Ştiri

FC Bihor a învins UTA Bătrâna Doamnă cu scorul de 2-1 (FOTO)

 07.02.2015, 13:30

Pe un frig pătrunzător, fotbaliştii de la FC Bihor au disputat sâmbătă, la Stadionul Motorul, cel de-al treilea joc amical din perioada pregătirilor din această iarnă. De această dată, elevii antrenorilor Călin Cheregi şi Lucian Ciocan au primit replica noii formaţii a Aradului, UTA Bătrâna Doamnă, o echipă care chiar dacă evoluează în Liga a III-a are în componenţă câţiva jucători cu experienţă chiar de primul eşalon.

La capătul unui joc dinamic, cu replici tăioase între jucătorii celor două combatante, dar şi cu un moment de întrerupere, în partea a doua, FC Bihor s-a impus cu scorul de 2-1, prin golurile marcate de Dobrescu, din penalti, şi Fl. Pop, respectiv de Cotoc.

Partida a început într-un mod de tatonare, cu o mai bună posesie a arădenilor, însă prima ocazie i-a aparţinut lui Cr. Andor, de la FC Bihor, care în minutul 15, după ce a intrat în careu pe partea stângă, a şutat peste poartă. Două minute mai târziu, celălalt jucător adus de orădeni de la CS Oşorhei în această iarnă, Ember a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, dar a trimis puţin peste bară.

În replică, în minutul 31, după o centrare de pe dreapta a arădenilor, mingea a ajuns la Hlistei, care a reluat periculos spre poartă, dar goalkeeper-ul Fildan a scos de lângă bară în corner. Lovitura de colţ ce a urmat însă, executată de pe stânga, a adus deschiderea scorului. După centrarea în careu şi o prelungire cu capul, fundaşul central al arădenilor Cotoc a trimis cu latul din faţa porţii în stânga lui Fildan. Cum până la pauză nu s-a mai marcat, la jumătatea confruntării, oaspeţii conduceau cu 1-0.

În repriza a doua, antrenorul orădean a schimbat aproape complet echipa, iar şi pe fondul schimbărilor din tabăra adversă, FC Bihor a controlat jocul, a fost mai periculoasă şi chiar a marcat de două ori, reuşind să întoarcă rezultatul.

În minutul 51, mingea a ajuns foarte bine în careu la Dobrescu, care din 8 metri nu a reuşit însă să-l învingă pe portarul arădean Mitrea. Un minut mai târziu, Sorian a executat o lovitură liberă periculoasă, de la 20 de metri, dar a trimis peste bară.

În minutul 57 însă, V. Dobrescu a ratat o ocazie imensă. După ce a scăpat singur cu portarul, l-a driblat pe acesta, a intrat în unghi destul de închis, a trimis pe jos spre poartă, dar de pe linia porţii, a respins un fundaş al arădenilor, repliat.

În minutul 70, FC Bihor a reuşit să restabilească egalitatea, după ce Fl. Pop a fost faultat în careu, iar Dobrescu a transformat, fără probleme, penalty-ul, acordat de arbitrul Călin Ilea. Acordarea acestei lovituri de la 11 metri a creat multă vâlvă însă. Pentru proteste îndelungate, antrenorul arădenilor Roland Nagy a fost invitat să părăsească locul de pe banca tehnică, iar cum acesta nu a dorit şi protestele au continuat din partea colegilor săi din staff-ul tehnic, arbitrul a pus capăt disputei. După câteva minute de parlamentări şi discuţii între tehnicienii celor două echipe s-a convenit ca jocul să se reia şi să continue până la final, Roland Nagy rămânând pe bancă, dar nu înainte de a promite că "va fi cuminte".

După această întrerupere de trei minute, partida s-a reluat, iar FC Bihor a mai înscris un gol, în minutul 82, prin Florin Pop, când acesta, după ce a fost angajat foarte bine în careu de Dobrescu, a preluat la 14 de poartă, uşor lateral dreapta, şi a şutat cu efect în colţul lung, învingându-l pe noul portar al arădenilor, Reveş.

Astfel, partida s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru "roş-albaştri", după un joc bun de ambele părţi.

"A fost un test bun, util, având în vedere că am întâlnit o echipă, care, din punctul meu de vedere, spun că face faţă cu brio în Liga a II-a, o echipă bine axată, structurată cu jucători care au trecut prin Liga I, cu un antrenor, care, într-adevăr aşează foarte bine echipa în teren. Am întâlnit un adversar care ne-a pus probleme, dar spre bucuria mea şi satisfacţia personală, mă declar mulţumit după acest meci. Vreau să felicit jucătorii pentru modul în care s-au integrat în acest meci, au respectat sarcinile. Am avut o repriza a doua foarte bună, care mă face să am speranţe în viitor", a declarat, după partidă, antrenorul echipei FC Bihor, Călin Cheregi.

FC Bihor – UTA Bătrâna Doamnă 2-1(0-1)
Au marcat: Dobrescu (min. 70 din 11 m) şi Fl. Pop (min. 82) / Cotoc (min. 31)
Timp: friguros
Teren: moale
Spectatori: 50
FC Bihor (repriza I): Fildan (min. 32 Sălăjan) – Zanardini, Ţoca, Letan, Lorincz – Bactăr, Haş – Luduşan, Ember (min. 30 Sorian), Cr. Andor – Cr. Cigan.
FC Bihor (repriza a II-a): Sălăjan (min. 60 Barabaş) – Mihuţ, Pascariu, Fl. Lazăr, Zanardini (min. 78 V. Petricău) – Ţoca (min. 81 S. Mune), I. Cuc – Fl. Pop, Sorian, I. Ban – Dobrescu. Antrenori: Călin Cheregi, Lucian Ciocan şi Vasile Sin.
UTA Bătrâna Doamnă: Mitrea (min. 70 Reveş) – Ad. Popa (min. 62 Leucuţa), Cotoc (min. 62 Dobrean), Botiş (min. 46 Wild, min. 87 Nasto), Suslak (min. 46 Burlă) – Strătilă (min. 46 Gheorghiţă), Tudor (min. 62 Vlad Michel), Varga (min. 46 Chindriş), Hlistei (min. 46 Copil) – Silaghi (O. Gueye) şi Rus (min. 62 Bulza). Antrenori: Roland Nagy, Radu Anca şi Sebastian Huţanu.
Au arbitrat: Călin Ilea – Ovidiu Timar şi Ciprian Fiter (toţi din Oradea)

În programul viitoarelor jocuri amicale ale FC Bihor, figurează săptămâna viitoare trei partide. Mai întâi, miercuri, pe teren propriu, FC Bihor va disputa două meciuri, de la ora 11, cu echipa Minerul Işalniţa, din judeţul Dolj, iar de la ora 15, cu Progresul Pecica, din judeţul Arad. Apoi, sâmbătă, 14 februarie, va avea loc returul cu UTA Bătrâna Doamnă, în deplasare.

GALERIE FOTO, AICI!