Ştiri

FC Bihor s-a impus cu 3-1 în ultimul amical al iernii (FOTO)

 02.03.2013, 16:00

Formaţia de fotbal fanion a judeţului, FC Bihor, a disputat sâmbătă, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", ultimul joc de verificare din această iarnă.

Adversară pentru "roş-albaştrii" în acest meci a fost formaţia FC Hunedoara, situată pe primul loc în Seria a V-a din Liga a III-a.

La capătul unui meci bun, cu destule faze de poartă, FC Bihor s-a impus cu scorul de 3-1, după ce la pauză conducea cu 1-0. Golurile orădenilor au fost marcate de Florean, în minutul 5, Târnăcop, în minutul 65, şi Ov. Bic, în minutul 89, în timp ce pentru oaspeţi a punctat Făgărăşanu, din lovitură de la 11 metri, în minutul 60.

Meciul a început destul de bine pentru orădeni, care după ce au ratat două ocazii în primele două minute, prin Puşcaş şi Bud, au reuşit să deschidă scorul în minutul 5, prin Andrei Florean, care a marcat din unghi închis, de pe partea dreaptă, după o pasă primită de la Vasilache.

Prima ocazie mai consistentă a oaspeţilor s-a produs în minutul 14, când Pepenar, scăpat singur a preluat pe piept prea lung o minge, care a fost recuperată de Pogacsics.

Au urmat apoi câteva ocazii pentru bihoreni. În minutul 17, un şut al lui Târnăcop, de la 14 metri, reţinut de portarul Dragotă, în minutul 23, un alt şut, a lui Coroian, de la 12 metri, uşor lateral dreapta, peste poartă. Apoi Puşcaş s-a aflat în centru atenţiei la două acţiuni ale gazdelor. În minutul 38, a reluat din 4 metri pe lângă poartă, după o centrare venită de pe dreapta, iar în minutul 43, în urma unei lovituri de colţ, din 8 metri a trimis cu capul peste bară.

Ultima acţiune din prima repriză le-a aparţinut hunedorenilor, care în minutul 45 au creat pericol în careul gazdelor, după o succesiune de şuturi spre poartă, mingea a ajuns la Roiu, care a tras de la marginea careului mic, dar din apropierea liniei de poartă a respins Vădrariu.

În repriza a doua, în minutul 56, Cr. Bud a trimis un şut centrare de pe dreapta, scos de noul portar al oaspeţilor, Ilie, de sub transversală.

În minutul 59, în urma unei centrări în careul orădean, arbitrul Florin Marcu a apreciat că Ţoca a făcut henţ în careu şi a dictat penalti pentru gazde, lovitură transformată în gol de Făgărăşanu, un minut mai târziu.

Replica orădeană nu s-a lăsat prea mult aşteptată şi, după un şut centrare a lui Florean, de pe dreapa, în minutul 64, care a trecut pe lângă poartă, un minut mai târziu, în urma unei lovituri de la colţul terenului, mingea a ajuns la Tîrnăcop, la 22-23 de metri de poarta adversă, care cu un şut plasat la colţul lung l-a învins pe portarul hunedorean, readucând gazdele în avantaj pe tabelă, 2-1.

În fine, ultimul gol al disputei l-a reuşit Ovidiu Bic, în minutul 89, când în urma unei acţiuni pe dreapta, mingea a fost trimisă în careu, pe partea opusă, de unde, tânărul jucător orădean, din întoarcere, a reuşit o frumoasă execuţie, stabilind scorul final, 3-1.

"E bine că am câştigat, dar nu-s mulţumit de joc, încă facem greşeli foarte multe. Avem retrageri nejustificate. Bine, dacă reuşeam să marcăm la ocaziile pe care le-am avut jocul era altfel, dar a fost un meci încâlcit din punctul meu de vedere. Mai avem mult de muncă, dar e greu să motivezi echipa când joci cu un adversar din liga a III-a", a declarat, la final, antrenorul principal al FC Bihorului, Marian Pană.

Tehnicianul orădean a trimis în teren în acest joc următoarea formulă de echipă: Pogacsics – Coroian (min. 77 Zanardini), Ţoca, Fl. Lazăr, Vădrariu (min. 77 Fl. Pop) – Florean, Mihalache (min. 85 Sorian), Vasilache (min. 46 Bic), Tîrnăcop – Cr. Bud (min. 72 Ov. Popa) şi Puşcaş (min. 63 Mărkuş).

La FC Hunedoara, antrenorul Marius Opric a folosit echipa: Dragotă (min. 46 Ilie) – Şoit (min. 67 Bier), Cuciula, Ambruş, Roiu – Vaida, Cristian (min. 67 Nicula), Vişan, Făgărăşanu – Pepenar (min. 69 Contor) şi Ionuţ Radu (min. 63 Suciu).

Jocul a fost arbitrat de brigada orădeană formată din Florin Marcu – Dorin Mudura şi Carmen Neagu.

Următorul joc pentru FC Bihor va fi cel cu CS Mioveni, primul oficial din 2013. Jocul cu argeşenii, contând pentru prima etapă din retur, se va disputa tot la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", sâmbătă, 9 martie, cu începere de la ora 15. 

GALERIE FOTO, AICI