Ştiri

Orădenii s-au impus mai clar decât o arată scorul în jocul de la Salonta, cu maramureşenii - FOTO

 07.03.2012, 16:17

FC Bihor şi-a continuat miercuri seria jocurilor amicale din acastă iarnă cu un meci de verificare susţinut la Salonta pe terenul sintetic al bazei sportive Liberty, în compania băimărenlor de la FC Maramureş.

Deşi iniţial partida trebuia să debuteze de la ora 12, din cauza faptului că echipa maramureşeană a întârzâiat, partida a debutat cu o oră mai târziu.

Meciul a început foarte bine pentru "roş-albaştri", care în primele 20 de minute şi-au dominat clar adversarul, băimărenii cu greu reuşind să facă faţă incursiunilor elevilor antrenorului Stelian Farcău, care 5 minute mai târziu au reuşit să deschidă scorul însă, printr-un frumos şut pe jos, la colţul lung de la marginea careului, a lui Sulea.

Dominarea bihoreană a fost concretizată încă o dată pe tabela de marcaj în minutul 36, când Bârză a marcat şi a dus scorul la 2-0, după un şut la colţul lung din interiorul careului.

Din păcate, Bârză, accidentat în urma unui duel cu Fritea încă din debutul confruntării nu a mai putut continua, fiind înlocuit la pauză cu Mărkuş.

Repriza a doua a fost ceva mai echilibrată, cu echipa oaspete mult mai îndrăzneaţă şi periculoasă, dar tot orădenii au fost cei care au controlat jocul. Nu s-a mai înscris, astfel că s-a încheiat 2-0, cu o victorie meritată pentru gazde, dar care putea fi mult mai clară după aspectul jocului şi raportul ocaziilor la cele două porţi.

"În meciul acesta ne-am apropiat de ceea ce aşteptăm şi în campionat, din toate punctele de vedere, a relaţiilor de joc, a eforului depus şi a atitudinii. Sper ca după această victorie moralul echipei să fie mai bun. A fost un test util, cu o colegă de serie", a declarat după joc antrenorul Stelian Farcău, nemulţumit totuşi de ocaziile ratate, mai ales în prima jumătate de oră ale echipei sale.

În meciul cu băimărenii, FC Bihor a evoluat în formula: Fildan - Moraru (min. 74 Zanardini), Oltean (min. 46 Deaconescu), Petrache (min. 83 S. Matei), Lupu (min. 74 Diarra) - Florean (min. 62 Bic), Selagea (min. 62 M. Popa), Coroian (min. 52 Danci), Bârză (min. 46 Sorian) - Birtalan (min. 62 Fl. Pop), Sulea (min. 46 Mărkuş).

 

La rândul său, antrenorul principal al maramureşenilor, Romulus Buia, a trimis în teren următoarea echipă: Lovasz (min. 86 Barbur) - Duruş, Hodor (min. 58 Istrofor), Sidney Faye, Del Rossa - P. Achim (min. 46 Berki), Fritea, Daminuţă (min. 39 Urs), V. Pop (min. 80 S. Feraru) - Gego (min. 46 Dragoş), Tănase (min. 58 M. Feraru).

Pentru băimăreni acesta a fost al doilea joc susţinut în condiţii normale în confruntările amicale din această iarnă, în afară de partida de la Cluj, tehnicianul Romulus Buia plângânu-se că a disputat jocuri doar pe terenuri îngheţate sau acoperite cu zăpadă.

De asemenenea, condiţiile de pregătire de la Baia Mare din această perioadă au fost destul de precare, după cum susţine tehnicianul Buia, de multe ori, jucătorii săi fiind nevoiţi să se antreneze prin parcuri.

Pentru FC Bihor va urma sâmbătă un nou joc, de această dată pe iarbă, la Valea lui Mihai, în compania echipei locale de ligă a III-a, Unirea, meci care va debuta de la ora 13.