Ştiri

FC Bihor a remizat cu scor alb în cel de-al treilea amical (FOTO)

 06.08.2014, 21:30

FC Bihor a disputat miercuri, la Stadionul "Iuliu Bodola", cel de-al treilea joc amical al acestei veri. "Roş-albaştrii" au întâlnit echipa timişeană de ligă a III-a Millenium Giarmata, în compania căreia au remizat cu scor alb, 0-0.

Meciul a fost controlat în linii mari de bihoreni, care au dat însă peste o echipă organizată, care s-a închis bine şi a replicat foarte bine şi pe contraatac.

Antrenorul Alexandru Pelici a început jocul cu o formulă de echipă nouă, aliniind un sistem 1-3-4-3, iar prima ocazie ia aparţinut în chiar primul minut lui R. Lukacs, care a reluat cu capul din 8 metri în transversală. Apoi, în minutul 4, acelaşi R. Lukacs, singur cu portarul, a trimis de la marginea careului în goalkeeper-ul oaspeţilor.

În minutul 33, acelaşi atacant al FC Bihorului, R. Lukacs, a reluat cu capul din 11 metri, dar a scos portarul Bota, de lângă bară.

Finalul primei reprize a găsit echipa gazdă tot în avanposturi, astfel că în minutul 41, Sorian a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar mingea trimisă de el a trecut puţin pe lângă poartă. Peste două minute, acelaşi Sorian a expediat un alt şut de la 25 de metri, mingea a fost deviată de R. Lukacs, din nou, puţin pe lângă bară.

După pauză, în minutul 52, mijlocaşul Speroni a trimis un şut bun din poziţie centrală, de la 20 de metri, dar a reţinut portarul oaspeţilor.

În replică, în minutul 69 oaspeţii au expediat un şut de la marginea careului, dar a boxat portarul Sălăjan. FC Bihor a revenit însă în atac şi în minutul 80, Zs. Lukacs a trimis un şut de pe partea dreaptă de la 14 metri, dar a reţinut portarul echipei din Giarmata.

Oaspeţii puteau înscrie însă pe final, în minutul 86, când la o greşeală în defensiva orădenilor, Rogoveanu a scăpat singur, a driblat şi portarul, a intrat în unghi, a şutat, dar a apărut la un metru de poartă Dorin Mihuţ, care a respins în corner.

În fine, ultima ocazie a jocului a fost trecută în contul orădenilor, în minutul 88, când Haş a şutat de la 25 de metri, la semiînălţime, dar a scos cu dificultate portarul echipei Millenium.

"A fost un joc bun de pregătire pentru noi, în compania unei echipe care ne-a pus probleme, a stat bine în teren şi s-a închis cât de bine a putut şi a şi încercat să ne prindă rapid pe atac sau contraatac şi chiar putea să ne dea gol aproape de final, când a ezitat întreaga noastră apărare. Şi noi am avut însă ocaziile noastre, ne-am creat situaţii. Încă suntem în perioada de căutări, în care joacă tot lotul, încercăm să dăm minute tuturor celor din întregul lot, ca să ne putem face o idee şi încet să ne cristalizăm un prim 11 şi un prim 18. Una peste alta, e bine că nu s-a accidentat nimeni, un efort bun. Am reuşit să construim destul de multe faze, chiar dacă nu le-am dus până la finalizare şi n-am fost foarte lucizi la ultima pasă sau la ultima soluţie pe care am ales-o, dar, una peste alta, sunt mulţumit de modul în care s-au înhămat la joc şi au încercat să respecte ceea ce discutăm. Încet, încet, sper să vină şi luciditatea şi prospeţimea, să vină şi acel ultim sprint de final şi să fim concentraţi în faţa porţii", a declarat ,după joc, antrenorul echipei FC Bihor, Alexandru Pelici.

FC Bihor – Millenium Giarmata 0-0
FC Bihor: Smaranda (min. 30 Fildan, min. 61 Sălăjan) – Pascariu (min. 60 Bactăr), Lazăr (min. 60 Ţoca), Ţoca (min. 30 Speroni) – Letan (min. 46 Mihuţ), Haş (min. 30 Vlad, min. 62 Zs. Lukacs), Străuţ (min. 46 M. Stancu, min. 79 Haş), Lorincz (min. 38 A. Achim) – Sorian (min. 76 Negrea), R. Lukacs (min. 46 V. Dobrescu) şi Cr. Cigan (min. 46 Nichita). Antrenor: Alexandru Pelici
Millenium Giarmata: Bota – Soare, Oneţ, Gârba, Artimon – Sorescu, Fuchs, Leucă, Diarra – Beloescu şi Capătă. Au mai jucat: Luca – Podină, Filip, Stoica, Mihuţa, Leonte şi Rogoveanu. Antrenor: Călin Cojocaru.
Au arbitrat: Marius Omuţ – Sergiu Albu şi Gabriela Toderaş (toţi din Oradea).

În următorul joc de verificare, FC Bihor va întâlni sâmbătă, 9 august, de la ora 11, tot pe teren propriu, echipa de ligă a II-a Olimpia Satu Mare.

GALERIE FOTO, AICI