Ştiri

FC Bihor a pierdut în prelungiri la Satu Mare

 11.09.2012, 21:15
Echipa orădeană de fotbal FC Bihor a fost eliminată din Cupa României, marţi, la Satu Mare, în turul V, de formaţia locală Olimpia.

"Roş-albaştrii" au pierdut cu scorul de 2-3, după prelungiri, după ce în timpul regulamentar de joc scorul a fost egal, 2-2.

FC Bihor a început mai bine jocul şi în minutul 4, Voiculeţ cu o lovitură de cap din 3 metri, a izbutit să deschidă scorul. După primirea golului însă, sătmărenii au ieşit mai mult la joc, au atacat mai mult poarta adversă şi au izbutit egalarea prin Feier, în minutul min. 25.

În minutul 37, echipa gazdă a reuşit să treacă în avantaj, după un contraatac purtat de acelaşi Feier, mingea a ajuns în suprafaţa de pedeapsă la Hanus, care din patru metri l-a învins pe portarul Pogacsics.

Până la pauză diferenţa pe tabelă putea fi şi mai mare, însă portarul Pogacsics a apărat lovitura de pedeapsă executată de Micaş, în minutul 43, în urma unui fault în careu a lui Sulea asupra lui Ghiriţi.

După pauză, aspectul jocului s-a schimbat total, bihorenii au pus stăpânire pe joc, au dominat clar şi au ratat cu seninătate o serie de ocazii de gol. Cu toate acestea Selagea a reuşit să egaleze, în min. 69 din penalty, în urma unui fault în careu asupra lui Voiculeţ.

După golul al doilea al orădenilor, ambele echipe şi-au mai trecut în cont câteva ratări incredibile. Hadăr a fost campion la acest capitol, nereuşind să marcheze, deşi a avut patru ocazii clare, singur cu portarul advers.

Cum nici FC Bihor şi nici Olimpia nu au mai găsit calea spre gol, deşi şi Dănilă de la sătmăreni a avut două ocazii clare pe final, dar şi Voiculeţ de la orădeni, cele 90 de minute regulamentare s-au încheiat la egalitate şi astfel au urmat cele două reprize de prelungiri.

Deşi primele 15 minute de prelungiri au aparţinut orădenilor, în ultima repriză a timpului suplimentar, echipa de liga a III-a, Olimpia, a evoluat dezinvolt, reuşind chiar să marcheze în minutul 108, prin juniorul Roatiş, introdus în locul lui Hanus. Acesta l-a a "executat" pe Pogacics după un un-doi cu un coechipier.

FC Bihor, însoţită la meci de o mână de suporteri (6 membrii al Peluzei Nord Oradea au încurajat formaţia roş-albastră) ar fi putut egala, dar în min. 118, centralul Ştefănuţi nu a mai acordat penalty la un fault clar în careu, comis asupra lui Hadăr. Un minut mai târziu, Diarra a marcat, dar golul a fost anulat pe motiv de offside.


Olimpia Satu Mare - FC Bihor 3-2 (2-2, 2-1)

Olimpia: Görbe - Moş, Micaş, Iuhas, Homorozan, Ghiriti, M. Pop (85 Lauruk), Botoş, Hanus (75 Roaţiş), Marinaş, Feier (60 Dănilă). Antrenor: Tiberiu Csik.

FC Bihor: Pogacsics - Ionescu (min. 66 Fl. Pop), Oltean, Tinc, Lupu - Ov. Popa (min. 46 Hadăr), M Popa (min. 108 Diarra), Selagea, Bic - Sulea, Voiculeţ. Antrenor: Gheorghe Ghit.


Alte rezultate din turul V al Cupei României Timişoreana:

CS Baloteşti (IF) - Farul Constanţa (CT) 0-1 (după prelungiri)
Şoimii Pâncota (AR) - FC UTA (AR) 1-0
Pandurii Lignitul 2 Târgu Jiu (GJ) - CS Mioveni (AG) 1-2
FCM Alexandria (TR) - Sportul Studenţesc (B) 1-3
FC Caracal (OT) - Dinamo Bucureşti II (B) 2-1
ACS Berceni (IF) - Săgeata Năvodari (CT) 1-0
CS Afumaţi (IF) - Delta Tulcea (TL) 0-3
Conpet Ploieşti (PH) - CF Brăila (BR) 0-5
FC Zagon (CV) - Rapid CFR Suceava (SV) 4-1
Seso Câmpia Turzii (CJ) - AFC Municipal Târgu Mureş (MS) 0-1
Sport Club Bacău (BC) - FC Botoşani (BT) 2-3 (11 m)

Faza a VI