Ştiri

FC Bihor, la a treia victorie consecutivă: 1-0 cu Şoimii Pâncota!

 10.10.2015, 15:30

Deşi problemele clubul orădean de fotbal sunt extreme, jucătorii de la FC Bihor au dat încă o dată dovadă de caracter, au pus suflet şi au strâns din dinţi, iar sâmbătă au obţinut cea de-a treia victorie consecutivă din actuala ediţie de campionat.

La Stadionul Iuliu Bodola, în cadrul etapei a VIII-a a campionatului Seriei a II-a a Ligii a II-a, "roş-albaştrii" au primit replica arădenilor de la Şoimii Pâncota, o formaţie aflată pe val în ultimul timp, care a venit la Oradea de pe poziţia a II-a a clasamentului.

Cu toate acestea, fotbaliştii orădeni au arătat din nou determinare, deşi s-a putut observa oboseala de la meciul de miercuri cu Metalul Reşiţa şi au obţinut din nou un rezultat mare, învingând cu 1-0, prin golul marcat de Mintaş, în a doua repriză, în minutul 54.

Jocul, care a reunit în tribune aproape 500 de spectatori, a început într-o notă de echilibru, cu primele ocazii pentru orădeni. În minutul 13, Andor, de pe partea stângă, a trimis periculos în faţa porţi, dar din 7 metri, Trabalka nu a putut relua, mingea fiind respinsă din faţa s-a în corner. Un minut mai târziu, după o aruncare de la margine, Ferik i-a trimis în careu, la 6 metri, aceluiaşi Trabalka, acesta a încercat o execuţie spectaculoasă, cu călcâiul, dar a trimis puţin pe lângă bară.

În replică, în minutul 16, după o lovitură liberă de pe partea dreaptă, Issa a reluat cu capul din 7 metri, dar pe lângă poarta lui Nagy. Tot pâncotanii s-au aflat în atac şi-n minutul 21, când vârful Alin Mihai a şutat de la 12 metri , din poziţie centrală,  dar a reţinut în doi timpi portarul bihorean.

A fost rândul orădenilor să pună apoi în pericol poarta adversă. În minutul 28, după o lovitură de la colţul terenului, executată de pe partea dreaptă de Cr. Andor, Remeş a şutat de la 8 metri, dar a scos portarul Irimia, cu piciorul, de pe linia porţii. La cealaltă poartă, două minute mai târziu, tot după o lovitură de la colţul terenului, Alin Mihai, nemarcat la 6 metri, s-a înălţat şi a reluat cu capul, dar alături de poartă.

În fine, ultima ocazie mai importantă din prima repriză s-a consemnat în minutul 36, când Haş a pasat încet unui coechipier, a interceptat Alin Pavel, care a pătruns în careu, dar a şutat, de la 14 metri, pe jos, puţin pe lângă bară.

Golul a venit în partea a doua
Repriza a doua a debutat cu un şut a lui Danci, de la oaspeţi, de la 18 de poartă, deviat în corner, peste bară. Însă, în minutul 54, FC Bihor a deschis scorul. După o lovitură de la colţ, executată de pe partea dreaptă de căpitanul Cr. Andor, Mintaş s-a înălţat şi cu capul, din 6 metri, a trimis în poarta oaspeţilor.

După gol, oaspeţii au părut descumpăniţi, în timp ce orădenii au controlat jocul. Astfel, în minutul 60, Trabalka, de la 8 metri, a reluat din vole, dar un fundaş al arădenilor a deviat cu spatele, peste poartă.

Şoimii au replicat apoi prin Dragalina, în minutul 70, când acesta a reluat din voleu, de la 16 metri, peste bară. Şase minute mai târziu, o fază periculoasă s-a petrecut în careul oaspeţilor, dar Remeş de la FC Bihor a şutat în plasa laterală.

În fine, ultima ocazie a partidei s-a petrecut în minutul 85, când Dragalina, de la echipa vizitatoare, a expediat un şut de la 25 de metri, dar portarul Nagy a reuşit să apere.

"Ştiam că o să întâlnim o echipă foarte bună, în special în jocul de mijloc cu o dinamică bună de tot. Au acolo trei jucători foarte buni. Mie îmi plac, mi-a plăcut şi o consider una dintre echipele bune ale campionatului. Au jucători buni, antrenor, "vulpe bătrână" şi ştie să speculeze tot. Pâncota va fi o nucă tare pentru toţi. În altă ordine de idei, vreau să anunţ că le-am dat băieţilor primă, două zile libere. Am primit, totodată, din partea galeriei un premiu, o sumă de bani, cât au putut şi ei, un gest foarte frumos şi le mulţumesc. De asemenea, mulţumesc publicului, care ne-a susţinut, care este admirabil şi pentru care chiar merită să faci orice să-i vezi pe oamenii că pleacă mulţumiţi de la stadion. E greu, cu sabia deasupra capului, e ca şi cum nu ştim când murim din punct de vedere sportiv, dar vrem să murim demn, lumea să-şi aducă aminte cu plăcere, că băieţii şi toţi cei din jurul echipei au făcut tot ce au putut că să rămână această formaţie. Doresc şi sper în continuare ca cei care pot să finanţeze această echipă, indiferent din ce parte vin ei, să încerce să ajute echipa. Dacă consideră că băieţii merită, îi aşteptăm lângă noi", a declarat, la finalul partidei, antrenorul orădenilor, Gheorghe Silaghi.

Suporterii din nou alături de echipă!
Cum s-a întâmplat şi miercuri, la finalul jocului, toţi cei aproape 500 de spectatori prezenţi la joc au aplaudat în picioare echipa orădeană şi au scandat de mai multe ori: "Bihoru`! Bihoru`!"

Victoria a fost dedicată şi lui Florin Jiroj, unul dintre cei mai vechi colaboratori al clubului orădean, pentru aniversarea zilei de naştere. În tribuna oficială, alături de preşedintele executiv Mircea Fodor s-a aflat şi Florin Bogdan, revenit din străinătate special pentru acest joc şi cel care se numără printre puţinii care mai sponsorizează echipa orădeană. De altfel, la sfârşitul jocului, acesta a oferit câteo pizza tuturor jucătorilor şi angajaţilor clubului.

În ceea ce-l priveşte pe tehnicianul arădenilor de la Pâncota, Ionuţ Popa, acesta, în stilu-i caracteristic, a exagerat din nou în declaraţii: "O echipă a încercat să joace, iar una stătea în careu şi o dădea lungă. I-am avertizat pe jucători că aşa se va întâmpla. Echipa din Oradea mizează doar pe momentul fix de joc, au un executant foarte bun şi în rest nimic. În schimb, jucătorii noştri, au tratat, cred eu, cu uşurinţă toate momentele jocului au şi ratat incredibil două ocazii în prima repriză, Alin Pavel şi Alin Mihai şi eu cred că atunci s-a jucat partida, pentru că la 1-0 sau 2-0 pentru noi ei nu puteau să joace momentul de atac, pentru că am văzut că nu poate să joace, decât de la fundaşii centrali. Rar am văzut o echipă să stea numai în careu, cum au stat ei şi să o degajeze, dar tactica le-a reuşit", a afirmat, Ionuţ Popa.

"Săptămâna patimilor" pentru Mircea Fodor
"Felicitări băieţilor şi antrenorilor, ei sunt eroi, alt cuvânt nu am, sunt eroi. Ce se întâmplă la FC Bihor nu ştiu dacă mai există la vreo echipă din estul Europei, că de vest nu văd să se întâmple aşa ceva, nu cred. Este o situaţii cum nici în visele cele mai urâte nu mă gândeam că se va întâmpla, dar poate şi eu sunt un nebun şi forţez în continuare, dar forţez pentru copii aceştia. Au crezut în mine, şi antrenorul, şi nu pot să le întorc spatele acum, nu am voie şi cât voi putea voi fi alături de ei. Aveau cei de la Rapid o vorbă, singuri împotriva tuturor, aşa suntem noi acum. Singurii care sunt alături de noi sunt ziariştii şi spectatorii, care sunt fenomenali şi le mulţumesc din suflet. Îi rog, de asemenea, în continuare să vină şi la următorul meci, dacă se va mai juca, pentru că fără ei nu este sare şi piper, este clar. Această săptămână premergătoare jocului, a fost ca şi a lui Isus, înainte de răstignire, o săptămână a patimilor. În fiecare noapte să mă scol şi să mă gândesc oare mâine ce mai am de plătit şi de unde. De unde, aceasta e problema, că ce am de plătit ştiu. Le mulţumesc celor care au fost alături de mine şi m-au ajutat să pot plăti baremul, să pot achita salvarea, să pot achita firma de pază, dar îmi pare rău că nu pot să achit măcar un salariu la copii aceştia", a declarat, la rândul său, preşedintele executiv al orădenilor,  Mircea Fodor.

De precizat că membrii galeriei au intrat la vestiar, după joc, au cântat şi scandat în vestiar alături de jucători, dar au şi oferit echipei o suma de 200 de euro şi 200 de lei. Cei două 200 de euro au fost donaţi de o fană înfocată a echipei orădene, care acum se află în Belgia.

FC Bihor – Şoimii Pâncota 1-0(1-0)
A marcat: Mintaş (min. 54)
FC Bihor:  Nagy – Remeş, Ţoca, Mintaş, Lorincz – Magda (min. 70 Ember), Haş – Sulea (min. 87 S. Matei), Ferik, Andor – cpt (min. 89 Arsene) – Trabalka. Antrenor: Gheorghe Silaghi
Şoimii: Irimia – D. Dan, Pascariu, Dubeştean, Siminic – Pavel (min. 83 Fuchs), Issa – Danci (min. 62 Leucuţa), Pirtea, Oprea (min. 62 Dragalina) – Al. Mihai. Antrenor: Ionuţ Popa
Au arbitrat: Petru Dorin Voina (Reşiţa) – Constantin Răzvan Nistoran (Reşiţa) şi Szabo Gero (Cluj-Napoca).

Rezultatele etapei a VIII-a a Seriei a II-a din Liga a II-a:
Olimpia Satu Mare - CS Mioveni 0-1
CSM Râmnicu Vâlcea - Universitatea Cluj 2-1
FC Braşov - Gaz Metan Mediaş 2-0
FCM Baia Mare - Unirea Tărlungeni 1-0
FC Caransebeş - UTA Bătrâna Doamnă 0-2
Metalul Reşiţa - Chindia Târgovişte 0-1
FC Bihor Oradea - Şoimii Pâncota 1-0

Clasament:
1 FCM Baia Mare 8 5 3 0 16-6 18 6
2 CSM Râmnicu Vâlcea 8 4 3 1 11-8 15 3
3 Chindia Târgovişte 8 4 2 2 13-8 14 2
4 Şoimii Pâncota 8 4 2 2 9-9 14 2
5 UTA Bătrâna Doamnă 8 3 4 1 13-10 13 1
6 FC Braşov 8 3 4 1 13-10 13 1
7 Gaz Metan Mediaş 8 3 4 1 9-8 13 1
8 CS Mioveni 8 3 2 3 13-10 11 2
9 FC Olimpia Satu Mare 8 3 2 3 13-10 11 -1
10 FC Bihor Oradea 8 3 1 4 8-11 10 -5
11 FC Caransebeş 8 3 0 5 10-13 9 -3
12 Universitatea Cluj 8 2 0 6 4-8 6 -6
13 Unirea Tărlungeni 8 1 2 5 8-15 5 -7
14 CS Metalul Reşiţa 8 0 1 7 5-19 1 -11

În etapa următoare, FC Bihor are programat meci în deplasare, la Târgovişte, în compania celor de la Chindia, sâmbătă, 17 octombrie.