Ştiri

FC Bihor a fost repartizată alături de alte 13 echipe în Seria a II-a a Ligii a II-a

 30.07.2015, 14:00

După ce Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat componenţa nominală a seriilor Ligii a II-a, ediţia de campionat 2015-2016, iar nicio echipă nu s-a retras din competiţie până la data de 29 iulie, termen până la care li s-a acordat posibilitatea cluburilor cu probleme de a se retrage, pentru a evita retrogradarea în Liga a V-a, în cazul în care se vor retrage pe parcurs, formaţia orădeană de fotbal FC Bihor şi-a aflat partenerele de întrecere pentru noul sezon al eşalonului al doilea.

Astfel, aşa după cum era de aşteptat, FC Bihor a fost repartizat în Seria a II-a, alături de echipele: Gaz Metan Mediaş, FC Braşov, Universitatea Cluj, CS Mioveni, Metalul Reşiţa, Unirea Tărlungeni, Olimpia Satu Mare, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Caransebeş, Şoimii Pâncota, Chindia Târgovişte, UTA Bătrâna Doamnă şi FCM Baia Mare.

De menţionat că primele trei echipe dintre cele enumerate mai sus, provin din prima ligă, iar ultimele trei, din liga a III-a.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat şi sistemul competiţional al Ligii a II-a pentru sezonul 2015 - 2016, echipele situate pe locurile 13 şi 14 urmând a retrograda direct. Apoi, vor fi organizate fazele play-off şi play-out, urmând ca din 2016 - 2017 Liga a II-a să fie organizată într-o serie de 22 de echipe, iar din 2017-2018, Liga a ii-a să fie organizată într-o serie de 20 de echipe.

Ediţia din acest an a campionatului Ligii a II-a va debuta pe data de 29 august.