Ştiri

Mihai Giurgiu este noul investitor al clubului FC Bihor şi totodată şi noul preşedinte!

 18.08.2015, 15:00

Întrunită marţi, la sediul clubului, din strada Iosif Vulcan, Adunarea Generală a Asociaţilor clubului FC Bihor a luat hotărârea să-l primească pe omul de afaceri clujean Mihai Giurgiu ca asociat în cadrul clubului. Totodată, acesta a fost numit şi preşedinte al Comitetului Director a clubului orădean, în timp ce Mircea Fodor a fost desemnat ca preşedinte executiv al clubului.

"Domnul Mihai Giurgiu a intrat ca şi membru fondator, totodată şi finanţator al clubului FC Bihor şi am hotărât, în unanimitate de voturi, ca dânsul să fie şi preşedinte clubului. Îi mulţumesc foarte mult fostului preşedinte al clubului FC Bihor, Mircea Fodor, pentru că şi-a asumat responsabilitatea de a conduce clubul în momente, spun eu, foarte grele şi în care nu multă lume şi-ar fi dorit să vină în această funcţie. Îi mulţumesc pentru optimismul pe care l-a avut până în ultimul moment, că va găsi, va aduce şi cred că s-a rugat foarte mult să găsească un investitor pentru clubul FC Bihor", a declarat la conferinţa de presă după şedinţa AGA, Florin Bogdan, unul dintre membrii Adunării Generale a Asociaţilor clubului.

Astfel, după mai multe runde de discuţii purtate între omul de afaceri clujean şi conducerea Consiliului Judeţean s-a ajuns la o înţelegere între părţi, înţelegere parafată de membrii AGA şi care vine să salveze situaţia de la club orădean de fotbal.

"Este un lucru pe care mi l-am dorit de mult timp, de când am început negocierile, de când am început de fapt să intru în lumea fotbalului, asociat în şcoli de fotbal şi chiar în ultimul timp finanţator la un centru de copii şi juniori. Mi-am dorit să ajung să continuu proiectul de la copii şi juniori, să trec spre seniorat, crezând în calităţile fotbalistice pe care le avem şi noi, dar din păcate neinstruite şi ne puse pe drumul competiţional cel bun. Am venit la Bihor cu foarte mare entuziasm, sprijinul autorităţilor este foarte important. Negocierile au fost de lungă durată, asta înseamnă că aceste negocieri sunt cele mai bune care puteau fi făcute, pentru mine, pentru Consiliului Judeţean şi pentru club. Îi mulţumesc domnului Mircea Fodor. El se va ocupa de acum de partea sportivă, iar eu de cea administrativă, financiară. Pentru mine partea cea mai uşoară a trecut, acum începe adevăratul chin. Situaţia echipei nu mai necesită nici ore de întârziere", a declarat, la rândul său, noul investitor, Mihai Giurgiu.

Cel care l-a adus la Oradea pe omul de afaceri clujean şi care a insistat pentru el a fost Mircea Fodor, preşedintele clubului, care acum, în noua structură a devenit preşedinte executiv.

"Acum două luni şi o săptămână am dat un SMS la cineva şi cel care mi-a dat numărul a zis, domnule, în nebunia matale ce vrei? Să vorbesc cu un om. În urma SMS-ului am fost refuzat, am mai insistat cu un al doilea SMS şi mi s-a spus: "vorbim mâine", pentru ca după două luni şi o săptămână, să ajungă să devină conducătorul acestui club. Îl felicit şi mă felicit, pentru că am crezut în el şi în mine. În continuare, munca abia acum începe. Este foarte greu, când mai sunt zece zile şi dacă vă spun minusurile lui FC Bihor, umpleţi o foaie, în primul rând neachitate datorii FRF şi AJF, nici un contract cu nici un jucător, restanţe salariale la jucători, nici un contract cu nici un antrenor, restanţe salariale la antrenori, în club nu mai există oameni care să lucreze…Deci practic o luăm de la zero şi mai sunt zece zile. Omologarea stadionului nu este făcută încă. Toate acestea datorită faptului că n-au fost bani, nu că n-aş fi vrut să le fac, că nu aş fi avut chef, ci problema banilor. Sper ca odată cu această zi să intrăm în normalitate", a declarat la rândul său Mircea Fodor.   

În acest context, zilele următoare sunt aşteptaţi să intre şi primii bani în club, cel care îi va vira primul fiind Mihai Giurgiu, urmând ca săptămâna viitoare Consiliul Judeţean Bihor să ratifice, într-o şedinţă, schimbările de la FC Bihor şi să voteze suma prevăzută pentru acest an pentru club.

Până atunci, "deja discutăm de cazările la jucătorii care vor veni de la Academia Mihai Georgescu din Cluj", după cum a precizat Mihai Giurgiu. Alături de aceştia vor mai fi cooptaţi în cadrul echipei şi alţi fotbalişti mai experimentaţi, pentru ca echipa să facă faţă noului sezon competiţional, care se anunţă a fi foarte greu.

În ceea ce priveşte baza sportivă, noua conducere a clubului FC Bihor a dat asigurări că Primăria Municipiului Oradea va pune la dispoziţia clubului, gratuit, cu utilităţi inclusiv, atât Stadionul Iuliu Bodola, cât şi Stadionul Motorul.