Ştiri

FC Bihor a obţinut primul punct, la Braşov!

 19.09.2015, 13:30

Echipa orădeană de fotbal FC Bihor a obţinut primul punct din noua ediţie de campionat, sâmbătă, în deplasare, la Braşov.

Chiar dacă au evoluat în compania unui adversar care anul trecut a jucat pe prima scenă a fotbalului românesc, jucătorii orădeni au reuşit să încheie la egalitate, cu scorul de 1-1, meciul susţinut în compania celor de la FC Braşov. Golul orădenilor a fost marcat în prelungiri însă, în minutul 90+3, prin Raul Ember, care a transformat o lovitură liberă din afara careului.

Jocul a început de o manieră echilibrată, cu prima acţiune aparţinând bihorenilor, care, în minutul 13, au şutat periculos prin Alexandru Maria, dar pe lângă poartă. Apoi însă, în minutul 20, gazdele au deschis scorul, după un şut bun de la 20 de metri a lui Marius Matei, care l-a învins la colţul lung pe portarul Nagy.

Braşovenii şi-au continuat minutele bune de joc din prima repriză, iar în minutul 27, Buga i-a centrat lui B. Rusu, care a reluat din interiorul careului, pe lângă poartă.

Pe final de primă repriză, FC Bihor a revenit în atac, dar şutul tânărului Ferik, de la marginea careului, în minutul 34, a fost trimis pe centrul porţii, iar portarul Căucă a reţinut.

În partea a doua, Bogdan Ţoca s-a accidentat destul de grav, fiind transportat cu ambulanţa, în minutul 58, când i-a lăsat locul în teren lui Trabalka, jucător care a debutat, astfel, la FC Bihor.

Gazdele au încercat să forţeze apoi golul care să le aducă desprinderea, numai că, B. Rusu, după ce a fost angajat de Buga, în minutul 64, a lobat peste portarul Nagy, dar mingea a lovit transversala. Cinci minute mai târziu, după o combinaţie cu D. Ene, Buga a trimis pe lângă poartă.

FC Bihor  a dominat apoi jumătatea secundă a părţii a doua a meciului şi a reuşit să restabilească egalitatea chiar în finalul jocului, în prelungiri, în minutul 90+3, când Raul Ember a executat impecabil o lovitură liberă din afara careului. El a trimis pe colţul scurt, mingea s-a dus la vinclu, iar portarul braşovean nu a mai putut interveni, rezultatul final fiind, astfel, 1-1.

De menţionat, că bucuria exagerată după gol a lui Cornea, de pe banca tehnică, i-a atras avertismentul arbitrului Andrei Ţiţii, care i-a arătat cartonaşul galben.

La meci a asistat şi investitorul clubului orădean, Mihai Giurgiu, care a fost însoţit de fosta glorie a fotbalului oltean Gheorghiţă Geolgău. De asemenea, pe lângă preşedintele executiv al clubului orădean, Mircea Fodor, la partidă a ajuns şi Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, care s-a aflat cu treburi de lucru în Braşov, dar a ţinut să ajungă şi la meciul favoriţilor.

"Este un rezultat de moral, în perspectiva viitoarelor jocuri. Am cucerit un punct meritat, având în vedere şi faptul că în ultimele 30 de minute am dominat jocul. Dumnezeu şi-a întors faţa spre noi acum şi băieţii au reuşit obţinerea acestui punct, pentru că au crezut 94 de minute în şansa lor. În minutul 10 deja aveam două cartonaşe galbene primite, dintre care, unul, la Andor, total gratuit, după ce acesta a fost agăţat de ultimul apărător al lor, dar s-a dat simulare pentru Andor. Una peste alta, am jucat împotriva tuturor, am dovedit tărie de caracter şi ţin încă o dată să-i felicit pe băieţi. Alături de noi au fost şi domnii Cornel Popa, Mircea Giurgiu şi Gheorghiţă Geolgău, care au venit la vestiare şi ne-au felicitat. Le mulţumim şi sper ca în continuare să fie alături de noi. M-a impresionat faptul că, alături de echipă, au strigat: Bihoru, Bihoru!", a declarat după meci, antrenorul formaţiei orădene, Gheorghe Silaghi.

FC Braşov – FC Bihor 1-1(1-1)
Au marcat: Marius Matei (min. 90) / Raul Ember (min. 90+3)
FC Braşov: Căucă - Letan, Hlinca, Poverlovici, Perju – Buga - cpt. (min. 71 S. Ianc), V. Munteanu, Moraru, Codoban (min. 58 D. Ene) -  B. Rusu, M. Matei (81 H. Popa). Antrenor: Adrian Szabo
FC Bihor: Nagy – Mintaş, Ţoca (min. 58 Trabalka), Chira – Remeş, Haş, Ferik (min. 68 Ember), Arsene – Maria (min. 46 Mangra), Sulea şi Andor - cpt.. Antrenor: Gheorghe Silaghi
Cartonaşe galbene: Letan (min. 90) / Ţoca (min. 9), Andor (min. 10), Ferik (min. 37), Ember (min. 86) şi Cornea (min. 90+3)
Au arbitrat: Andrei Lucian Ţiţii (Sibiu) - Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) şi Marian Truţă (Şirineasa, jud. Vâlcea).

În celelalte partide, toate desfăşurate sâmbătă, interesantă a fost evoluţia scorului de la Satu Mare, unde UTA a condus, a fost egalată şi condusă, dar a revenit pe final şi s-a impus cu 3-2. Liderul, FCM Baia Mare n-a avut probleme cu Metalul Reşiţa, câştigând cu 3-0, cum cu acelaşi scor de neprezentare s-a impus şi CS Mioveni în disputa cu Unirea Tărlungeni.

Iată însă rezultatele complete ale etapei a IV-a din Seria  a II-a a Ligii a II-a la fotbal:
Universitatea Cluj - Gaz Metan Mediaş 0-1
CS Mioveni - Unirea Tărlungeni 3-0
Olimpia Satu Mare - UTA Bătrâna Doamnă 2-3
CSM Râmnicu Vâlcea - Chindia Târgovişte 1-1
FC Braşov - FC Bihor Oradea 1-1
FCM Baia Mare - Metalul Reşiţa 3-0
Şoimii Pâncota - FC Caransebeş 2-1

Clasament:
1. FC Municipal Bare Mare   10 puncte
2. Gaz Metan Mediaş      10 puncte
3. CS Mioveni         7 puncte
4. Chindia Târgovişte       7 puncte
5. CSM Rm. Vâlcea       7 puncte
6. UTA Bătrâna Doamnă 7 puncte
7. Şoimii Pâncota             7 puncte
8. Olimpia Satu Mare       6 puncte
9. FC Caransebeş  6 puncte
10. FC Braşov        5 puncte
11. U Cluj         3 puncte
12. Unirea Tărlungeni      3 puncte
13. FC Bihor        1 punct
14. Metalul Reşiţa          0 puncte

În etapa viitoare, sâmbătă, 26 septembrie, FC Bihor va primi pe teren propriu replica liderului clasamentului, FC Municipal Baia Mare.