Ştiri

FC Bihor a câştigat cu 2-0 cel de-al doilea amical cu Crişul Sântandrei (FOTO)

 01.08.2014, 12:30

La sfârşitul stagiului de pregătire centralizată pe care l-a susţinut, formaţia orădeană de fotbal FC Bihor a disputat vineri, la Stadionul "Iuliu Bodola", cel de-al doilea joc amical al acestei veri.

Cum s-a întâmplat şi miercuri, în primul amical, şi de această dată adversară a fost echipa de ligă a IV-a, Crişul Sântandrei, pe care "roş-albaştrii" au învins-o acum cu scorul de 2-0, după ce la pauză conduceau cu 1-0.

Golurile au fost marcate de Nichita, în minutul 18, şi Cr. Cigan, în minutul 46.

Disputată pe o căldură toridă, partida a fost dominată cu autoritate de orădeni, care pe lângă cele două goluri, au ratat şi alte ocazii clare, dar au şi trimis de trei ori mingea în bară.

În minutul 18, după o combinaţie purtată de Nichita şi R. Lukacs, mingea a revenit la primul, care, cu un şut pe jos din interiorul careului, la colţul lung, l-a învins pe portarul Gheţe, deschizând scorul.

În minutul 40, FC Bihor a expediat mingea în bară, după ce Cr. Cigan a şutat de la marginea careului, trimiţând în bara transversală. Apoi, în minutul 44, a fost rândul lui Speroni să ia bara la ţintă, acesta trimiţând de la 18 pe jos în stâlpul din dreapta portarului Gheţe.

Ultima ocazie clară a primei reprize i-a aparţinut lui Sorian, care din lovitură liberă de la 20 de metri a şutat puternic, dar, deşi cu dificultate, a reuşit să respingă portarul oaspeţilor.

În repriza a doua, imediat după reluare, FC Bihor şi-a majorat scorul, prin Cr. Cigan, care în minutul 46 a reluat în poartă o centrare venită de pe partea dreaptă.

Apoi, FC Bihor a trecut pe lângă majorarea scorului, dar Dobrescu a ratat două ocazii clare. În minutul 57, singur cu portarul Gheţe în faţă, a încercat un lob, nereuşit, iar două minute mai târziu, cu latul, din 6 metri, a trimis peste poartă.

În minutul 87, tânărul Iulian Cuc a trimis și el mingea în bară, cu un șut de la 30 de metri, care a lovit transversala.

Pe final, la FC Bihor majoritatea echipei a fost formată din tineri.

"Suntem la final de cantonament, un cantonament în care jucătorii au muncit foarte, foarte mult. Îi felicit pentru modul cum s-au pregătit. Sunt bucuros că nu avem accidentări, nu am pierdut nicio zi de cantonament, niciunul dintre noi, ne-am pregătit cu toţii aşa cum trebuie şi de acum urmează o a doua etapă, cea a jocurilor de pregătire, în care trebuie să punem la punct celelalte componente ale antrenamentului. Mă bucur că am reuşit să înscriem din nou, de două ori, chiar dacă am mai avut situaţii, pe fondul acesta de oboseală, lipsa de concentrare probabil şi-a spus cuvântul. Am avut şi două sau trei bare. E bine, am muncit bine, asta e ceea ce contează în momentul de faţă. Sigur că sunt şi lucruri care trebuie puse la punct, dar cred că avem timpul necesar să o putem face şi pentru prima etapă să fim pregătiţi", a declarat, la final, antrenorul echipei FC Bihor, Alexandru Pelici.

FC Bihor – Crişul Sântandrei 2-0(1-0)
Au marcat: Nichita (min. 18) şi Cr. Cigan (min. 46)
FC Bihor: Sălăjan (min. 31 Smaranda, min. 61 Fildan) – Mihuţ (min. 46 Letan, min. 87 Ad. Petricău), Fl. Lazăr (min. 46 Bactăr), Ţoca (min. 46 Pascariu), A. Achim (min. 46 Lorincz, min. 70 V. Petricău) – Străuţ (min. 43 Haş, min. 75 Cuc), Sorian (min. 46 M. Stancu, min. 81 Negrea) – Nichita (min. 33 M. Vlad, min. 70 Zs. Lukacs), Marinescu (min. 32 Speroni, min. 78 Mune), Luduşan (min. 32 Cr. Cigan, min. 75 I. Ban) – R. Lukacs (min. 38 V. Dobrescu, min. 63 Modan). Antrenor: Alexandru Pelici
Crişul Sântandrei: Gheţe – Fitero, Matei, Şumălan, B. Popa – Kovesdi, Crişan – Gavrilaş, Copil, Filimon – Morna. Au mai jucat: L. Dărăban, Maghiar, Iambor, C. Dianu şi Raul Ştefan. Antrenor: Ciprian Dianu
Au arbitrat: Rareş Vidican – Ciprian Danşa şi Radu Pascu (toţi din Oradea).

În următorul joc amical, FC Bihor va întâlni tot pe teren propriu, la Stadionul "Iuliu Bodola", echipa de ligă a III-a Millenium Giarmata. Partida va avea loc miercuri, 6 august, de la ora 18.

GALERIE FOTO, AICI!