Ştiri

Protest din partea jucătorilor: Nu se deplasează la Târgovişte, dacă nu-şi primesc salariul pe o lună din cele nouă restante! (FOTO)

 15.10.2015, 13:30

Pentru că nu şi-au primit salariile de nouă luni, dar nici măcar nu au fost căutaţi de cineva dintre investitori, nici măcar pentru a-i felicita pentru victoriile din ultimele trei etape, jucătorii de la FC Bihor au luat decizia să nu se prezinte la meciul din următoarea etapă de campionat, care este programat sâmbătă, la Târgovişte, cu formaţia locală Chindia. Decizia a fost anunţată într-o conferinţă de presă, organizată ad-hoc, joi la Stadionul Iuliu Bodola, de căpitanul Cristian Andor şi preşedintele executiv al clubului, Mircea Fodor.

"Echipa se confruntă cu nişte probleme groaznice şi jucătorii, prin căpitanul Cristian Andor, vor să transmită mass-mediaei, lumii iubitoare de fotbal, apelul şi ofurile lor", a început conferinţa preşedintele Mircea Fodor.

"Eu cred că toată lumea din acest club şi toţi jucătorii care am fost aici până acum, am făcut tot posibilul ca să înţelegem pe toată lumea, dar deja cred că nu se mai poate. Asta, dat fiind faptul că unii dintre jucători avem nouă luni restanţe salariale, ceea ce nu cred că e normal şi am vrut să tragem un semnal de alarmă, un ultim semnal de alarmă, dacă nu ne primim un salariu până vineri, înainte de ora când ar trebui să ne deplasăm la Târgovişte, nu vom face deplasarea. Altceva, nu ştiu ce ar mai fi de spus, mai ales că în ultima săptămână am avut trei victorii din trei meciuri şi dacă nici aşa nu-i facem pe oameni să înţeleagă că totuşi nu suntem animale, suntem oameni şi noi, trebuie să ne întreţinem şi noi familiile, să ne cumpărăm şi noi o haină, ceva, o gheată, nu ştiu ce ar mai fi de făcut", a declarat căpitanul Cristian Andor.

Întrebat dacă această decizie a fost luată şi după ce s-a discutat cu investitorii clubului, preşedintele Mircea Fodor, a precizat: "Vă spun foarte sincer, cu aşa-zişii finanţatori, nu prea putem discuta, în speţă cu Consiliul Judeţean, pentru că dânşii spun că nu au cum să ne dea banii. Acuma eu întreb despre situaţia din septembrie 2014, când, fiind doar doi asociaţi în club, s-au putut vira nişte bani şi acuma nu se pot. Mă rog, poate că legea e alta de un an de zile, nu ştim. Problema însă este foarte mare, pentru că neprezentarea noastră la etapa din week-end, vă daţi, seama că aduce şi nişte amenzi, pentru că Federaţia Română de Fotbal o ia ca şi ignorare a competiţiei sau ceva de acest gen. Pe de altă parte însă, vă spun foarte sincer, am analizat mult, dar am ajuns la concluzia că sunt de partea acestor jucători şi îi susţin clar, cu riscul că se vor întâmpla altele, îi susţin pentru că aşa cum a spus şi Cristi (n.r. Cristian Andor), nouă luni de zile, un muncitor în orice unitate, un inginer, un medic, un ce-o fi el, să nu-şi ia salariul..., nu ştiu dacă ar fi stat cuminte în urma acestor fapte, în sensul că ba ar fi făcut o grevă, ba ar fi mers la conducere să-i întrebe, să le dea banii. Deci, FC Bihor, cum am mai spus-o, de fapt şi în vară, este caz social, la ora actuală, cu oameni maturi, care nu-şi iau salariile şi finanţatorii ridică din umeri. Asta mă doare foarte tare".

Decizia jucătorilor de a nu se prezenta la următorul joc din campionat este susţinută şi de staff-ul tehnic. "Sunt alături de băieţi, consider că ceea ce fac ei acum este îndreptăţit, au tot dreptul. Când nu au avut dreptate, n-am fost alături de ei, dar acum consider că au tot dreptul să facă în acest moment această acţiune. Poate că nu este chiar pe placul tuturor, dar cine ar trebui să audă, aş dori să audă, în primul rând finanţatorii, pentru că ei nu şi-au respectat promisiunile, sunt restanţieri. Cei care au dat dovadă de caracter până acum sunt jucătorii şi doar ei pot să hotărască în acest moment dacă vor merge sau dacă nu vor merge", a declarat antrenorul Gheorghe Silaghi.

Preşedintele Mircea Fodor a explicat situaţia extrem de dificilă din ultimele două săptămâni, de când nici omul de afaceri Mihai Giurgiu, noul investitor al clubului, nu a mai susţinut echipa. "Ultimele două săptămâni pentru mine a fost corvoada pe care n-o doresc la nimeni şi prin ajutorul prietenilor, a cunoştinţelor, a oamenilor de bine, am reuşit să duc această echipă ca să dispute fiecare meci, dar s-a umplut paharul, nu se mai poate. Efectiv sunt şi eu om, am şi eu limitele mele, nu mai pot. Dacă consideră cineva că are puterea, are soluţiile de a salva acest club, îl aştept fără nicio problemă", a precizat Mircea Fodor, care a recunoscut că a adus şi bani de acasă pentru a susţine clubul. "Am adus bani de acasă, deşi nu e echipa mea, am adus şi n-am luat niciun ban, asta nici nu mai are rost să completez, pentru că e logic. Am sponsorizat până acum echipa cu în jur la 10 - 11 mii de lei. Eu zic că sunt nişte bani şi aceştia, poate pentru unii nu-s, dar pentru mine sunt foarte mulţi bani şi i-am luat de la familie efectiv", a afirmat Fodor.

Conform căpitanului echipei, Cristian Andor, decizia jucătorilor de a nu se prezenta la jocul de sâmbătă, de la Târgovişte, a fost luată marţi. "Am avut o discuţie marţi, când am venit la antrenament şi când am văzut că nici aşa nu se schimbă nimic, după trei victorii consecutive, chit că noi n-aveam banii plătiţi de nouă luni... Acum avem şi rezultatele de parte noastră, ar trebui să se gândească şi ei puţin, nu cred că ei nu şi-au primit salariul...", a completat Cristian Andor.

Preşedintele Mircea Fodor şi-a exprimat şi indignarea cu privire la atitudinea reprezentanţilor Consiliului Judeţean, care cu toate că nu au virat clubului FC Bihor niciun ban de un an de zile, declară că susţin clubul. "Dacă nu se vrea fotbal în judeţul Bihor şi în Oradea, să ni-se spună, fără nico problemă", a precizat acesta.

În ceea ce-l priveşte pe Mihai Giurgiu, omul de afaceri clujean, care a intrat în vară în parteneriat cu Consiliul Judeţean pentru susţinerea clubului, Mircea Fodor a precizat:"Deşi nu asta a fost înţelegerea, domnul Mihai Giurgiu a suportat cheltuielile clubului din primele şapte etape, când a plătit legitimările, organizarea de jocuri şi deplasările. Înţelegerea între cele două părţi a fost, unul plăteşte datoriile şi unul dă bani pentru bunul mers al activităţii. Ei, pentru bunul mers al activităţii, tot domnul Giurgiu a dat banii."

FOTO, AICI!