Ştiri

FC Bihor a primit un nou termen, condiţionat însă, pentru evitarea falimentului

 29.09.2015, 12:30

Clubul FC Bihor a mai primit o păsuire din partea judecătorului sindic, în ceea ce priveşte falimentul. Astfel, marţi, când s-a judecat din nou cererea de intrare în faliment a clubului orădean, judecătorul sindic a decis să mai acorde un termen pentru rezolvarea problemelor, dar de această dată unul condiţionat.

Noul termen al instanţei este 24 noiembrie, însă acesta este condiţionat de un altul, mult mai aproape, de 6 octombrie.

În fapt, până marţea viitoare, clubul FC Bihor trebuie să se pună de acord cu reprezentanţii Finanţelor Publice, privind plata datoriilor. Dacă până în 6 octombrie, ANAF-ul acceptă noul termen propus de instanţă, atunci până pe 24 noiembrie FC Bihor poate răsufla uşurat şi să încerce să-şi rezolve până atunci problemele datoriilor neplătite pentru insolvenţă. Dacă însă reprezentanţii Finanţelor Publice nu vor înţelege situaţia clubului, care poate fi rezolvată în termen de două luni, atunci se poate declanşa procedura de faliment.

De precizat faptul că la înfăţişarea de marţi din faţa instanţei, avocatul Finanţelor Publice a lipsit, în timp ce ceilalţi creditori, au fost de acord cu păsuirea clubului, pentru a-i permite să-şi plătească datoriile într-un nou termen.

"Sunt fericit că ne-a amânat cu falimentul. Sunt încrezător că până la urmă vom rezolva problema insolvenţei şi sper ca şi pe 6 octombrie să avem aceeaşi înţelegere de la Finanţe, cum am avut-o de la ceilalţi creditori", a declarat preşedintele executiv al clubului FC Bihor, Mircea Fodor.