Ştiri

FC Bihor a obţinut prima victorie din noua ediţie: 3-2 la Caransebeş!

 03.10.2015, 13:00

Deşi nu era sigură de deplasare şi deşi a plecat într-o atmosferă apăsătoare, din cauza condiţiilor financiare extrem de precare, formaţia orădeană de fotbal FC Bihor a reuşit sâmbătă la Caransebeş cel mai bun joc din actuala ediţie de campionat, izbutind chiar să obţină victoria, cu scorul de 3-2, pe terenul unei echipe care înaintea etapei ocupa poziţia a IV-a a clasamentului.

Victoria "roş-albaştrilor" la Caransebeş putea fi mult mai concludentă însă, dacă Andor nu rata un penalti, Trabalka nu rata două ocazii uriaşe din poziţie de singur cu portarul şi dacă golul lui Maria, cu capul, nu era anulat pe motiv de ofsaid.

Cei care au deschis scorul în acest joc, din cadrul etapei a VI-a a Ligii a II-a, au fost însă jucătorii gazdă, în minutul 8, când, după o lovitură de colţ, la o greşeală a portarului Nagy, care a scăpat mingea, fundaşul Telecican, urcat în atac a înscris din 8 metri.

După primirea golului, orădenii au urcat în atac, nu au mai permis gazdelor să le pună în pericol poarta şi în minutul 28 au restabilit egalitatea. După o acţiune pe partea stângă a lui Lorincz, acesta i-a trimis la 18 metri de poartă, în poziţie centrală, lui Andor, care a trimis puternic sus, în stânga portarului, mingea lovind plasa interioară laterală a porţii lui Pascal.

Zece minute mai târziu, cei de la Caransebeş au revenit în atac şi au preluat din nou conducerea, după ce 37  Buşu centrează în careul mic, la bara a doua, de unde S. Lupu s-a înălţat şi a trimis imparabil, cu capul, în poartă, însă golul poate fi pus şi pe o greşeală în lanţ a apărătorilor bihoreni, pe partea stângă.

La faza imediat următoare, orădenii au restabilit egalitatea. Andor, cel mai bun jucător de pe teren, care a fost omniprezent în acest meci, a centrat la semiînălţime, de pe partea dreaptă, portarul Pascal a ratat intercepţia, iar Trabalka a trimis cu latul, în poarta goală. Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că scorul la finalul primei reprize a fost egal, 2-2.

Partea a doua a jocului a aparţinut în totalitate bihorenilor însă, care şi-au dominat adversarul, au marcat, dar au şi ratat foarte mult. Singurul şut pe poartă din repriza a doua pentru FC Caransebeş s-a consemnat în minutul 85.

După ce Trabalka a ratat o ocazie uriaşă, singur cu portarul, trimiţând în acesta, în minutul 59, Andor a centrat din nou de pe dreapta, Maria a marcat cu capul din 8 metri, dar golul a fost anulat, pe motiv de ofsaid.

În minutul 61, tot orădenii au avut şansa să intre în avantaj, dar şutul aceluiaşi Andor, de la 25 de metri, a lovit bara. În fine, atacurile bihorenilor aveau să se concretizeze în minutul 76, când căpitanul Andor a pătruns pe flancul drept, a centrat pe jos la 4 metri de poartă, unde Coroian a venit la colţul scurt şi a trimis în plasă.

Şi la acest scor, ocaziile mari au curs pentru "roş-albaştri". În minutul 84, Sulea a recuperat un balon la centrul terenului, a trecut de doi adversari şi i-a trimis lui Trabalka, cel care de la 10 metri, singur din nou cu portarul, a şutat milimetric pe lângă bară.

După ce, în minutul 85, Nagy a respins singurul şut al gazdelor pe poartă din repriza a doua, în minutul 88, Andor a fost faultat în careu de Telecican, arbitrul Dan Dreve a dictat penalty pentru FC Bihor, dar execuţia  aceluiaşi  Andor a fost respinsă de portarul Pascal. Astfel, FC Bihor a reuşit să producă surpriza etapei, să obţină prima victorie din noua ediţie de campionat, tocmai în deplasare, şi să marcheze mai multe goluri decât a făcut-o în primele cinci etape.

"O victorie absolut meritată a noastră, după aspectul jocului. Începem să avem anumite relaţii de joc şi să arătăm ca o echipă. Sper ca de acum înainte să continuăm evoluţia bună şi rezultatele în consecinţă. Felicit băieţii pentru dăruire şi dispoziţia de care au dat dovadă, cu o menţiune specială pentru Andor, care şi-a arătat clasa, chiar dacă a ratat un penalti. Sper ca în continuare Consiliul Judeţean şi domnul Giurgiu să fie alături de echipă, alături de noi, pentru că am demonstrat că într-adevăr investiţia în echipă merită continuată", a declarat, la finalul partidei, antrenorul Gheorghe Silaghi.

FC Caransebeş - FC Bihor 2-3(2-2)
Au marcat: Telecican (min. 8) şi S. Lupu (min. 38) / Cr. Andor (min. 28), Trabalka (min. 39) şi Coroian (min. 76)

FC Caransebeş: Pascal - Telecian, Buşu (cpt.), Lupu, Cârstoiu – Săulescu (min. 75 A. Roman), Moisil - La Vecchia, Livan, Stelitano - C. Stoica (min. 52 F. Pisano). Antrenor: Giovanni Pisano
FC Bihor: Nagy – Remeş, Chira, Mintaş, Lorincz - Maria (min. 64 Ferik), Coroian, Magda, Andor (cpt) - Şulea (min. 85 Haş) şi Trabalka (min. 81 Mangra). Antrenor: Gheorghe Silaghi
Au arbitrat: Dan Dreve (Cluj-Napoca) - Ferencz Tunyogi (Zalău) şi Andra Hitcaş (Cluj-Napoca).

Etapa a VI-a din seria vestică a Ligii a II-a la fotbal nu a adus decât o victorie a gazdelor, CSM Rm. Vâlcea impunându-se cu 2-0, în disputa cu Unirea Tărlungeni, pentru ca alături de FC Bihor să mai câştige în deplasare şi Universitatea Cluj, cu 1-0, la Mioveni. În rest, celelalte dispute s-au încheiat la egalitate.

Etapa a VI-a a Ligii a II-a, Seria a II-a:
Vineri:
Olimpia Satu Mare – Gaz Metan Mediaş 0-0
Sâmbătă:
FCM Baia Mare – Chindia Târgovişte 2-2
FC Caransebeş – FC Bihor 2-3
FC Braşov – UTA Bătrâna Doamnă 2-2
CS Mioveni – Universitatea Cluj 0-1
Şoimii Pâncota – Metalul Reşiţa 0-0
CSM Rm. Vâlcea – Unirea Tărlungeni 2-0

Clasament:
1 FCM Baia Mare 6 4 2 0 14-5 14 5
2 Gaz Metan Mediaş 6 3 3 0 9-6 12 3
3 CSM Râmnicu Vâlcea 6 3 2 1 9-7 11 2
4 Şoimii Pâncota 6 3 2 1 8-8 11 2
5 FC Caransebeş 6 3 0 3 10-8 9 0
6 UTA Bătrâna Doamnă 6 2 3 1 10-9 9 0
7 FC Braşov 6 2 3 1 9-8 9 0
8 CS Mioveni 6 2 2 2 12-9 8 -1
9 Chindia Târgovişte 6 2 2 2 9-8 8 -1
10 Olimpia Satu Mare 6 2 2 2 11-8 8 -1
11 Universitatea Cluj 6 2 0 4 2-4 6 -3
12 FC Bihor Oradea 6 1 1 4 5-10 4 -5
13 Unirea Tărlungeni 6 1 1 4 6-12 4 -5
14 Metalul Reşiţa 6 0 1 5 4-16 1 -8


Etapa viitoare va avea loc miercuri, 7 octombrie, când FC Bihor are programat meci pe teren propriu, în compania ultimei clasate, Metalul Reşiţa.