Ştiri

FC Bihor ar urma să debuteze în noua ediţie de campionat pe teren propriu, cu CS Mioveni

 16.08.2015, 09:00

Deşi situaţia la clubul orădean de fotbal FC Bihor este încă incertă, formaţia orădeană şi-a aflat ordinea adversarilor din noua ediţie a campionatului Ligii a II-a, dacă va putea juca. Astfel, conform tragerii la sorţi, FC Bihor va debuta în noul sezon al Seriei a II-a din eşalonul secund pe teren propriu cu CS Mioveni.

FC Bihor va debuta în noua ediţie de campionat pe teren propriu, cu CS Mioveni
Federaţia Română de Fotbal a stabilit programul sezonului regulat din cadrul campionatului Ligii a II-a de fotbal. Astfel, în Seria a II-a, FC Bihor va juca în prima etapă pe teren propriu, în compania argeşenilor de la CS Mioveni.

În etapa a II-a, orădenii vor evolua la Satu Mare, cu Olimpia, iar în runda cu numărul 3 vor juca din nou pe teren propriu, în compania celor de la CSM Rm. Vâlcea. Apoi, în runda cu numărul 4, FC Bihor va juca pe terenul formaţiei FC Braşov (retrogradată din Liga I), iar în etapa a 5-a, acasă cu FCM Baia Mare (promovată din Liga a III-a).

Prima etapă a noului sezon din Liga a II-a este programată pentru data de 29 august.

Iată însă programul primei runde din noul sezon a Ligii a II-a, Seria a II-a:
Unirea Tărlungeni    -    Şoimii Pâncota
UTA Bătrâna Doamnă    -    Gaz Metan Mediaş
Chindia Târgovişte    -    Universitatea Cluj
FC Bihor    -    CS Mioveni
Metalul Reşiţa    -    Olimpia Satu Mare
FC Caransebeş    -    CSM Râmnicu Vâlcea
FCM Baia Mare    -    FC Braşov

De precizat faptul că din ediţia 2016-2017, eşalonul secund va rămâne cu o singură serie, de 22 de echipe. Astfel, la finalul actualei ediţii de campionat, vor retrograda 11 echipe. Ăn acest sens, sistemul competiţional va păstra, în linii mari, formatul care a fost folosit şi în campionatul precedent, adică un sezon regulat, urmat de play-off şi play-out.

Primele echipe care vor retrograda în eşalonul al treilea vor fi ocupantele locurilor 13 şi 14 de la finalul sezonului regulat. Apoi, primele şase echipe din clasament vor evolua în play-off, în timp ce ocupantele locurilor 7-12 se vor duela în play-out. La finalul play-out-ului, ultimele trei clasate (echivalentul poziţiilor 10-12) vor retrograda direct. În plus, ocupantele locului al treilea în play-out-ul celor două serii (echivalentul locului 9) vor disputa un meci de baraj, în urma căruia învinsa va retrograda în Liga 3.

În ceea ce priveşte promovarea, ca şi în sezonul precedent, câştigătoarele play-off-ului vor urca în Liga 1 direct. Principala modificare apare în ceea ce priveşte echipele care vor termina pe locul al doilea în cele două serii. Acestea vor disputa mai întâi un baraj în două manşe, tur şi retur, învingătoarea urmând a se duela cu ocupanta locului 12 din Liga 1, pentru a se stabili ultima echipă care va evolua în ediţia 2016-2017 a primului eşalon.

După cum notează site-ul liga 2.ro, o altă schimbare importantă a avut loc în ceea ce priveşte punctajul cu care se va începe faza a doua a campionatului. Astfel, toate echipele calificate în play-off şi play-out vor continua doar cu jumătate din punctele obţinute în sezonul regulat, în meciurile disputate cu grupările clasate pe locurile 1-12. În cazul în care există echipe cu un număr de puncte impar, se va face rotunjirea în plus.