Ştiri

FC Bihor a câştigat cu 1-0, amicalul cu Naţional Sebiş (FOTO)

 16.08.2014, 14:00

FC Bihor s-a impus, sâmbătă, la Stadionul "Iuliu Bodola", cu scorul de 1-0, în faţa formaţiei Naţional Sebiş, în penultimul joc de verificare din campania pregătirilor din această vară.

"Roş-albaştrii", care au controlat jocul s-au impus graţie golului marcat în repriza secundă de fundaşul central Sergiu Bactăr, care în minutul 62 a reluat cu capul, în stânga portarului Miron, o centrare venită din lovitură de colţ de pe partea dreaptă.

În prima repriză, oaspeţii n-au avut nicio ocazie de poartă, FC Bihor ratând însă deschiderea scorului de câteva ori.

În minutul 13, după o centrare a lui Letan, de pe partea dreaptă, R. Lukacs a reluat cu capul din 6 metri, dar a reţinut de pe linia porţii goalkeeper-ul Şoltez. Patru minute mai târziu, după o combinaţie în careu a lui Nichita cu R. Lukacs, ultimul din poziţie centrală, de la 7 metri, a şutat periculos, dar a scos din nou portarul oaspeţilor de sub transversală.

În minutul 26, Speroni a şutat de la 25 de metri, pe lângă poartă, iar două minute mai târziu, acelaşi Speroni a executat o lovitură liberă de pe dreapta, dar Ţoca, de la 6 metri, uşor lateral stânga, a reluat peste poartă.

În fine, prima repriză a mai consemnat şutul lui Sorian, în minutul 42, de la 25 de metri, perpendicular pe poartă, reţinut de portarul Şoltez.

În partea a doua, tot FC Bihor a început mai bine şi după ce în minutul 47, în urma unei lovituri de la colţul terenului, de pe partea dreaptă, Bactăr a reluat cu capul din 7 metri, peste poartă, a venit minutul 62, când, tot după un corner de pe dreapta, acelaşi fundaş central, Sergiu Bactăr, urcat în atac, a reuşit să înscrie, tot cu o lovitură de cap, din interiorul careului.

După primirea golului, oaspeţii au început să iasă la atac şi în minutul 68, după o lovitură de colţ, Bozian, din 7 metri, a trimis peste transversală. Apoi, în minutul 77, după o altă lovitură de colţ de pe dreapta, Lazea a reluat cu capul din 7 metri, puţin pe lângă stâlpul din dreapta porţii orădene.

FC Bihor a replicat în minutul 87, prin şutul lui Luduşan, de la 22 de metri, pe lângă bară, iar ultimele ocazii ale jocului le-au aparţinut oaspeţilor, care în acelaşi minut, 88, au trecut de două ori pe lângă egalare. Mai întâi, la o greşeală în careu a lui Mihuţ, C. Călin a profitat şi a şutat din 6 metri, lateral stânga, dar a scos în corner portarul Smaranda, iar la următoarea fază, Moise a reluat cu capul din 8 metri, dar a reţinut Smaranda.

"Ratăm din poziţii ideale. Avem nevoie de patru – cinci ocazii ca să înscriem un gol şi asta ne poate costa în campionat. Am avut o primă repriză în care am avut trei ocazii monumentale, dar din păcate le-am ratat. Mă bucur că a înscris Sergiu la o fază fixă. Sunt lucruri pe care noi le repetăm destul de mult şi mă bucur că am reuşit să facem acest lucru. Mai avem puţin timp, două săptămâni, intrăm în linie dreaptă şi sperăm să vină şi concentrarea la finalizare, pentru că acolo avem nevoie, să dăm în poartă. În mare parte s-a cristalizat echipa de bază, mai există însă unul – două semne de întrebare. E îmbucurător, pe de altă parte, că încet, încet, jucători din propria ogradă fac pasul spre echipa mare şi încet reuşesc să facă faţă şi să pună probleme jucătorilor cu mai multă experienţă", a declarat, după joc, antrenorul echipei FC Bihor, Alexandru Pelici.

FC Bihor – Naţional Sebiş 1-0(0-0)
A marcat: Bactăr (min. 62)
FC Bihor: Smaranda – Bactăr, Lazăr (min. 34 Sorian, min. 85 S. Mune), Ţoca – Letan (min. 85 V. Petricău), Speroni (min. 70 Haş), Străuţ (min. 66 M. Stancu, min. 82 I. Cuc), A. Achim (min. 70 Mihuţ) – Cr. Cigan (min. 82 Luduşan), R. Lukacs (min. 70 V. Dobrescu) şi Nichita (min. 34 Zs. Lukacs, 74 M. Vlad). Antrenor: Alexandru Pelici
Naţional Sebiş: Şoltez (min. 46 Miron), Tătar (min. 57 Raţ), Bier, Mardare (min. 67 Moise), Neacşu – Ţârlea, Apostol (min. 46 Totezan), Lazea, Bozian (min. 74 C. Călin) – Roman (min. 46 Susan) şi Sulea. Antrenor: Adrian Abrudean.
Au arbitrat: Laurenţiu Danşa – Sergiu Albu şi Alexandru Corb (toţi din Oradea)

În următorul şi ultimul joc de verificare, FC Bihor va întâlni miercuri, 20 august, tot pe teren propriu, echipa CS Oşorhei. Cel mai probabil, jocul va debuta tot de la ora 11.

VEZI GALERIE FOTO, AICI!