Ştiri

FC Bihor a învins cu 6-0 Bihorul Beiuş, în primul amical (FOTO)

 31.01.2015, 13:30

După cantonamentul de 10 zile susţinut la Băile 1 Mai, echipa orădeană de fotbal FC Bihor şi-a încheiat sâmbătă perioada pregătirilor centralizate, cu primul joc amical din această iarnă.

Astfel, la Stadionul Motorul din Oradea, FC Bihor a întâlnit echipa de pe locul VI din Liga a IV-a Bihor, formaţia CF Bihorul Beiuş.

În pofida efortului fizic depus în cantonament, jucătorii orădeni au arătat o poftă bună de joc, dar şi de goluri, impunându-se cu scorul de 6-0, după ce la pauză conduceau cu 1-0.

Începutul de joc a fost fulminat, cu echipa orădeană instalându-se în jumătatea adversă, iar după o fază creată de Ember şi prelungită cu capul de V. Petricău, atacantul Cristian Cigan a deschis scorul în minutul 7, cu un şut de la marginea careului mic. Nu au trecut decât trei minute şi în minutul 10, acelaşi Cigan a scăpat singur cu portarul, l-a driblat şi pe acesta dar a trimis în stâlpul din stânga porţi, mingea a revenit la Luduşan, care de la 14 metri a trimis puţin peste poartă.

Deşi a dominat copios prima repriză, până la pauză FC Bihor nu a mai marcat, astfel că scorul după primele 45 de minute de joc a fost 1-0.

În repriza a doua, antrenorii Călin Cheregi şi Lucian Ciocan au trimis pe teren o cu totul altă echipă, iar şi pe fondul schimbărilor din tabăra adversă, scorul a luat proporţii, "roş-albaştrii" marcând gol după gol.

Mai întâi, în minutul 61, după o centrare a lui Cr. Andor de pe stânga, Fl. Pop, din faţa porţi, a îndeplinit o simplă formalitate şi a marcat pentru 2-0. Nu au trecut decât două minute şi în minutul 63, după o fază foarte bine lucrată de Cr. Andor şi A. Achim pe partea stângă, ultimul a centrat perfect, iar Zs. Lukacs, cu capul din 6 metri a reluat în colţul din partea dreaptă a portarului beiuşan.

În minutul 64 s-a făcut chiar 4-0, după ce tot de pe partea stângă, Zs. Lukacs a centrat, iar Fl. Pop a pus  latul din careul mic. Peste alte trei minute, în minutul 67, a fost rândul lui Fl. Pop să-l servească la 7-8 metri de poartă pe noul intrat pe teren, S. Mune, care a marcat şi el pe lângă portar (5-0).

Ultimul gol al jocului a fost marcat în minutul 84, când Cr. Andor, după ce a fost angajat la marginea careului, pe partea stângă, a scăpat singur cu portarul, a şutat în primă fază în portar, mingea ia revenit, iar, deşi s-a aflat în unghi a trimis apoi cu efect în plasa porţii echipei beiuşene, stabilind scorul final, 6-0.

De precizat faptul că antrenorii orădeni au rulat întreg lotul avut la dispoziţie, mai puţin jucătorii Ţoca, Dobrescu şi Fl. Lazăr, care au acuzat anumite probleme medicale. Meciul s-a desfăşurat pe un frig pătrunzător, datorită vântului de la ora jocului şi pe un teren moale. La meci au asistat aproximativ 50 de spectatori, între care şi o inimoasă galerie orădeană, care au scandat numele echipei FC Bihor, au încurajat jucătorii, dar au şi aprins fumigene şi au aruncat cu petarde, precum la un meci oficial.

"A fost un meci bun, având în vedere şi condiţiile meteo, iar din acest punct de vedere aş vrea să apreciez stăpânirea de sine a băieţilor, dat fiind starea lor în care se află, încărcaţi după pregătirea din cantonament. Remarc integrarea lor bună în acest antrenament. Nu este important rezultatul în acest moment, ci important este antrenamentul. Am încercat să dau număr de minute pentru fiecare jucător, ca să pot evalua în această perioadă situaţia fiecărui jucător. Pot să mă declar mulţumit de evoluţia fiecăruia în parte, urmând să intrăm în a doua perioadă de pregătire, unde continuăm evaluările prin jocurile amicale. Am avut un cantonament bun, reuşit din punctul meu de vedere, în care, încă o dată vreau să apreciez profesionalismul şi caracterul acestor jucători, pentru care vreau să-i felicit încă o dată. S-au implicat foarte bine în efort, au dat răspunsuri pozitive, urmând ca să vedem efectele acestui cantonament în perioada viitoare",  a declarat, la finalul jocului, antrenorul principal al echipei FC Bihor, Călin Cheregi.

FC Bihor – CF Bihorul Beiuş 6-0(1-0)
Stadion: Motorul
Spectatori: 50
Timp: friguros (vânt)
Teren: moale
Au marcat: Cr. Cigan (min. 7), Fl. Pop (min. 61 şi 64), Zs. Lukacs (min. 63), S. Mune (min. 67) şi Cr. Andor (min. 84)
FC Bihor (prima repriză): Sălăjan (min. 30 Barabaş) – Zanardini, Letan, Bactăr, Lorincz – Luduşan, Ember – V. Petricău, I. Ban, Sorian – Cr. Cigan.
FC Bihor (repriza a II-a): Barabaş (min. 60 Fildan) – Mihuţ, Pascariu, Tocuţ (min. 70 Cr. Sas), A. Achim – Fl. Pop, Haş, I. Cuc, Cr. Andor – Negrea (min. 66 S. Mune) şi Zs. Lukacs (min. 79 Talpoş). Antrenori: Călin Cheregi şi Lucian Ciocan.
CF Bihorul Beiuş: Odobasianu (min. 60 Magda), Dereş (min. 60 Szatmari), Mihoc (min. 60 Foghiş), Bogdan (min. 60 Cr. Lezeu), Toma (min. 60 Laza) – Dumbrăveanu (min. 60 Koruc), Nistor (min. 46 Turle), Mihuţa (min. 60 Fl. Popa) – Silaghi (min. 60 Micle), Iştoc (min. 46 Ad. Ban) şi Mândru (min. 46 Miklo). Antrenori: Alin Popa şi Ciprian Carţiş.
Au arbitrat: Marius Omuţ – Rareş Lakatos şi Bogdan Gireadă (toţi din Oradea).

După cantonament şi acest meci , cu CF Bihorul Beiuş, antrenorii echipei orădene le vor acorda două zile libere jucătorilor de la FC Bihor, care vor reveni la antrenamente de marţi, iar miercuri vor susţine cel de-al doilea joc amical, cu CSC Sânmartin, pe un teren care urmează a fi stabilit ulterior. Tot săptămâna viitoare, dar sâmbătă, FC Bihor va disputa şi cea de-a treia partidă de verificare, în deplasare, la Arad, cu UTA "Bătrâna Doamnă".

GALERIE FOTO, AICI!