Ştiri

FC Bihor a deschis seria jocurilor amicale cu o victorie clară la Sântandrei (FOTO)

 30.07.2014, 20:30

FC Bihor s-a impus clar în primul meci amical pe care l-a disputat în cadrul pregătirilor din această vară. Evoluând miercuri la Sântandrei, pe terenul echipei locale, Crişul, una dintre fruntaşele Ligii a IV-a Bihor, formaţia "roş-albastră" s-a impus clar cu scorul de 5-0, după ce la pauză conducea cu 2-0.

Meciul a fost controlat cu autoritate de orădeni, care au marcat prin: Speroni, M. Vlad, V. Dobrescu, Sorian şi Nichita.

Partida s-a disputat pe o căldură mare, dar şi pe un teren foarte bun, iar primul gol a survenit în minutul 42, când nou-venitul în echipa orădeană, Raul Speroni, a transformat o lovitură liberă, executată de la 22 de metri. Un minut mai târziu, FC Bihor a dus scorul la 2-0, prin reuşita tânărului Marius Vlad. Acesta a înscris cu latul din 6 metri, după o centrare venită de pe stânga.

După pauză, în minutul 58, V. Dobrescu a dus scorul la 3-0, înscriind din interiorul careului, cu un şut pe jos, care a lovit mai întâi bara din dreapta portarului Gheţe. Golul al patrulea a fost înscris în minutul 81 de Alexandru Sorian, care a avut o superbă execuţie, trimiţând din colţul careului, plasat, peste portar. Două minute mai târziu, Nichita a stabilit scorul final, 5-0 pentru FC Bihor, care a finalizat din careu, după un un-doi cu Negrea.

"Am terminat prima parte a pregătirilor, cea a acumulărilor. Din acest moment începe o alta, a doua, cea a jocurilor de verificare. Vom disputa şapte jocuri până la începerea campionatului, în care lupta e deschisă pentru un post de titular şi pentru un post în primii 18. Ne bucură că am reuşit să înscriem de cinci ori, ne-am creat şi alte ocazii. Îi mulţumim lui Ciprian Dianu pentru ospitalitate şi condiţiile foarte bune de joc. A fost un joc bun, în pofida faptului că există o stare de oboseală acumulată, cum e şi firesc, după un cantonament aproape de final. Am reuşit să ţinem jocul departe de poarta noastră şi să şi înscriem de cinci ori", a declarat, după partidă, antrenorul principal al FC Bihor, Alexandru Pelici.

"După cum s-a putut vedea, este o diferenţă de valoare între liga a II-a şi liga a IV-a, nu trebuie să ne bucurăm prea tare de scorul acesta mare, 5-0, dar atunci când a fost folosită echipa standard, s-a văzut jocul, ei n-au ajuns în partea noastră de teren, decât foarte puţin. În ceea ce priveşte jucătorii nou-veniţi, în special mi-a plăcut foarte mult jucătorul sub 20 de ani pe care l-am adus, Marius Vlad, care cred că este un câştig pentru echipa noastră, un jucător de viteză, tehnic. Mi-a plăcut şi caracterul omului. Eu zic că, una peste alta, începem să închegăm o echipă, care cred că îşi va spune punctul de vedere în noua ediţie de campionat", a declarat, la rândul lui, preşedintele clubului FC Bihor, Viorel Nemeş.

"Pentru noi e important că am început jocurile cu nişte echipe foarte, foarte bune. Mă refer la UTA Bătrâna Doamnă, mă refer la FC Bihor, dar consider că numai aşa putem creşte şi putem evolua. Într-adevăr, la noi se simte o anumită nesincronizare între linii, pentru că au plecat foarte mulţi jucători, au venit foarte mulţi jucători. Până la începutul campionatului, cred că avem timpul necesar pentru a pune la punct şi anumite lacune care au apărut în jocul nostru în aceste două meciuri şi sper ca în jocurile următoare să arătăm altfel. Totuşi am întâlnit un FC Bihor într-o formă foarte bună, să  nu uităm asta, o echipă de liga a II-a, o echipă care după aprecierile mele va avea un cuvânt greu de spus în acest an în eşalonul secund", a precizat, la final, şi antrenorul echipei Crişul Sântandrei, Ciprian Dianu.

Crişul Sântandrei:  Gheţe – Fitero, Matei, Şumălan, B. Popa – Raul Ştefan – Gavrilaş, A. Maghiar, Iambor, Orbai – E. Popa. Au mai jucat: L. Dărăban, Copil, Crişan şi Morna. 

FC Bihor: Fildan (min. 30 Sălăjan, min 60 Smaranda) – Letan (min. 60 A. Achim), Pascariu (min. 45 Ţoca), Fl. Lazăr (min. 60 Bactăr), A. Achim (min. 45 Lorincz, min. 75 V. Petricău) – Străuţ (min. 45 M. Stancu), Haş (min. 45 Sorian) – Zs. Lukacs (min. 33 Vlad, min. 60 Nichita), Speroni (min. 45 Marinescu, min. 72 Negrea), Cr. Cigan (min. 45 Luduşan, min. 75 I. Ban) – R. Lukacs (min. 35 V. Dobrescu, min. 70 Modan).

Au arbitrat: Marius Omuţ – Ovidiu Timar şi Sergiu Albu.

Următorul joc amical al echipei FC Bihor va avea loc vineri, 1 august, de la ora 10.30, la Stadionul "Iuliu Bodola", cu aceeaşi formaţie din Sântandrei, Crişul.

GALERIE FOTO, AICI!