Ştiri

FC Bihor a învins SC Bacău cu 2-1

 17.08.2013, 21:00

Echipa orădeană de fotbal FC Bihor a disputat sâmbătă seara, pe Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", cel de-al patrulea joc amical al acestei veri.

De această dată adversară formaţiei "roş-albastre" a fost o echipă din liga a II-a, SC Bacău, care activează în seria de est.

La capătul unui joc bun, de angajament, şi de-o parte şi de alta, FC Bihor s-a impus cu scorul de 2-1, după ce la pauză conducea cu 1-0.

Prima repriză a fost controlată în mare măsură  de orădeni, care au marcat în minutul 27 prin Florin Lazăr, care a înscris un gol spectaculos, reluând sub transversală, de la 13-14 metri, lateral stânga, după o lovitură de colţ, executată de Sebastian Sfârlea. Lazăr a reluat, din vole, portarul băcăuan fiind fără replică la această fază.

În repriza a doua, primele minute le-au aparţinut oaspeţilor, care au creat un forcing periculos, concretizat în minutul 47, prin golul înscris de Bogdan Rusu, care, în urma unei centrări venite de pe dreapta, a reluat din careu, în colţul lung al porţii bihorene.

În minutul 57, antrenorul Gheorghe Ghiţ a efectuat trei schimbări, introducându-i în teren pe Lupu, Ov. Popa şi Z. Lukacs, iar peste 10 minute, "roş-albaştrii" au preluat din nou conducerea pe tabelă, printr-un frumos gol reuşit de Sebi Sfârlea, care a fost angajat în careu şi  l-a "executat", cu un şut la colţul lung pe portarul Oltean.

Până la final nu s-a mai întâmplat nimic, cu toate că orădenii au mai atacat tăios, astfel, că scorul a rămas 2-1, iar FC Bihor a ajuns la cea de-a patra victorie, din tot atâtea posibile în jocurile amicale ale acestei veri.

Antrenorul orădean Gheorghe Ghiţ a trimis în teren în această partidă echipa: Smaranda (min. 46 Fildan) – Mihuţ, Fl. Lazăr (min. 65 Bactăr), Ţoca, A. Achim (min. 57 R. Lupu) – M. Popa (min. 71 A. Haş), Sfârlea, Ov. Bic (min. 85 I. Ban) – S. Ianc (min. 57 Ov. Popa), R. Lukacs (min. 46 Z. Lukacs) şi Fl. Pop (min. 66 Nichita).

De parte acealaltă, antrenorul băcăuanilor, Viorel Tănase, a jucat cu: Oltean (min. 68 Petrariu) – Mihălăchioaie (min. 63 Luncanu), Adăscăliţei (min. 75 C. Blănaru), Lăzneanu, Medeşan – Întuneric (min. 65 Majer), Strugariu (min. 46 C. Miron, min. 78 Ţuţu), Husein (min. 60 Şchiopu), Cl. Tudor (min. 46 L. Dumitriu) – Hurdubei (min. 46 M. Predoiu) şi B. Ungureanu (min. 46 B. Rusu).

"Important este să omogenizăm lotul, să creştem ca şi joc. Am făcut o primă repriză cu bune şi cu rele, în repriza a doua au intrat cei mici. A fost un bun angajament în această a doua repriză. Am reuşit un gol în fiecare repriză, una peste alta, consider că am avut un test reuşit", a declarat, la final, tehnicianul Gheorghe Ghiţ.

"Ne bucurăm că am obţinut o nouă victorie, pentru că victoriile dau încredere şi pentru asta jucăm, să avem cât mai multe victorii, dar importante vor fi victoriile din campionat. Un adversar greu astăzi, mai greu decât Bacăul a fost căldura. Venim după o săptămână caniculară, dar ne bucurăm că rezultatele acestea dau speranţe şi roadele de la antrenament se văd şi pe teren", a spus, la rându-i, autorul golului victoriei, mijlocaşul Sebastian Sfârlea.

În următorul joc amical, FC Bihor va evolua sâmbăta viitoare, pe 24 august, de la ora 18, în deplasare, la Satu Mare, cu echipa locală, Olimpia.