincer, nu mă aşteptat la o renunţare din partea lui Călin. El a mai avut un gest similar acum două săptămâni. Am stat de vorbă cu el, dar acum chiar nu m-am aşteptat.   Nu mi-a fost uşor să-l conving pe Gheorghe Silaghi, dar îi mulţumesc că a acceptat,în condiţiile în care, ştiţi, ne zbatem financiar, dar nici situaţia sportivă este roză. Îi mulţumesc însă şi lui Călin Cheregi pentru modul în care a antrenat echipa şi pentru că mi-a spus-o direct în faţă că el este deschis în continuare să ajute această echipă",a mai precizat Fodor.

Nou antrenor principal al primei echipe a FC Bihorului, Gheorghe Silaghi, a fost promovat astfel din club, el fiind tehnician în cadrul Centrului de Copii şi Juniori, dar şi antrenor la echipa a doua de seniori, cea care activează în Liga a IV-a.

"Situaţia nu este deloc roză. Există, am văzut, în sânul echipei o stare de moleşeală, cauzată de mai multe motive, în primul rând lipsa susţinerii financiare, care este arhicunoscută. Probabil şi lipsa unei perspective e un alt motiv care-i fac pe jucători să se îndoiască, să aibă îndoieli, să aibă reticenţă, să fie foarte evazivi aşa, în tot ceea ce fac, inclusiv în joc. Nu va fi uşor, este un moment foarte, foarte greu. Cred că este unul dintre cele mai grele momente pentru acest club. Mai sunt patru meciuri, sperăm noi doar patru, în care să reuşim să ducem echipa din punct de vedere sportiv la liman, adică să evite meciurile de baraj", a declarat, la rândul său, antrenorul Gheorghe Silaghi, la conferinţa de presă prin care a fost anunţată numirea sa în funcţie.

Gheorghe Silaghi, care a condus deja miercuri dimineaţa prima şedinţă tehnică cu jucătorii, îl va avea ca secund pe banca tehnică a echipei mari pe Dorin Mihuţ, care este şi jucător, iar antrenor cu portarii rămâne Vasile Sin.

La echipa a doua, în locul lui Gheorghe Silaghi, antrenor principal va fi Sorin Pop.