A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

FC Bihor a remizat cu FC Olt, iar antrenorul Alexandru Pelici şi-a anunţat demisia (FOTO)
Ştiri

FC Bihor a remizat cu FC Olt, iar antrenorul Alexandru Pelici şi-a anunţat demisia (FOTO)

 18.10.2014, 15:30

Formaţia orădeană de fotbal FC Bihor nu a reuşit să se impună şi să obţină prima victorie din noua ediţie de campionat nici sâmbătă, când pe teren propriu, la Stadionul "Iuliu Bodola", a întâlnit echipa FC Olt, situată pe poziţia a VII-a a clasamentului.

Meciul a fost unul cu o încărcătură însemnată, de rezultatul acestuia urmând a decurge situaţia viitoare a formaţiei orădene, atât în ceea ce priveşte parcursul din campionat, cât şi activitatea conducerii tehnice. De altfel, rezultatul final, 0-0, l-a determinat, după joc, pe antrenorul Alexandru Pelici să-şi prezinte demisia, iar chiar şi preşedintele Viorel Nemeş stă în cumpănă în ceea ce priveşte continuarea lui în fruntea clubului orădean.

"Cu cuţitul la os", jucătorii de la FC Bihor au început bine jocul, dominând în jumătatea adversă în primele 12 minute, doar că nu şi-au creat ocazii, decât un şut a lui Fl. Pop, pe jos şi pe lângă poartă, în minutul 6.

Cu timpul oltenii au echilibrat jocul şi şi-au creat şi ei două situaţii, în minutul 17, un şut al lui Ignea, de la 25 de metri, peste poartă, şi în minutul 19, când Blănaru a trecut de doi fundaşi orădeni a scăpat singur cu portarul la 15 metri, dar Fildan a reuşit să respingă şutul trimis pe jos.

La pauză antrenorul Alexandru Pelici a efectuat două modificării, i-a introdus pe teren pe M. Stancu şi Luduşan în locurile lui Lupu şi Haş, dar deşi, precum în prima repriză, la începutul părţii a doua FC Bihor a atacat mai mult, nu a reuşit să-şi creeze ocazii clare de poartă. În replică, în minutul 56, după o cursă de 30 de metri a lui Leucuţa, acesta a şutat de la 16 metri, mingea a fost blocată de apărarea orădeană, a ajuns la Mihai Capaţănă, care reluat peste poartă din poziţie bună.

În minutul imediat următor FC Bihor a avut o ocazie prin Stancu, după o lovitură liberă, acesta a reluat cu capul, dar mingea s-a dus peste poartă. Mai apoi, în minutul 78, Florin Pop a şutat pe jos, de la 17 metri, dar şi pe lângă poartă, iar în minutul 81, Stancu a trimis de la 25 de metri peste poartă. Totuşi, FC Bihor putea marca în ultimul minut al prelungirilor, în minutul 90+2, când după o repunere de la margine a lui Letan, Dobrescu a prelungit cu capul pe spate, Iar R. Lukacs din 7 metri a reluat violent, însă mingea a izbit transversala şi a căzut apoi pe linia porţii.

Meciul s-a încheiat astfel cu rezultatul de 0-0, fapt care o menţine pe FC Bihor pe ultimul loc, cu 4 puncte şi fără victorie.


DECLARAŢII

La conferinţa de presă de după partidă antrenorul Alexandru Pelici şi-a anunţat demisia. "A fost un meci foarte important pentru noi, aşa cum au fost şi toate celelalte, din păcate nu am reuşit să câştigăm nici astăzi. Din punctul meu de vedere, aşa cum am anunţat, cred că atunci când nu merge treaba, e o chestiune de onoare să laşi un alt om care să vină şi să facă mai mult. Asta se va întâmpla în momentul de faţă, aşa cum probabil ştiaţi. Am să discut cu preşedintele şi cei din conducerea clubului pentru rezilierea de comun acord a contractului. Îi doresc mult succes celui care va veni după mine. Aşa cum eu am venit atunci când treaba mergea prost şi am reuşit s-o scoatem la capăt, sper din tot sufletul ca cel care va veni după mine să reuşească să o scoată la capăt. Vreau să le mulţumesc oamenilor care au fost alături de echipă, pentru susţinere, vreau să le mulţumesc jucătorilor pentru ceea ce au realizat, chiar dacă în această ediţie am realizat foarte puţine", a declarat Alexandru Pelici.

Tehnicianul timişorean, care a condus echipa bihoreană de la începutul acestui an a ţinut să treacă în revistă şi problemele cu care s-a confruntat în acest sezon la Oradea, dar să şi tragă un semnal de alarmă asupra situaţiei echipei. "Există un anumit blocaj, nu reuşim să înscriem şi probabil este nevoie de un şoc la echipă şi aşa-zisele şocuri se dau prin plecarea antrenorilor. Sper şi fac un apel la toţi oamenii care pot să ajute FC Bihor în situaţia aceasta să vină lângă echipă, pentru că sincer să fiu, nu vreau să folosesc cuvinte răutăcioase, nu vreau să fiu răutăcios, dar în foarte multe momente am simţit în acest campionat că suntem ca o barcă lăsată fără vâsle în mijlocul oceanului. Plec cu regretul că nu am reuşit mai mult, în ciuda tuturor lipsurilor şi a problemelor, să îi tragem de mânecă pe cei care ar trebui să aibă grijă de această echipă, pentru că e una din puţinele echipe de tradiţie care au mai rămas în ţara asta. Eu vin de la Timişoara, şi acolo Poli e Poli ACS, în alte părţi la fel, FC Bihor e FC Bihor, e încă FC Bihor, ar trebui să-i trezească pe cei care pot să ajute această echipă. Nu vreau să fiu răutăcios, le doresc mult succes în continuare, a fost pentru mine o onoare să muncesc la acest club, care are o asemenea istorie în spate. Îmi pare rău că nu am reuşit mai mult. Eu l-am anunţat pe domnul preşedinte că în condiţiile care sunt, fără să facem cantonament înainte de meci, omul care-ţi dă masa să ţi-o dea din milă pentru că nu a fost plătit şi s-o mai dea aşa din milă, din ce am auzit de la băieţii care merg la masă, să nu poţi să pleci cu o zi înainte de meci la o deplasare, în condiţiile în care Timişoara pleacă cu avionul sau în condiţiile în care ceilalţi participanţi la competiţie pleacă cu două zile înainte de meci, tu să pleci în ziua meciului şi să încerci să baţi Timişoara, după ce stai şapte ore jumătate prin autobuze sau prin OMV-uri şi mănânci un sandwich. Îmi pare rău însă că n-am reuşit mai mult în ciuda tuturor acestor lucruri", a declarat antrenorul Alexandru Pelici.

De partea cealaltă, oltenii s-au declarat mulţumiţi cu punctul cucerit la Oradea, mai cu seamă cu cât pe final puteau să piardă. "A fost un joc destul de echilibrat, pe un teren destul de greu, pentru că şi el şi-a pus amprenta asupra jocului, dar şi miza partidei şi-a pus amprenta asupra evoluţiei unor jucători. Oradea căuta prima victorie, noi avem, de asemenea, foame de puncte, aşa că n-a ieşit o partidă foarte bună , dar până la urmă pentru noi este un rezultat bunicel. Meci echilibrat şi prin raportul ocaziilor. Noi am avut o ocazie mare în prima repriză prin Blănaru, iar ei la final puteau să înscrie, aşa că din punctul meu de vedere, rezultatul este echitabil",  a declarat, la conferinţa de presă de după meci, antrenorul oltenilor, Daniel Oprescu.

La finalul meciului, şi preşedintele clubului FC Bihor, Viorel Nemeş a declarat că se gândeşte să renunţe la funcţie şi că are deja "demisia scrisă", dar nu s-a decis încă, pentru că "nu doresc să iau o hotărâre la cald", a mai spus Nemeş. Acesta a ţinut să-i mulţumească antrenorului Pelici pentru colaborare şi este de acord că un şoc la echipă poate schimba situaţia. "Într-adevăr, antrenorul Pelici are dreptate când spune că nu am putut efectua cantonamente înaintea meciurilor sau ne-am deplasat la meciuri în ziua jocurilor, nu cu două zile cum fac celelalte echipe, dar toate astea s-au întâmplat din cauza situaţiei financiare precare. Am preluat echipa după ce bugetul a fost făcut, s-a consumat mare parte din el, ne-a mai rămas puţin până la sfârşitul anului şi trebuia să ne descurcăm. Altfel se va pune însă problema la început de an, când vom avea buget nou şi vom şti cum să ne împărţim. Trebuie să spune şi faptul că dacă la celelalte echipe din serie se vorbeşte de salarii de la 1000 de euro în sus, noi vorbim de salarii de la 1000 de euro în jos".

În ceea ce priveşte înlocuitorul antrenorului Pelici, preşedintele Viorel Nemeş a declarat că acesta va fi un tehnician bihorean, care va prelua echipa cel puţin într-o perioadă de interimat.

Cât priveşte situaţia salariilor jucătorilor, preşedintele FC Bihor a precizat că acestea au fost blocate doar în această lună şi că ele vor fi primite la zi în perioada următoare când Consiliul Judeţean va aproba fondurile către FC Bihor, iar, "nici la cantină nu sunt probleme serioase, ci doar câteva restanţe, care vor fi plătite, de asemenea".


FC Bihor Oradea - FC Olt Slatina  0-0

FC Bihor: Fildan - Letan, Fl. Lazăr (cpt.), Pascariu, Lorincz - Cip. Străuţ, Haş (min. 46 Luduşan) - Fl. Pop, Cigan (min. 74 Dobrescu), R. Lupu (min. 46 M. Stancu) - R. Lukacs. Antrenor: Alexandru Pelici

FC Olt: Nuno Claro - Radovic, O. Morariu, Gligor (cpt.), Covalschi, A. Pavel (min. 70 Mihăescu), Ignea, Leucuţa, V. Gheorghe (min. 90+1 Curtuiuş), Căpăţână şi Şt. Blănaru (min. 70 Verdeş). Antrenor: Dan Oprescu

Au arbitrat: Sergiu Popa (Aiud) - Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) şi Chiţoiu Andrei Nicolae (Timişoara).

În celelalte partide ale etapei a IX-a din Seria a II-a a ligii secunde, ACS Poli Timişoara a învins pe teren propriu, cu 3-0, pe Olimpia Satu Mare, Metalul Reşiţa a dispus cu 2-1, de Unirea Tărlungeni, CSM Rm. Vâlcea a surclasat FC Caransebeş, cu 4-1, iar Pâncota, Şoimii şi Fortuna Poiana Câmpina au remizat cu scorul de 2-2. CS Mioveni a avut liber.

În clasament, conduce Metalul Reşiţa, cu 20 de puncte, urmată de ACS Poli Timişoara, cu 18 puncte şi de CS Mioveni, cu 14 puncte. În partea inferioară a ierarhiei, Şoimii Pâncota şi Olimpia Satu Mare au câte 7 puncte, FC Caransebeş, 6, iar FC Bihor, 4 puncte.

GALERIE FOTO DE LA MECI, AICI!