Ştiri

„Roş-albaştrii

 12.07.2011, 22:19

Formaţia orădeană de fotbal FC Bihor s-a impus marţi seara, pe teren propriu, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, în cel de-al doilea joc amical al acestei veri, cu scorul de 3-1(2-0), în faţa echipei Poli Timişoara. Golurile bihorenilor au fost înscrise de Bîrză, Sulea şi Paul Achim.

Meciul a fost controlat de orădeni care au reuşit să puncteze mai întâi în minutul 34, când atacantul Bîrză a primit un balon la marginea careului şi, deşi incomodat de un adversar, a profitat de ieşirea portarului Pantilimon şi a trimis pe lângă acesta.

În minutul 43, FC Bihor a dus scorul la 2-0. Atunci Bîrză a primit o minge pe partea dreaptă, a centrat în faţa porţi, de unde, din 6-7 metri, Sulea l-a „executat” pe Pantilimon.

După pauză, şi pe fondul schimbărilor, jocul s-a mai echilibrat, iar Poli reuşeşte să reducă din handicap prin Axente, în minutul 81, care, angajat la 7 metri de poartă, a înscris fără probleme. Acelaşi atacant, Axente, a ratat însă o lovitură de la 11 metri, când Fildana reuşit să respingă în corner. La acea fază, din minutul 71, jucătorul de culoare Ricketts a fost faultat în careul bihorenilor.

FC Bihor a replicat însă tăios şi, după ce Fl. Pop, în minutul 67, ratează singur cu portarul, în minutul 85, Paul Achim, nou intrat în teren, a primit o minge la 20 de metri de poarta adversă, a intrat solitar în careu şi „cu sânge rece l-a executat” pe portarul Lepmets, intrat în partea a doua între buturile lui Poli.

O foarte bună evoluţie în această partidă a avut-o portarul Fildan, care a scos, cu siguranţă, câteva mingi trimise periculos spre poarta orădeană.

În minutul 83, Poli a rămas însă în 10 oameni, prin eliminarea căpitanului Luchin. Acesta a văzut al doilea cartonaş galben şi, implicit, şi pe cel roşu.

FC Bihor: Pogacsics (61 Fildan) – Oltean (79 Ţoca), Muscă (61 Petrache), Deaconescu (68 Hering), Moraru (76 Matei) – Danci (46 M. Popa), Chiş (P. Achim), Selagea (61 Coroian) – Bîrză (61 Blănaru), Birtalan (46 Sorian), Sulea (46 Fl. Pop). Antr. Gh. Ghiţ.

Poli Timişoara: Pantilimon – Dăruială, Luchin, Mera, Scutaru -  Ricketts, Bourceanu, Poparadu, Rocha – Zăgrean, Axente. Antr. Dusan Uhrin jr. Au mai jucat în partea a doua: Lepmets – Iovan, Jitaru, Ad. Popa, Pătraş, Zaluschi.

La finalul jocului, antrenorul Gheorghe Ghiţ a declarat: „A fost un al doilea joc amical bun al nostru. Am întâlnit o echipă Poli Timişoara, afltă într-o situaţie similară cu a noastră. M-au mulţumit multe lucruri la băieţii mei în acest joc. Sper să reedităm partida şi-n liga I.”

PENTRU GALERIE FOTO, CLICK AICI!