Ştiri

FC Bihor a pierdut nemeritat amicalul cu Olimpia Satu Mare (FOTO)

 09.08.2014, 14:00

FC Bihor a disputat sâmbătă, la Stadionul "Iuliu Bodola", cel de-al patrulea joc amical din această vară, şi cel mai elocvent însă, pentru că a întâlnit o echipă bună de ligă a II-a, Olimpia Satu Mare, care a reprezentat şi cel mai puternic adversar din seria amicalelor din această perioadă de pregătiri.

Deşi jocul s-a disputat, din nou, pe o căldură insuportabilă, a reieşit un meci bun, cu o primă repriză echilibrată şi cu o parte secundă de joc care a aparţinut Bihorului. Cu toate aceste scorul a fost însă favorabil oaspeţilor, care s-au impus cu 1-0, graţie unui gol reuşit din penalty de Bujor, în minutul 43.

Prima ocazie mai periculoasă de poartă s-a petrecut în minutul 20, când Boştină, de la oaspeţi, scăpat singur la 16 metri, a şutat la colţul lung, dar Fildan s-a întins şi a respins în corner. În replică, în minutul 28, FC Bihor şi-a trecut în cont o ocazie mare, după o lovitură liberă de la 25 de metri, executată de Speroni, R. Lukacs a reluat din 6 metri, dar portarul Anca a scos de pe linia porţii.

În minutul 42, după o pasă printre apărătorii echipei orădene, Gavrilaş a scăpat singur în careu, a intervenit însă portarul Sălăjan la 12 metri, arbitrul a dictat penalty, iar în minutul 43, Bujor a executat, a trimis sub transversală şi a deschis scorul.

Prima repriză s-a încheiat cu un şut pe jos a lui R. Lukacs, de la 22 de metri, puţin pe lângă stâlpul din stânga porţi lui Anca.

În partea a doua, FC Bihor a fost echipa care a dominat jocul, şi-a creat o serie de ocazii, dar nu a reuşit să înscrie. Astfel, în minutul 54, Străuţ a şutat de la distanţă, pe lângă bară, în replică, în minutul 56, după o centrare de pe dreapta, Apostu, intrat la pauză în angrenajul Olimpiei, a reluat cu capul din 8 metri, fără probleme însă pentru portarul Sălăjan.

Apoi, în minutul 57, M. Stancu a trimis un şut bun, pe jos, de la 24 de metri, din poziţie perpendiculară, dar pe lângă stâlpul din dreapta porţii, iar în minutul 65, Sorian a şutat şi el de la 25 de metri, tot pe lângă poartă.

Trei minute mai târziu însă, în minutul 68, fundaşul central al Olimpiei, Bălău a primit direct cartonaşul roşu, pentru o intervenţie neregulamentară, ca ultim apărător la 16 metri. Lovitura liberă care a urmat şi s-a anunţat foarte periculoasă, a fost executată de Sorian, printre zid, dar portarul Anca a reuşit să reţină în doi timpi.

În minutul 71, Străuţ a ieşit din nou la rampă, cu un şut de la 23 de metri, puţin pe lângă bară, iar în minutul 76, Haş a prins un şut foarte bun de la distanţă, la semiînălţime, dar a scos portarul spectaculos, de lângă bară.

Acţiunile FC Bihorului au crescut în intensitate pe final, dar nici în minutul 79, când, în urma unei centrări de pe dreapta, Cr. Cigan a şutat de la 14 şi a respins portarul de sub transversală, n-a putut înscrie, şi nici în minutul 80, când a şutat pe jos de la marginea careului tânărul Lorincz, puţin pe lângă bara din dreapta.

Astfel, sătmărenii au câştigat nemeritat, după aspectul jocului, această partidă, cu scorul de 1-0.

"Am întâlnit o echipă care se va bate pentru primele locuri, care a adus jucători buni şi foarte buni în această pauză competiţională. A fost un joc foarte bun, foarte util. Ne-am putut da seama unde ne găsim în acest moment. Am avut situaţiile noastre de a înscrie, la capătul unui joc bun. Sper să îmbunătăţim de la joc la joc ceea ce mai trebuie îmbunătăţit. Mă bucură faptul că ne-am creat destule ocazii. Dacă vom reuşi să îmbunătăţim capitolul finalizare, atunci vom putea şi câştiga", a declarat după meci, antrenorul echipei FC Bihor, Alexandru Pelici.

FC Bihor – Olimpia Satu Mare 0-1(0-1)
A marcat: Bujor (min. 43 din penalty)
FC Bihor: Fildan (min. 31 Sălăjan, min. 62 Smaranda) – Letan (min. 46 Mihuţ), Pascariu (min. 62 Ţoca), Fl. Lazăr (min. 46 Bactăr), A. Achim (min. 79 Lorincz) – Străuţ, Haş (min. 46 M. Stancu, min. 60 Haş) – M. Vlad (min. 34 Zs. Lukacs, min. 74 Nichita), Speroni (min. 46 Sorian), Cr. Cigan (min. 83 Negrea) – R. Lukacs (min. 46 V. Dobrescu). Antrenor: Alexandru Pelici.
Olimpia Satu Mare: Anca – Muntean, Bălău, Heil, Iuhas – Gavrilescu, Bic, Scvarkopf, Bujor – Laso – Boştină. Au mai jucat: Marinaş, Feier, Mureşan, Neagu, Micaş, Faur şi Apostu. Antrenor: Cosmin Bodea. Director tehnic: Tiberiu Csik
Au arbitrat: Florin Marcu – Cristian Bologan şi Ciprian Danşa (toţi din Oradea).

Miercuri, cele două formaţii se vor întâlni din nou, în revanşa acestui amical, la Satu Mare.

 

GALERIE FOTO, AICI