Ştiri

FC Bihor s-a înscris vineri în campionatul Ligii a II-a!

 17.07.2015, 16:30

Preşedintele clubului FC Bihor, Mircea Fodor a înscris vineri echipa orădeană de fotbal în noua ediţie a campionatului Ligii a II-a.

Astfel, deşi situaţia clubului orădean este precară, la propunerea omului de afaceri Mihai Giurgiu, interesat să preia pachetul majoritar al acţiunilor clubului FC Bihor, echipa "roş-albastră" a fost înscrisă în campionat, cu trei zile înainte de expirarea termenului de înscriere.

Acest termen limită de înscriere a echipelor în Liga a II-a este luni, 20 iulie, însă până vineri, doar trei echipe din totalul celor 28 cu drept de joc în acest eşalon încă nu s-au înscris.

Alături de FC Bihor, vineri s-au mai înscris în competiţie: Gaz Metan Mediaş, FC Braşov, Metalul Reşiţa, Unirea Tărlungeni, Olimpia Satu Mare, CSM Râmnicu Vâlcea şi Chindia Târgovişte.

Până pe data de 15 iulie s-au înscris: FC Oţelul, Universitatea Cluj, FC Clinceni, Gloria Buzău, SC Bacău, CS Baloteşti, ACS Berceni, Farul Constanţa, Dunărea Călăraşi, CS Mioveni, FC Caransebeş şi FCM Baia Mare. Pe 16 iulie s-au mai înscris însă şi: Rapid Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ, Bucovina Pojorâta, Şoimii Pâncota şi UTA Bătrâna Doamnă.

Nu s-au înscris deocamdată în noua ediţie a eşalonului secund: Rapid CFR Suceava, CF Brăila şi FCM Dorohoi, formaţii care ar urma să evolueze în Seria I.

În atari condiţii, conform site-ului liga2.ro, ediţia 2015-2016 a Ligii a II-a la fotbal va fi formată cu siguranţă din două serii, având în vedere că din cele 28 de echipe s-au înscris mai mult de 22, limita care ar fi putut duce la crearea unui campionat cu o singură serie.

"Conform ultimei Adunări Generale Extraordinare a Ligii Profesioniste de Fotbal a Ligii 2, care a avut loc pe 18 iunie la Sărata Monteoru, în cazul în care se înscriau toate echipele sau mai mult de 22 se va merge pe un sistem cu două serii a câte 14 echipe. În cazul în care se înscriau 22 de echipe sau mai puţin de atât, se va merge pe un sistem cu o singură serie", după cum scrie liga2.ro.

Cu siguranţă însă, totul urmează a fi stabilit după 20 iulie, data limită de înscriere a cluburilor în Liga a II-a. Pe 22 iulie, de la ora 14:00, reprezentanţii tuturor echipelor din eşalonul secund care s-au înscris în noul campionat sunt aşteptaţi să participe la masă de lucru comună la Casa Fotbalului pentru a stabilit, împreună cu şefii Federaţiei Române de Fotbal, desfăşurarea şi sistemul competiţional al Ligii a II-a.

De precizat că sezonul 2015-2016 a Ligii a II-a va începe pe data de 29 august.