Ştiri

Înfrângere cu 0-4 în derby-ul cu UTA Bătrâna Doamnă (FOTO)

 25.10.2015, 12:00

FC Bihor a pierdut jocul de duminică, din etapa a X-a a Seriei a II-a din Liga a II-a la fotbal, disputat la Stadionul Iuliu Bodola, în compania arădenilor de la UTA Bătrâna Doamnă, cu scorul de 0-4.

Partida, televizată, care a opus două formaţii de tradiţie din fotbalul românesc, au strâns în tribunele stadionului orădean aproape 3000 de spectatori, care au creat o atmosferă frumoasă, în special cele două galerii, fapt care a amintit celor prezenţi de jocurile de altă dată ale FC Bihorului.

Încă de la început, cele două galerii şi-au arătat ataşamentul faţă de clubul orădean, prin bannerele afişate sau scandările avute. Astfel, galeria Peluza Nord a echipei bihorene a afişat bannerul: "Când FC Bihor dispare, suntem singuri şi ne doare", dar au şi scandat printre altele şi: "Toţi privesc cu nepăsare cum Bihorul nostru moare!

Galeria arădenilor, care a fost destul de numeroasă, formată din aproximativ 50 de suporteri, a răspuns prin bannerul pe care l-au afişat şi pe care scria: "Nu lăsaţi FC Bihor să moară!", fapt care a fost îndelung aplaudat de publicul spectator orădean.

Jocul a început într-o notă bună, alertă, cu entuziasm din partea jucătorilor. Prima ocazie au avut-o arădenii, în minutul 2, când Hlistei a şutat de la marginea careului mare, pe lângă poartă. Apoi, în minutul 6, Ember a executat o lovitură liberă de pe stânga. Mingea a fost trimisă periculos în careu, însă portarul oaspeţilor s-a accidenta şi arbitrul a oprit jocul.

În minutul 7, orădenii au ratat o ocazie uriaşă de a deschide scorul. Căpitanul Cristian Andor a avut o incursiune în dreapta careului, a centrat în faţa porţii, Manea nu a putut bloca o deviere şi mingea a ajuns la Trabalka. Atacantul bihorenilor a tras în Miron din 6 metri, apoi a căzut, mingea i-a revenit, a încercat să se ridice şi a reluat din nou în portar, care a reţinut pe linia porţii.

Peste numai un minut, UTA a pornit pe un contraatac rapid, mingea a ajuns la Curtuiuş, care a tras din afara careului, peste poarta lui Egri.

Au urmat apoi două faze în care orădenii au solicitat lovitură de la 11 metri. Mai întâi, în minutul 17, când Burlă a căzut în careu, într-un duel cu Andor, iar bihoreni au cerut penalti, pretinzând că fundaşul arădenilor a pus mâna pe minge, iar mai apoi în minutul 18, când Botiş a respins defectuos o minge centrată din stânga, balonul i-a atins mâna, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

La cealaltă poartă, Strătilă a obţinut o lovitură liberă de la 22 de metri, uşor acordată de arbitru, iar fundaşul Bogdan Burlă a executat plasat, peste zid, direct în vinclul din dreapta lui Egri şi a deschis scorul, 1-0 pentru UTA.

După gol, orădenii au încercat replica în minutul 24, când Sulea a fost lansat în adâncime, dar Miron a ieşi la marginea careului şi a reţinut din faţa jucătorului bihorean. La cealaltă poartă, în minutul 34, Hlistei a tras de la 22 de metri pe lângă buturile apărate de Egri.

În minutul 35 însă scorul a devenit,  0-2 după ce Burlă a centrat din corner la bara a doua, Botiş a trimis cu capul la prima bară, acolo de unde Curtuiuş a reluat tot cu capul, simplu, din trei metri în plasă. La acest scor, orădenii au atacat mai mult poarta adversă. Astfel, în minutul 37,  Andor a tras puternic de la 16 metri, dar portarul Miron a îngenuncheat şi a reţinut. Apoi, în minutul 41, Ember a şutat periculos  de la 23 de metri, dar Miron, cu dificultate, a reuşit să respingă în corner.

În repriza a doua, FC Bihor a început mai bine, atacând mai mult în primele minute ale acestei părţi. Astfel, în minutul 48, Remeş a şutat de la 18 metri, peste poartă, iar în minutul 49, Ember a tras de la 30 de metri, talonat de doi arădeni, puţin pe lângă bara din stânga lui Miron. În minutul 53 a fost rândul lui Magda să tragă, din alergare, de la 20 de metri, dar peste poarta arădeană.

Atacurile orădenilor s-au intensificat şi în minutul 58 Sulea, după ce a fost scos din offside de Manea, a preluat mingea pasată pe culoar şi a tras puternic din 15 metri, dar Miron a scos salvator în lateral, în corner. Peste doar trei minute, Ember, singur în careu,  a preluat la 14 metri, în lateral stânga, a trimis plasat înspre vinclul colţului lung, însă Miron a scos din nou cu un reflex frumos.

Cum, de regulă, ocaziile se răzbună, în minutul 73 scorul a devenit  0-3, după ce Strătilă a centrat la bara a doua, iar Man a urmărit singur şi a trimis cu capul peste Egri, aflat la colţul scurt, mingea căzând după linia porţii.

Gazdele au ripostat apoi, în minutul 76, prin Magda, care a tras de la 16 metri, dar peste poarta arădenilor. După ce, în minutul 78, Andor a pătruns pe dreapta şi a şutat la colţul scurt, dar Miron şi-a continuat ziua bună şi a respins în corner, în minutul 80 scorul a devenit 0-4, după ce Vlad a recuperat o minge din picioarele lui Mintaş, la 25 de metri, a scăpat singur spre poarta lui Egri, a tras de la 16 metri, dar tânărul portar al lui FC Bihor a respins cu piciorul în lateral, acolo unde s-a aflat însă Curtuiuş. Acesta a pus latul din opt metri şi a îndeplinit o simplă formalitate, în poarta goală.

Ultima fază mai periculoasă s-a petrecut în minutul 85, când Sulea a scăpat pe contraatac pe stânga, şi-a prelungit prea mult mingea şi Miron, ieşit în întâmpinare, a respins de la 30 de metri.

Astfel, jocul s-a încheiat cu victoria clară a arădenilor, care şi-au consolidat poziţia a IV-a a clasamentului. Deşi înfrânţi, jucătorii orădeni au părăsit terenul de joc în aplauzele publicului spectator, care au ţinut să le arate ataşamentul, în situaţia în care nu şi-au încasat salariile de 9 luni.

"Este un rezultat puţin mincinos. Din păcate, am avut şi noi câteva oportunităţi, pe care le-am ratat. Poate că dacă la 0-0 am fi dat noi gol, acolo la ocazia lui Kevin (n. r. – Trabalka), la 1-0 pentru noi altfel s-ar fi scris acest meci. Cum jucătorii noştri, pe care eu îi numesc eroi, pentru că nu şi-au luat banii de atâtea luni de zile, e normal să refuleze într-un moment. Cum ştiţi bine, sunt un optimist, un om care nu mă las, vom continua. Cum, nu vă pot spune astăzi, cu cine ca antrenor, iar nu vă pot spune acum, dar, în altă ordine de idei, mulţumesc din suflet acestor oameni care au fost astăzi la stadion, într-un număr atât de mare, cred că la Oradea de mult timp nu au mai fost atâţia oameni la un meci, mulţumesc şi presei care m-a susţinut şi, repet, FC Bihor nu moare! Atât timp cât sunt eu aici, FC Bihor nu moare, când nu voi mai fi atunci, e altceva. Eu mă angajez în faţa oraşului că mă voi bate în continuare să fac rost de bani, ca această echipă, dacă s-a înscris în campionat, să continue", a declarat, după meci, preşedintele executiv al clubului FC Bihor, Mircea Fodor, venit el la conferinţa de presă, în locul secundului Claudiu Mutu, antrenor care a condus acest joc de pe banca tehnică, dar care încă de săptămâna trecută a anunţat că nu mai rămâne.

"Am realizat ceea ce ne-am propus. Ştiam că vor strânge cât posibil rândurile, să se motiveze, contra noastră, pentru că FC Bihor – UTA a însemnat întotdeauna un derby de vest. Din păcate, suntem la un nivel în Liga a II-a, cu speranţa ca acest joc să fie în viitorul cât mai apropiat în Liga I. Asta este dorinţa Aradului, dorinţa Oradei, care sperăm să aibă continuitate. Sunt jucători care au experienţă la nivelul Ligii a II-a şi într-adevăr ne-au pus şi probleme, au început mai bine jocul, pe motiv că a fost şi televizat, jucători tineri, ce vor să arate, care au încercat cât mai rapid să aibă o atitudine şi au avut-o. Am întâlnit un adversar cu o agresivitate bună, care ne-a pus probleme. Noi am început destul de greoi, dar experienţa şi faptul că am marcat cele două goluri din faze fixe, ne-au dus la un avantaj de două goluri, de unde n-au mai avut puterea să revină", a declarat, la rândul său, şi antrenorul arădenilor, Roland Nagy.

FC Bihor – UTA Bătrâna Doamnă 0-4 (0-2)
Au marcat: Burlă (min. 20), Curtuiuş (min. 35 şi 80) şi D. Man (min. 73)
FC Bihor: Egri - Remeş, Mintaş, Ţoca, N. Lorincz (min. 76 Coroian) - Magda, Haş (min. 70 Arsene) - Andor (cpt.), Ember, Sulea – Trabalka (min. 62 Al. Maria). Antrenor: Claudiu Mutu
UTA BD: Bg. Miron - Polgar, Botiş (cpt.), Al. Manea, Burlă – Strătilă (min. 76 M. Vlad), Chindriş, Jorza, Hlistei (min. 59 D. Copil) - Sz. Szekely (min. 68 D. Man) şi Curtuiuş. Antrenor: Roland Nagy
Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) – Cristian Nicolae Lucaci şi Radu Despa (ambii din Baia Mare).

De precizat faptul că din încasările pe biletele de intrare de la acest meci, la care au fost peste 1000 de plătitori, clubul a reuşit să achite integral cheltuielile legate de organizare (barem de arbitri, ambulanţa şi firma de pază). De asemenea, în urna lăsată de jucători la intrarea pe stadion, unde fiecare spectator a avut ocazia să contribuie cu diferite sume de bani, s-au strâns aproximativ 2000 de lei, bani care "au mers la jucători, pentru că ei şi-au pus urna şi s-au împărţit ei între ei", după cum a precizat preşedintele Mircea Fodor.

Un incident nedorit s-a petrecut după finalul meciului, când jandarmii au acţionat în forţă la galeria orădeană, pentru că în timpul partidei s-a folosit o petardă. Astfel, jandarmii i-au luat cu forţa pe trei dintre membrii galeriei "Peluza Nord", liderul galeriei, Daniel Bokor, pe fratele acestuia şi pe încă unul, pe acesta din urmă chiar cu cătuşele, i-au dus la dubă, unde le-au dat avertisment şi interdicţia de a mai intra pe stadion pentru un an de zile. Conform liderului galeriei, Daniel Bokor, aceştia vor contesta însă decizia.

VEZI FOTO, AICI!

Rezultatele etapei a X-a din Seria a II-a a Ligii a II-a la fotbal:
Vineri:
Metalul Reşiţa – Unirea Tărlungeni 3-1
Sâmbătă:
CSM Rm. Vâlcea – Olimpia Satu Mare 2-0
FC Braşov – CS Mioveni 0-0
FC Caransebeş – Gaz Metan Mediaş 0-5
Chindia Târgovişte – Şoimii Pâncota 2-0
FCM Baia Mare – Universitatea Cluj 0-1
Duminică:
FC Bihor – UTA Bătrâna Doamnă 0-4

Clasament:
1 FCM Baia Mare 10 6 3 1 17-7 21 6
2 CSM Râmnicu Vâlcea 10 6 3 1 14-8 21 6
3 Chindia Târgovişte 10 6 2 2 18-8 20 2
4 UTA Bătrâna Doamnă 10 5 4 1 22-11 19 4
5 Gaz Metan Mediaş 10 4 4 2 14-9 16 1
6 FC Braşov 10 3 6 1 13-10 15 0
7 FC Olimpia Satu Mare 10 4 2 4 14-12 14 2
8 Şoimii Pâncota 10 4 2 4 9-12 14 -1
9 CS Mioveni 10 3 3 4 13-11 12 0
10 Universitatea Cluj 10 3 1 6 5-8 10 -5
11 FC Caransebeş 10 3 1 6 11-19 10 -5
12 FC Bihor Oradea 10 3 1 6 8-18 10 -8
13 Unirea Tărlungeni 10 1 3 6 10-19 6 -9
14 CS Metalul Reşiţa 10 1 1 8 9-25 4 -11

În etapa viitoare, FC Bihor are programat meci în deplasare, la Tărlungeni, cu Unirea, sâmbătă, 31 octombrie.