Ştiri

FC Bihor a părăsit cupa, după ce a pierdut la Alparea, cu 1-2, în faţa celor de la CS Oşorhei (FOTO)

 25.08.2015, 20:00

Cu o echipă tânără, fără jucătorii străini veniţi în probe, dar şi fără alţi fotbalişti inapţi pentru acest joc, precum Haş, Novak, Ţoca şi Sulea, FC Bihor a trebuit să se recunoască învinsă marţi, la Alparea, în turul IV al Cupei României, în faţa formaţiei CS Oşorhei.

Meciul a început nefast pentru orădeni, care în primul minut, în secunda 33 a primit gol, la o neatenţie în apărare, fapt care l-a pus în poziţie favorabilă pe atacantul gazdelor Ovidiu Popa, care a şutat în diagonală la colţul lung, învingându-l pe tânărul portar, de 25 de ani, Egri, titularizat în această partidă, după intervenţia miraculoasă din jocul de la Timişoara, de duminică.

Nu a trecut un sfert de oră şi deja, în minutul 14, FC Bihor a reuşit să restabilească egalitatea, după ce Andor a fost găsit în adâncime, acesta a intrat în careu, a driblat şi portarul şi a trimis în colţul lung.

Apoi, tot orădenii au păstrat iniţiativă, iar în minutul 18, acelaşi Andor a executat periculos o lovitură liberă, de la colţul careului mare, puţin pe lângă poartă însă. La această fază orădenii au solicitat penalti după o intervenţie a lui Şerban Pop, însă arbitrul Mircea Ardelean, din Arad, a lăsat jocul să continue.

Replica gazdelor a venit trei minute mai târziu, când Trip a şutat pe jos, de la marginea careului, dar pe lângă poartă.  Apoi, în minutul 23 a fost rândul "roş-albaştrilor" să şuteze, din voleu, prin Magda, dar peste transversală. În fine, ultima ocazie a primei reprize s-a petrecut în minutul 33, când Trip de la gazde, a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, de la 22 de metri, la colţul lung, dar puţin pe lângă bară.

După pauză, meciul s-a reluat cu FC Bihor având iniţiativa, fapt confirmat şi de şutul lui Ember, de la 25 de metri, din poziţie perpendiculară, dar puţin pe lângă poartă.

Momentul psihologic s-a petrecut însă în minutul 59, când Lorincz, de la FC Bihor a primit al doilea cartonaş galben, după ce l-a incomodat pe portarul gazdelor să degajeze şi astfel, l-a luat şi pe cel roşu, fiind eliminat.

Cu un om în minus, orădenii n-au rezistat prea mult, pentru că în minutul 61, au primit gol, dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri, executată de Trip, de pe partea dreaptă, dar şi cu aportul fundaşilor şi portarului orădean, neatenţi sau indolenţi la această fază.

După ce CS Oşorhei a preluat avantajul, orădenii au alergat după golul egalizator, doar că nu l-au mai reuşit, nici după ce Andor a executat o lovitură de colţ în minutul 68, iar Chira, din 5 metri, a reluat incredibil, pe lângă bară, dar nici în minutul 79, când după o centrare de pe stânga, reluarea cu capul a lui Mangra, din 6 metri, a trecut pe lângă poartă. La această fază, orădenii au solicitat din nou penalti, fundaşul dreapta Mangra, fiind lovit cu piciorul în gură, în momentul reluării.

Alte două ocazii au mai fost consemnate pe final de joc pentru FC Bihor. În minutul 82, când Ember a executat o lovitură liberă de pe stânga, dar portarul Hava a reţinut, precum şi-n minutul 90, când acelaşi Ember a şutat în blocaj, din careu.

Astfel, la primul joc oficial dintre cele două echipe, CS Oşorhei s-a impus cu scorul de 2-1 şi s-a calificat în turul V al Cupei României, în timp ce FC Bihor se va putea axa doar pe campionat.

"A fost o victorie muncită, meritată, din punctul meu de vedere. Felicit băieţii pentru această victorie. Încă suntem în faza de omogenizare, iar aceste lucruri se văd. Ştim faptul că sunt o sumedenie de jucători noi, suntem şi antrenori noi. Suntem în continuă căutare. În acest moment, gândul meu este îndreptat însă înspre primul meci din campionat, de la Recea. Vreau să felicit şi echipa FC Bihor, pentru că au reuşit să se redreseze. Personal, mă bucur şi le doresc multă baftă în noul campionat", a declarat, după joc, antrenorul formaţiei CS Oşorhei, Călin Cheregi.

"Felicit echipa gazdă, pentru victorie, au luptat, au muncit. Le doresc succes mai departe. Eram convins că o să avem probleme de prospeţime, pentru că venim după meciul de la Timişoara, terenul a fost greu, meciul cu durităţi, au lipsit ţi câţiva jucători de care avem nevoie. Nu vreau să caut vinovaţi, pentru că nici nu sunt, băieţii şi-au dorit cu multă ardoare victorie, din păcate atât am putut astăzi", a declarat, la rândul său, tehnicianul echipei FC Bihor, Gheorghe Silaghi.

CS Oşorhei – FC Bihor 2-1(1-1)
Au marcat: Ov. Popa (min. 1) şi Trip (min. 61) / Cr. Andor (min. 14)
CS Oşorhei: Hava – Ad. Petricău, Pintea, Ş. Pop – ctp., Hering – Todea (min. 80 G. Cornea), Cuc (min. 57 Mălaiu) – Hosu, Trip, Sergiu Ban (min. 62 V. Petricău) – Ov. Popa. Antrenor: Călin Cheregi
FC Bihor: Egri – S. Matei (min. 46 Mangra), Mintaş, Chira, Arsene – Magda, Tocuţ – Sas (min. 54 I. Pantea), Ember, Lorincz (min. 59 eliminat) – Cr. Andor (min. 74 Negrea). Antrenor: Gheorghe Silaghi
Au arbitrat: Mircea Ardelean – Casian Băla şi Sebastian Pantea (toţi din Arad)

Turul  al IV-lea al Cupei României, ediţia 2015-2016:
Marţi, 25 august:
Bucovina Rădăuţi (SV) - FCM Baia Mare (MM) 3-4 după loviturile de departajare (0-0 după 90 şi 120 de minute, 3-4 la penalty-uri)
Unirea Jucu (CJ) - Metalurgistul Cugir (AB) 5-6 după loviturile de departajare (2-2 după
CS Afumaţi (IF) - Unirea Slobozia (IL) 6-3 după loviturile de departajare (2-2 după 90 şi 120 de minute, 4-1 la penalty-uri)
Delta Dobrogea Tulcea (TL) - Farul Constanţa (CT) 2-0 după prelungiri (0-0 după 90 de minute)
Cetatea Târgu Neamţ (NT) - Bucovina Pojorâta (SV) 0-3
Atletico Vaslui (VS) - Ştiinţa Miroslava (IS) 3-1
CS Ineu (AR) - Şoimii Pâncota (AR) 2-1
CSM Lugoj (TM) - UTA Bătrâna Doamnă (AR) 1-2
CS U Craiova II (DJ) - Pandurii Târgu Jiu II (GJ) 2-1
Unirea Brânceni (TR) - FC Olt Slatina (OT) 2-0
Flacăra Moreni (DB) - SCM Piteşti (AG) 3-1
FC Viitorul II (CT) - Dunărea Călăraşi (CL) 3-0
Gloria Popeşti Leordeni (IF) - ACS Berceni (IF) 1-3
Metaloglobus Bucureşti (B) - CS Ştefăneşti (IF)  2-1

Miercuri, 26 august, ora 17.30:
Unirea Cristuru Secuiesc (HR) - ASA Târgu Mureş II (MS)
Ripensia Timişoara (TM) - FC Caransebeş (CS)
CS Păuleşti (PH) - Chindia Târgovişte (DB)

FOTO, AICI!