Ştiri

FC Bihor s-a impus cu 3-1 la Sânmartin, în ultimul amical (FOTO)

 21.02.2014, 18:00

FC Bihor a disputat vineri după masă cel de-al optulea şi ultimul joc amical din perioada pregătirilor din această iarnă. Fotbaliştii orădeni au întâlnit, la Sânmartin, pe Stadionul Luceafărul Felix, echipa locală CSC Sânmartin, ocupanta poziţiei a II-a a Ligii a IV-a, seria judeţului Bihor.

La final, elevii antrenorului Alexandru Pelici s-au impus cu scorul de 3-1, după ce la pauză conduceau cu 2-0, prin golurile marcate de M. Popa, de două ori, şi S. Ianc. Golul gazdelor a fost înscris chiar în final de Lavrancsik.

Prima ocazie a jocului s-a petrecut în minutul 4, când Ov. Bic a trimis mingea în transversală. Scorul a fost deschis însă în minutul 29, când mijlocaşul Mădălin Popa a şutat de 28 de metri la vinclul porţii echipei din Sânmartin. Peste numai un minut, M. Stancu şi-a trecut în cont un şut, la fel de bun, de la distanţă, dar la semiînălţime, scos de portarul Verdeş de lângă bară.

Înainte de pauză, în minutul 43, FC Bihor a urcat scorul la 2-0, când, după o combinaţie pe dreapta, mingea a ajuns la acelaşi Mădălin Popa, la marginea careului, care a şutat, din nou, frumos, în stânga portarului.

După pauză au apărut şi schimbările în cele două echipe, iar în minutul 77, FC Bihor a urcat scorul la 3-0, după o centrare a lui Nichita, reluată cu capul din 6 metri de R Lukacs. Portarul gazdelor a respins, în faţa porți, unde s-a aflat S. Ianc, care a înscris.

În minutul imediat următor şi-a făcut apariţia pe teren şi Cristian Cigan, jucător transferat în această iarnă de FC Bihor, dar care nu a jucat până acum, el fiind într-un program de refacere, după o accidentare.

Golul de onoare al gazdelor l-a reuşit în minutul 90, Lavrancsik, care, în urma unei centrări venite de pe dreapta, a şutat din interiorul careului la semiînălţime lângă bară, în stânga portarului Sălăjan, introdus şi el între timp pe teren, în locul lui Fildan.

"Am trimis în teren jucători care au jucat minute mai puţine în meciurile cu Poli şi CSM Rm. Vâlcea, chiar şi cu Oşorhei. Am considerat că e bine să le dăm şi lor minute să se apropie de un ritm de joc, de 60-70 de minute, să se pregătească de campionat. Mă bucură faptul că au răspuns pozitiv. A fost un test util, pe un teren bun, contra unei echipe bune. Le doresc mult succes celor de la Sânmartin şi le mulţumim pentru jocul amical", a declarat, la final, antrenorul principal al echipei FC Bihor, Alexandru Pelici.


CSC Sânmartin – FC Bihor 1-3 (0-2)

Au marcat: Lavrancsik (min. 90) / M. Popa (min. 29 şi 43) şi S. Ianc (min. 77)

CSC Sânmartin: Verdeş (min. 76 Deac) – G. Bogdan (min. 87 Chira), Chira (min. 80 Ungur), Lavrancsik (min. 80 Mălai), Cr. Morar – Copil (min. 61 Pantea), Cura (min. 80 R. Bogdan), Trip (min. 76 Cr. Jurcă), Arsene (min. 61 Dumiter) – Gh. Popescu şi Ov. Ghilea (min. 61 Grosu). Antrenor: Florin Fărcaş.

FC Bihor: Fildan (min. 60 Sălăjan) – Letan (min. 83 V. Petricău), Bactăr (min. 77 Pascariu), Mintaş, R. Lupu (min. 64 Mihuţ) – M. Popa (min. 71 I. Cuc), M. Stancu (min. 61 Străuţ) – Fl. Pop (min. R. Lukacs), Ov. Bic (min. 68 Sorian), Zs. Lukacs (min. 46 Nichita, min. 78 Cr. Cigan) – Hadăr (min. S. Ianc). Antrenor: Alexandru Pelici.

Au arbitrat: Florin Marcu – Ciprian Danşa şi Ciprian Fiter (toţi din Oradea).


În aceste opt partide amicale, FC Bihor a obţinut cinci victorii, a înregistrat un rezultat de egalitate şi a suferit două înfrângeri.

"Sunt mulţumit de modul cum s-au pregătit băieţii în această perioadă. Începem cu încredere această stagiune de primăvară şi abordăm încrezători cele opt meciuri din retur.  E nevoie de timp ca să construieşti ceva, tot timpul e nevoie de timp în fotbal, dar trebuie să ne adaptăm. Mă bucur că băieţii au făcut progrese. Întotdeauna e nevoie de jucători buni, dar eu cred că şi jucătorii noştri pot fi buni, dacă vom reuşi să-i ridicăm ca şi valoare, dacă ei vor înţelege că toată lumea e cu ochii pe ei şi că şi conducerea plecă la drum cu gândul de a vedea pe cine se va putea baza de la vară încolo pentru un alt obiectiv decât salvarea retrogradării, care cred că nu e un obiectiv demn de FC Bihor, atunci cred că jucătorii sunt buni şi sunt convins că ei pot. Dacă au putut într-un meci, pot şi în opt care mai sunt", a mai declarat, la finalul celor opt partide amicale din perioada pregătirilor din această iarnă, antrenorul formaţiei FC Bihor, Alexandru Pelici.

GALERIE FOTO AICI