Ştiri

FC Bihor a lansat campania de strângere de semnături pentru club

 08.04.2015, 15:00

Clubul FC Bihor a lansat o campanie de strângere de semnături pentru suporterii şi iubitorii de fotbal din Oradea şi judeţul Bihor care vor ca echipa şi clubul de fotbal fanion al judeţului, FC Bihor să nu dispară.

"Astăzi lansăm o campanie de strângere de semnături pentru sensibilizarea cetăţenilor oraşului Oradea şi a autorităţilor oraşului Oradea ca această echipă să nu moară. Avem şi un slogan, "FC Bihor – legenda nu moare!" Jucătorii din generaţiile de glorie a clubului sunt alături de noi şi împreună dorim să punem umărul în al optsprezecelea ceas, pentru că al doisprezecelea a trecut deja, ca acest club să nu dispară", a declarat preşedintele Mircea Fodor, în conferinţa de presă de miercuri, organizată la sediul clubului, prin care s-a anunţat lansarea campaniei.

La conferinţă au mai participat omul de televiziune Hizo Zoltan, cel care a avut iniţiativa declanşării unei astfel de campanii şi unul dintre reprezentanţii fostelor glorii ale clubului, Paul Popovits.

Astfel, prin această campanie de strângere de semnături se doreşte ca toţi cei care suferă pentru club şi simt că se poate ajunge ca echipa care i-a reprezentat de-a lungul timpului în fotbalul românesc să dispară şi nu doresc acest lucru, să semneze pentru faptul că sunt de acord cu susţinerea clubului în continuare şi că FC Bihor trebuie să existe.

În acest sens, de joi, 9 aprilie, la sediul clubului, din strada Iosif Vulcan, numărul 11, vor fi deschise liste în care orice suporter şi iubitor de fotbal care susţine clubul FC Bihor îşi pot trece numele, codul numeric personal şi vor semna pentru susţinere. "Doar atât vrem de la suporterii noşti, să semneze pentru noi, nu trebuie să contribuie cu nimic, dar vrem să vedem câţi sunt pentru acest club, ca el să existe în continuare", a mai precizat Mircea Fodor.

Conform lui Hizo Zoltan, pe lângă listele de la sediul clubului, în municipiul Oradea, "după Paşti, vor mai fi deschise şi alte trei puncte de colectare de semnături, în Piaţa Rogerius, pe strada Republicii şi în Lotus Center. De asemenea, şi la primăriile din oraşele judeţului Bihor, pentru că acest club nu este doar al municipiului Oradea şi îi reprezintă pe toţi bihorenii".

De precizat că, această campania de strângere de semnături pentru clubul orădean de fotbal face parte dintr-o platformă care va cuprinde însă şi alte acţiuni de marketing, prin care se doreşte atragerea atenţiei asupra ceea ce a reprezentat de-a lungul timpului şi ce înseamnă clubul FC Bihor pentru fotbalul din judeţ şi nu numai.

Printre celelalte acţiuni care vor face parte din această platformă se numără afişarea a diferite bannere, meshe şi inscripţionarea pe mijloacele de transport în comun a mesajului "FC Bihor – legenda nu moare!". Pe aceste afişe vor apare şi foşti jucători exponenţiali ai clubului "roş-albastru", care de-a lungul timpului au scris pagini de glorie a acestui club şi care s-au alăturat campaniei. "Vor fi 11 foşti jucători sau antrenori din generaţiile de glorie ale clubului, care vor participa la această campanie, iar al 12-lea, dorim să fie publicul, prin sprijinirea în campania cu semnăturile", a declarat Hizo Zoltan.

Printre cei care vor face parte din campanie se numără nume ca: Kun Attila, Paul Popovits, Ovidiu Lazăr, Sorin Cigan, Emerich Jenei, Sandor Kulcsar, Viorel Vancea, Alexandru Kiss, Ioan Naom, Vergil Dianu, Ioan Papp Deac, Mihai Neşu şi Claudiu Keseru.

"Acest club este cel mai vechi din România, dar nu este posibil ca un oraş cu 200 de mii de locuitori să nu aibă măcar echipă de fotbal de Divizia B. Nu vorbim de câştigarea campionatului, participarea în cupele europene şi nici măcar de prima ligă, dar să nu ai echipă nici în liga a doua, aşa ceva nu se poate concepe. Vreau să spun că în perioada mea am avut multe sporturi de performanţă, am avut şi baschet, şi polo, şi fotbal, şi tenis, acum ni-se spune că nu se poate şi nu înţeleg de ce. Vreau să-l întreb pe domul primar, unde sunt banii băgaţi în fotbal? Este inadmisibil ca noi să ne batem cu Pâncota", a declarat fostul jucător şi antrenor al clubului orădean de fotbal din perioada lui cea mai bună, Paul Popovits. Acesta a mai ţinut să mai precizeze încă un aspect: "Dacă nu-ţi respecţi trecutul, nu vei avea viitor!"