Ştiri

FC Bihor s-a impus printr-o execuţie de excepţie a lui Sorian (FOTO)

 31.03.2012, 16:46
La capătul unui joc echilibrat, formaţia orădeană FC Bihor s-a impus sâmbătă pe teren propriu la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola" cu scorul de 1-0 în faţa echipei Gaz Metan Severin. Meciul a început într-o notă de echilibru. Ambele formaţii s-au studiat mai întâi pentru ca treptat echipele să-şi creeze ocazii de poartă.

Primii care au trecut pe lângă deschiderea scorului au fost jucătorii echipei gazdă care, prin Florean, în minutul 16, au trimis periculos la colţul scurt al porţii lui Şteţca, mingea trecând pe lângă stâlpul din partea dreaptă. În replică, două minute mai târziu, Silviu Bălace a expediat un şut de la 20 metri, reţinut în doi timpi de portarul Fildan. Acelaşi Florean a profitat, în minutul 32, de o neatenţie în defensiva oaspeţilor şi de la 12 metri, singur cu portarul în faţă, a şutat, dar tot alături.

În replică, în urma executării unei lovituri de la colţul terenului, mingea a ajuns la Silviu Bălace, care în minutul 41 a pus în pericol poarta orădeană printr-un şut la colţul lung, parat însă de goalkeeperul Fildan.

După o repriză echilibrată, s-a intrat la pauză cu scorb alb, 0-0.

În repriza a doua, încă din primul minut, antrenorii celor două formaţii au efectuat câte o modificare, la FC Bihor tehnicianul Stelian Farcău trimiţându-l în teren pe Birtalan în locul lui Sfârlea, iar la severineni antrenorul Marian Bondrea l-a înlocuit pe Trifu cu Vancea.

Mutările s-au dovedit inspirate, căci apoi jocul a devenit mai vioi, cu toate că s-a evoluat în continuare tacticizat, cu o formaţie a oaspeţilor foarte bine aşezată în teren.

În minutul 68, la o acţiune pe flancul stâng a formaţiei orădene, mingea a ajuns la Alexandru Sorian, care, cu o execuţie frumoasă de la 22 metri, a trimis în partea stângă sus a porţii lui Şteţca deschizând scorul.

În continuare, jocul a curs de aceeaşi manieră, cu o echipă a gazdelor mult mai liniştită şi cu oaspeţii intrând în criză de timp.

Ultima acţiune şi cea mai importantă din repriza a doua pentru formaţia oaspete s-a derulat în ultimele 30 de secunde din prelungiri, când jucătorul Zaharia a şutat puternic de la marginea careului, însă portarul Fildan s-a aflat la post şi a reuşit să respingă în afara cadrului porţii.

FC Bihor a câştigat astfel primele puncte din returul de campionat a ligii a doua, obţinând şi o victorie de moral în perspectiva jocurilor ce vor urma în seria vestică, cu atât mai mult cu cât formaţia bănăţeană Poli Timişoara are tot mai serioase probleme cu licenţierea pentru liga întâi. În atari condiţii, atât FC Bihor cât şi alte echipe precum FC Argeş, Chindia Târgovişte sau Gaz Metan Severin luptă pentru locul al treilea, loc care le-ar putea promova direct la sfârşitul sezonului.

"Gaz Metan Severin a fost cea mai bună echipă pe care am întâlnit-o până acum. Este important că nu am luat gol şi mă bucură atitudinea jucătorilor care au evoluat extraordinar. Din păcate, în meciurile anterioare am primit gol încă din debut, fapt care ne-a creat probleme în decursul jocului. Vreau să spun că aici, la FC Bihor, sunt jucători care se vor afirma la cel mai înalt nivel în campionatul intern", a spus Farcău.

În meciul cu Gaz Metan tehnicianul orădean a început jocul cu: Fildan - Moraru, Oltean, Petrache, Lupu - Florean, Selagea (min 77 Danci), Coroian, Sfârlea (min 46 Birtalan), Sorian - Florin Pop (min 62 Mărkuş).

În urma acestui succes, FC Bihor îşi menţine poziţia a 10-a a clasamentului cu 23 de puncte, urmând să evolueze miercuri la Arad cu UTA.

GALERIE FOTO, AICI