Ştiri

Înfrângere cu 0-1 în disputa cu Gaz Metan Mediaş

 08.11.2015, 15:00

Deşi a jucat cu foarte mare determinare şi a ratat mai multe ocazii din poziţie de singur cu portarul, formaţia orădeană de fotbal FC Bihor a trebuit să se recunoască învinsă duminică, pe teren propriu, în disputa cu una dintre favoritele serei a II-a din Liga a II-a, Gaz Metan Mediaş.

Jocul, care a contat pentru runda a 12-a, penultima a turului de campionat, s-a încheiat cu victoria oaspeţilor, cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat pe final, în minutul 81, de Roberto Romeo.

Partida, desfăşurată în prezenţa a aproximativ 600 de spectatori, a avut ritm, cu multă determinarea din partea ambelor formaţii, care au căutat victoria.

După două lovituri de la colţ, consemnate în minutul 8, când oaspeţii au fost mai periculoşi, în minutul 16, Ember a şutat puternic, dintr-o lovitură liberă de la 26 de metri, dar a scos portarul medieşenilor, de la colţul lung. Au urmat apoi 15 minute de dominare totală a bihorenilor, cu câteva ocazii clare irosite. Astfel, în minutul 17, Mintaş a câştigat un duel cu Abrudan la marginea careului medieşenilor, a încercat şutul, dar nu nimerit poarta. În acelaşi minut, Andor a scăpat singur cu Greab, portarul oaspeţilor a ieşit în întâmpinare, bihorenii au cerut penalty, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

Un minut mai târziu, acelaşi Andor a plecat de la limita ofsaid-ului, a încercat să şuteze de la 16 metri, dar Abrudan l-a ajuns din urmă şi i-a blocat execuţia.

În minutul 23, FC Bihor a ratat o ocazie uriaşă, după ce Trabalka, scăpat singur cu portarul, în poziţie centrală, nu a reuşit să-l învingă pe Greab, care a ieşit mult din poartă, până la marginea careului de 16 metri, şi a reuşit să-l blocheze pe atacantul orădenilor. Apoi, în minutul 26, tot Trabalka a mai scăpat o dată de marcajul fundaşilor centrali medieşeni, a şutat din marginea careului, după o pasă superbă a lui Andor, dar acelaşi brav portar, Greab, a fost atent şi a reuşit să reţină.

Oaspeţii au revenit mai periculos în atac în minutul 36, când Băjenaru a executat foarte bine o lovitură liberă din partea dreaptă, Mintaş a respins greşit, spre propria poartă, dar Kiraly s-a întins şi a respins în ultima secundă. Până la pauză s-a mai consemnat o ocazie a medieşenilor, în minutul 41, când Robert Romeo a reluat din 7 metri, pe lângă poartă.

Repriza a doua a fost şi mai disputată. La trei minute de la reluare, portarul orădean Kiraly a reţinut un şut trimis de Figliomeni, pentru ca în minutul 50, Andor, care a fost mai rapid decât fundaşii centrali adverşi, a scăpat singur cu Greab. Balonul i-a sărit însă exact în momentul şutului şi astfel a trimis cu tibia, dar portarul medieşenilor a scos a treia oară în situaţie de unu contra unu în acest meci.

În minutul 55, oaspeţii au replicat, prin Stancu, care a intrat în careu, a centrat la colţul scurt, unde se afla Bic, dar reluarea fostului jucător al FC Bihorului, cu capul, a trecut pe lângă bară. În minutul 68 a fost apoi rândul orădenilor să rateze cu capul. Astfel, după o lovitură de la colţ, Ţoca a reluat cu capul din 4 metri, dar puţin peste poarta lui Greab.

După ce în minutul 71, Ovidiu Bic a reluat din nou cu capul, dar a reţinut Kiraly,zece minute mai târziu, în minutul 81, s-a marcat unicul gol al disputei. Atunci, Munteanu a avut inspiraţia de a întoarce cu capul, din cădere, o minge în centrul careului, de unde Roberto Romeo a reluat imparabil, din vole, şi a deschis scorul.

Pe final, spiritele s-au încins, după ce FC Bihor a alergat după egalare, iar medieşenii şi-au conservat scorul. În acest context, antrenorul echipei Gaz Metan Mediaş, Leo Grozacu a fost trimis în tribună pentru proteste la arbitrii, pe care i-a acuzat că tolerează jocul dur al gazdelor.

Până la final nu s-a mai întâmplat mare lucru, medieşenii au câştigat cu 1-0 şi şi-au adjudecat trei puncte importante în clasament, dar la sfârşit toţi spectatorii orădeni şi-au aplaudat în picioare favoriţii, mulţumiţi fiind de prestaţia avută, chiar dacă, după cum apreciau majoritatea dintre ei, rezultatul nu a fost corect.

"Dacă această echipă, aceşti băieţi pe care-i avem noi, nu să-şi primească salariile, ci să primim minima condiţie de performanţă, vitaminizare, masă, asigurate hotel şi deplasare, interes pentru performanţă, nu pentru buzunarul nostru, credeţi-mă că aţi fi şi mai mândri de ei. Eu felicit oraşul Oradea, felicit toţi oamenii care au fost la joc. Dacă am fi fructificat ocaziile mari, de singur cu portarul putea fi 3-1 la pauză şi nu cred că ar fi zis nimeni nimic. Pe mine, în schimb, m-a deranjat un lucru, este un joc sportiv între două echipe. Ei, o echipă poate joacă mai bărbăteşte, pentru că asta a fost singura noastră armă să arătăm devotament pentru acest oraş, dar nu-s de acord să-şi înjuri jucători. Eu n-am înjurat un jucător de la mine, chiar i-am aplaudat în anumite momente. Chestiile astea nu-şi au rost, mai ales la antrenori", a declarat, la finalul partidei, tehnicianul formaţiei FC Bihor, Dan Mănăilă, nemulţumit că antrenorul medieşenilor, Leo Grozavu i-a înjurat pe anumiţi fotbalişti bihoreni.

"A fost un joc de luptă, antrenant, de altfel, în care cred că echipa mai valoroasă a câştigat. Dar, cu toate acestea, vreau să felicit echipa gazdă, o echipă tânără, ambiţioasă, care a avut şi ea momentele ei în timpul jocului şi se putea înclina balanţa şi în favoarea lor. Mi-ar părea rău ca Oradea să rămână fără echipă la nivelul acesta, indiferent în ce mod, că e pe cale sportivă sau din anumite alte probleme. Ar fi păcat, un oraş cu mare tradiţie, care merită fotbal de bună calitate. Echipa este tânără, de bună calitate. Eu am fost un pic, pe final, deranjat de modul cum brigada de arbitri a înţeles să conducă acest joc, pentru că au fost câteva atacuri pe care nu le-am mai văzut de pe vremea când m-am apucat eu de fotbal", a declarat, la rândul său, tehnicianul echipei Gaz Metan, Leo Grozavu. 

FC Bihor – Gaz Metan Mediaş 0-1(0-0)
A marcat: R. Romeo (min. 81)
FC Bihor: Kiraly - Remeş, Mintaş, Chira, Lorincz – Haş (min. 61 Ţoca) – Coroian, Ember – Andor (ctp.), Trabalka (min. 84 Şereş), Sulea (min. 77 Magda). Antrenor: Dan Mănăilă

Gaz Metan: Greab – M. Stancu, Vişa, Abrudan (ctp.), Trif – Cristea – Bic (min. 81 C. Gheorghe), Băjenaru (min. 64 Medeiros) - Roberto Romeo, Llullaku (min. 56 Al. Munteanu) – Figliomeni. Antrenor: Leo Grozavu
Au arbitrat: Dorian Micloşină (Reşiţa) - Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) şi Casian Băla (Arad).

Conform antrenorului Dan Mănăilă, unul dintre cei mai buni jucători ai FC Bihorului, căpitanul Cristian Andor, este pe cale să renunţe, din cauză că "se confruntă cu probleme mari acasă. Omul acesta nu mai are ce mânca, el dă totul pe teren, dar nu mai poate", a spus Mănăilă, care a făcut apel, prin intermediul presei, la cei care ar putea să-l ajute şi să fie păstrat la echipă, pentru că altfel, "vrea să-şi caute de lucru", după cum a precizat şi preşedintele clubului orădean, Mircea Fodor.

Mircea Fodor, care de unul singur face eforturi să organizeze jocurile de pe teren propriu ale orădenilor, dar şi să asigure deplasările la meciurile programate pe teren străin, a anunţat însă şi faptul că "începând de luni, pe o perioadă de patru săptămâni, o echipă de câţiva voluntari vor desfăşura o campanie de strângere de bani pentru echipă. Luni, miercuri, vineri şi duminică, tot din două în două zile vor ieşi în diferite locuri din oraş, cu o urnă, prin care cei care doresc să sprijine echipa financiar s-o poată face. Prima dată, luni, de la ora 12, vor fi la Magazinul Crişul", a mai precizat preşedintele clubului orădean, care a salutat, în acelaşi timp, iniţiativa acestor tineri.

Rezultatele etapei a XII-a a Seriei a II-a din Liga a II-a la fotbal:
Joi:
FC Braşov - CSM Râmnicu Vâlcea 3-2
Sâmbătă:
FCM Baia Mare - Olimpia Satu Mare 1-1
FC Caransebeş - CS Mioveni 0-3
Metalul Reşiţa - Universitatea Cluj 0-1
Chindia Târgovişte - Unirea Tărlungeni 1-0
UTA Bătrâna Doamnă - Şoimii Pâncota 2-0
Duminică:
FC Bihor Oradea - Gaz Metan Mediaş 0-1

Clasament:
1 UTA Bătrâna Doamnă 12 7 4 1 26-12 25 4
2 Chindia Târgovişte 12 7 2 3 20-10 23 2
3 Gaz Metan Mediaş 12 6 4 2 18-9 22 4
4 FCM Baia Mare 12 6 4 2 18-9 22 4
5 CSM Râmnicu Vâlcea 12 6 4 2 17-12 22 7
6 FC Braşov 12 4 7 1 17-13 19 1
7 CS Mioveni 12 5 3 4 17-11 18 3
8 FC Olimpia Satu Mare 12 4 4 4 16-14 16 1
9 Universitatea Cluj 12 5 1 6 10-8 16 -2
10 Şoimii Pâncota 12 4 3 5 10-15 15 -3
11 FC Bihor Oradea 12 4 1 7 10-20 13 -8
12 FC Caransebeş 12 3 1 8 11-26 10 -8
13 Unirea Tărlungeni 12 1 3 8 11-22 6 -12
14 CS Metalul Reşiţa 12 1 1 10 9-29 4 -14

În etapa viitoare, ultima a turul de campionat din sezonul regulat, FC Bihor va evolua miercuri, 11 noiembrie, de la ora 14, la Cluj, cu Universitatea.