Ştiri

FC Bihor a obţinut a doua victorie din campionat: 2-1 cu Metalul Reşiţa (FOTO)

 07.10.2015, 19:00

În pofida situaţiei financiare extrem de precare, dar şi a veştii falimentului, jucătorii de la FC Bihor s-au mobilizat şi miercuri, în etapa a VII-a a campionatului Ligii a II-a, Seria a II-a, a obţinut o victorie frumoasă pe teren propriu, la Stadionul Iuliu Bodola, cu scorul de 2-1, în faţa reşiţenilor de la Metalul.

La pauză scorul a fost 1-0, iar golurile au fost marcate de Sulea, în minutul 13, şi Feher, în proprie poartă, în minutul 60, pentru FC Bihor, respectiv de Guemi, în minutul 77.

Pe un timp excelent pentru fotbal şi în prezenţa a aproximativ 500 de spectatori, jocul a început într-o notă de echilibru, cu o acţiune periculoasă care le-a aparţinut oaspeţilor, în minutul 7, după o lovitură liberă executată de pe partea dreaptă, mingea a fost reluată de la 12 de poartă, din poziţie centrală, de Cr. Puşcaş, din vole, periculos, dar şi puţin pe lângă bară.

În replică, FC Bihor a concretizat, în minutul 13, după o acţiune pe stânga a căpitanului Andor. Acesta a centrat perfect în faţa porţii, de unde, din 6 metri, Sulea a pus latul şi l-a învins pe portarul Zimmerman.

În minutul 24, reşiţenii au revenit în atac şi au avut o acţiune bună. Istvan Szabo a centrat de pe stânga, în careu, iar din 11 metri, M. Chiţu a trimis pe lângă poartă. Replica orădeană a survenit în minutul 28, când Magda a şutat de la 22 de metri, pe jos, dar şi pe lângă poartă.

Pe finalul primei reprize, oaspeţii şi-au creat o bună ocazie, în minutul 42, după ce Skraparas i-a trimis periculos în careul mic, la prima bară, lui I. Szabo, numai că, aflat în unghi, acesta nu a reuşit să-l învingă pe portarul Nagy.

În repriza a doua, în minutul 60, FC Bihor şi-a mărit avantajul, după o lovitură liberă executată foarte bine de Andor de pe stânga. Ţoca a reluat periculos cu capul, din 6 metri, mingea a lovit încheietura barelor a revenit în teren şi l-a lovit în spate pe fundaşul reşiţean Feher şi apoi a intrat în poartă.

Pe final, oaspeţii au redus din handicap, în minutul 77, când, după o lovitură de colţ, Guemi, s-a înălţat la 8 metri şi a reluat cu capul învingându-l pe portarul Nagy.

La 2-1, jocul a devenit animat în ultimele 5 minute. Astfel, în minutul 87, Ember a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar a reţinut portarul, iar în minutul 88, Sulea a şutat puternic, de la marginea careului, în dreapta portarului, Zimmerman a reuşit să scotă însă de lângă bară, iar N. Lorincz, din unghi a reluat prin faţa porţii.

Ultima ocazie a aparţinut reşiţenilor, în minutul 90, când Cr. Puşcaş a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, dar a scos de la vinclu portarul Nagy. Astfel, FC Bihor a acumulat a doua victorie din actuala ediţie de campionat, care este şi prima de pe teren propriu.

La final, publicul spectator, ridicat în picioare, şi-a aplaudat favoriţii şi au scandat preţ de câteva minute: "Bihoru`! Bihoru`!"

"O victorie muncită. Cât timp am pus presiune pe adversar a fost ok, am avut jocul la mâna noastră, când ne-au cam lăsat puterile şi n-am mai pus presiune, am tremurat pe final. Sigur, poate sunt prea exigent şi le cer prea mult băieţilor, dar trebuie mai multă atenţie şi mai multă concentrare. De exemplu, golul l-am luat în urma unui corner pe care l-am acordat foarte uşor. Înaintea disputei, le-am spus băieţilor să joace pentru FC Bihor şi pentru ei, să aibă satisfacţia că ei au făcut tot ceea ce ţine de ei ca echipa să aibă rezultate notabile şi să nu se desfiinţeze", a declarat, după joc, antrenorul echipei FC Bihor, Gheorghe Silaghi.

"Nu pot decât să felicit echipa gazdă pentru victorie, s-au dăruit copii, au muncit. A fost, în părerea mea, echilibrat în prima repriză, când şi noi puteam să marcăm un gol – două, la situaţiile pe care le-am avut prim Marian Chiţu şi Szabo. Nu există concentrarea de care e nevoie, să bage mingea în poartă. Suferim foarte mult la finalizare. Ne creăm ocazii, ajungem până acolo, dar nu reuşim să o băgăm în poartă. A doua repriză am controlat-o, am şi marcat, am alergat să egalăm, dar din păcate a fost prea târziu", a declarat, la rândul său, antrenorul reşiţenilor, Eugen Trică.

"Aceşti băieţi sunt extraordinari. Cu stomacul gol, fără salarii, cu început de faliment, la ora 9, astăzi. Eu mă mir că au mai avut vlaga şi puterea să joace în acest meci. Îi felicit, atât pe ei, cât şi staff-ul tehnic, dar şi spectatorii, precum şi ziariştii, care sunt singurii ce au mai rămas lângă această echipă. Vestea cu falimentul au primit-o un pic şocaţi, ei credeau că dacă s-a dat astăzi, nu se mai joacă, dar le-a explicat şi antrenorul, le-a explicat şi organizatorul de competiţii, să stea liniştiţi că deocamdată nu e chiar aşa, sunt anumite etape şi faze. Asta este, într-un final n-am putut să scăpăm de acest început de faliment. Vom vedea ce va fi. Eu zic, poate revenind la optimismul meu, că sfârşitul nu este aici. Încă mai sunt căi de atac, de apărare. Vom încerca să scoatem această echipă la liman", a declarat şi preşedintele executiv al clubului orădean, Mircea Fodor.

„Sunt foarte fericit pentru că am câștigat, sunt extrem de împlinit când am văzut la finalul meciului spectatori strigând Bihoru`! Bihoru`!  Noi trebuie să ne autodepășim la fiecare meci pentru că știm situația de la club. Vreau să îi mulțumesc antrenorului ca mi-a dat șansa de a juca din nou pentru echipa la care m-am simțit cel mai bine și o să dau tot ce pot atât timp cât se va apela la serviciile mele!”, a declarat și autorul primului gol, Andrei Sulea.

FC Bihor - Metalul Reşiţa 2-1(1-0)
Au marcat: Sulea (min. 13) şi Feher (min. 60 – autogol) / Guemi (min. 77)

FC Bihor: Nagy – Mangra, Chira (min. 46 Ţoca), Mintaş, Lorincz – Coroian (min. 42 Ferik), Magda (min. 80 Ember), Haş, Andor (cpt) – Sulea şi Trabalka. Antrenor: Antrenor: Gheorghe Silaghi
Metalul Reşiţa:  Zimmerman (cpt) – Feher, Bloju, Ponoran, Liuba (min. 55 Robert Cristian) – Jamali, Puşcaş, Chiţu (min. 55 Guemi), Maisiat – I. Szabo şi Skraparas. Antrenor: Eugen Trică
Au arbitrat: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca) – Marian Truţă (Şirineasa – jud. Vâlcea) şi Ramona Doriana Bunget (Tg. Jiu)

VEZI, AICI FOTO!

Dintre celelalte partide ale etapei a VII-a a Ligii a II-a, se remarcă victoria sătmărenilor de la Olimpia, de la Cluj, dar şi succesul obţinut pe teren propriu de Şoimii Pâncota, cu CSM Mioveni. Vâlcea, Braşovul şi Baia Mare au scos, la rândul, câte un rezultat de egalitate în deplasare.

Rezultatele etapei a VII-a a Seriei a II-a din Liga II-a:
Marţi:
Universitatea Cluj - Olimpia Satu Mare 1-2
Miercuri:
Şoimii Pâncota - CS Mioveni 1-0
Gaz Metan Mediaş - CSM Râmnicu Vâlcea 0-0
Unirea Tărlungeni - FC Braşov 2-2
UTA Bătrâna Doamnă - FCM Baia Mare 1-1
Chindia Târgovişte - FC Caransebeş 3-0
FC Bihor Oradea - Metalul Reşiţa 2-1

După aceste rezultate, FC Bihor a mai urcat un loc în clasament şi se află acum pe poziţia a XI-a, cu 7 puncte.

Clasament:
1 FCM Baia Mare 7 4 3 0 15-6 15 6
2 Şoimii Pâncota 7 4 2 1 9-8 14 2
3 Gaz Metan Mediaş 7 3 4 0 9-6 13 1
4 CSM Râmnicu Vâlcea 7 3 3 1 9-7 12 3
5 Chindia Târgovişte 7 3 2 2 12-8 11 -1
6 FC Olimpia Satu Mare 7 3 2 2 13-9 11 2
7 UTA Bătrâna Doamnă 7 2 4 1 11-10 10 -2
8 FC Braşov 7 2 4 1 11-10 10 1
9 FC Caransebeş 7 3 0 4 10-11 9 0
10 CS Mioveni 7 2 2 3 12-10 8 -1
11 FC Bihor Oradea 7 2 1 4 7-11 7 -5
12 Universitatea Cluj 7 2 0 5 3-6 6 -6
13 Unirea Tărlungeni 7 1 2 4 8-14 5 -7
14 CS Metalul Reşiţa 7 0 1 6 5-18 1 -8

În etapa viitoare, FC Bihor are programat un nou joc pe teren propriu, sâmbătă, 10 octombrie, când, la Stadionul Iuliu Bodola, va avea loc disputa cu Şoimii Pâncota.