Ştiri

FC Bihor a debutat cu o înfrângere în noua ediţie de campionat (FOTO)

 29.08.2015, 14:00

Tânără şi neexperimentata echipă a FC Bihorului a debutat cu o înfrângere pe teren propriu, sâmbătă, în noua ediţie de campionat. Astfel, în cadrul primei etape din Seria a II-a a Ligii a II-a, la Stadionul Iuliu Bodola, jucătorii orădeni au cedat cu scorul de 0-2, jocul susţinut în compania formaţiei argeşene CS Mioveni.

Ambele goluri au fost marcate în prima repriză, în minutul 10, prin Bogdan Stoica şi în minutul 23, prin Toriste.

Meciul s-a desfăşurat pe o temperatură destul de ridicată, ceea ce a făcut să afecteze şi calitatea jocului, în special în cea de-a doua repriză. Cu toate acestea, la primul meci din noul sezon, la Stadionul Iuliu Bodola au venit peste 400 de spectatori.

Jocul a început bine pentru orădeni, care în minutul 2 au trimis, prin Andor, pe lângă poartă. În replică, în minutul 8, B. Stoica a şutat de la 22 de metri, peste poartă. În minutul 10 însă, acelaşi Bogdan Stoica, fundaş central de la CS Mioveni, a reuşit să marcheze, cu o lovitură de cap din faţa porţi, după un corner al oaspeţilor, executat de pe partea dreaptă.

După ce Ayza a prins un şut bun, de la 28 de metri, peste poartă, în minutul 21, două minute mai târziu, fundaşul dreapta al argeşenilor Torişte a reuşit să ducă scorul la 2-0 pentru oaspeţi, în urma unei incursiuni în careu, finalizată cu un şut pe jos din unghi.

Momentele mai bune ale celor de la Mioveni au continuat până prin minutul 30, după ce Mazilu a reluat cu capul din 8 metri, puţin pe lângă bară, în minutul 26. În minutul 39,  FC Bihor a replicat prin şutul lui Magda, de la 22 de metri, dar puţin pe lângă bară. Apoi, în minutul 42, Buhăescu s-a aflat singur cu portarul, în urma unei lovituri libere, totuşi într-o suspectă poziţie de ofsaid, doar că de această dată Kiraly a reuşit să respingă.

Pima repriză s-a încheiat cu o ocazia bună pentru FC Bihor, care a trimis mingea în bară, prin Ember, cel care a executat o lovitură liberă de la 25 de metri.

Partea a doua a fost controlată de bihoreni, numai că aceştia nu au reuşit să marcheze, cu toate că au avut câteva oportunităţi bune. Astfel, în minutul 49, Al. Maria i-a trimis în faţa porţi lui Sulea, însă acesta din 5 metri nu a reuşit să-l învingă pe portar. Apoi, după ce Ed. Stoica a tras de la marginea careului, în minutul 50, pe jos şi pe lângă poartă, în minutul 52 Sulea s-a aflat din nou periculos în careul argeşenilor, doar că de această dată a trimis pe jos la colţul lung, dar portarul a apărat din nou.

O altă bună ocazie au avut-o orădenii în minutul 79, după o lovitură de colţ, executată de Andor, când fundaşul central Mintaş a reluat cu capul periculos din 6 metri , dar goalkeeper-ul Oct. Popescu a scos de sub transversală.

Ultima oportunitate de a marca pentru gazde s-a consumat în minutul 86, când C. Cornea i-a trimis în careu lui Novak, dar nici acesta n-a reuşit să-l învingă pe portarul Oct. Popescu.

Astfel, s-a încheiat jocul cu scorul de 2-0 pentru oaspeţi, un scor pe care anumiţi spectatori prezenţi la joc l-au numit mincinos, pentru că "FC Bihor merita mai mult", iar antrenorul oaspeţilor, Claudiu Niculescu, dimpotrivă considera că argeşenii ar fi trebuit să câştige mai clar.

Una peste alta, a fost jocul de debut în noua ediţie de campionat pentru FC Bihor, care a aliniat în teren doar patru jucători care au evoluat şi-n campionatul trecut, Ţoca, Haş, Ember şi Cr. Andor, ceilalţi fiind tineri neexperimentaţi, ori veniţi de la CSC Sânmartin, ori promovaţi de la Centrul de Copii şi Juniori al clubului.

Important este însă că la finalul jocului, spectatorii care au fost într-un număr destul de frumos, în condiţiile actuale, au dat dovadă de solidaritate cu echipa gazdă şi au aplaudat jucătorii.

"Ştiam că o să întâlnim o echipă mai bună, motivată, pentru a promova anul acesta, probabil. Sunt o candidată la promovare, au un lot experimentat. M-am uitat la linia de atac, toţi foşti jucători de Liga I. Noi am încercat cu mijloacele pe care le-am avut, aşa cum le-am putut pregăti, să fim un partener de întrecere cât mai echilibrat. Am avut şi noi ocaziile noastre, au avut şi ei. Una peste alta, este o victorie meritată a echipei din Mioveni", a declarat, după joc, tehnicianul formaţiei orădene, Gheorghe Silaghi.

"Un meci foarte slab, din partea ambelor echipe, care a fost clar influenţat de căldura foarte mare de afară. Pentru noi cred că a fost cel mai slab meci de când sunt antrenorul acestei echipe. Singurul lucru pozitiv după meciul de astăzi sunt cele trei puncte, în rest multe, foarte multe greşeli, lipsă de concentrare. Ideea este că nu sunt mulţumit absolut deloc de jocul echipei şi sper ca de la etapa următoare să arătăm altfel, pentru că dacă ne vom prezenta la fel, vom avea mari probleme", a declarat şi antrenorul echipei din Mioveni, Claudiu Niculescu.

FC Bihor – CS Mioveni  0-2(0-2)
Au marcat: B. Stoica (min. 10) şi Toriste (min. 23)
FC Bihor: Kiraly – S. Matei, Mintaş, Ţoca, Arsene – Magda (min. 69 Novak), Haş – Sas (min. 30 Al. Maria), Ember (min. 77 C. Cornea), Andor – ctp. – Sulea. Antrenor: Gh. Silaghi.
CS Mioveni: Oct. Popescu – Toriste, Ali Calvin, B. Stoica, Ed. Stoica – C. Marinescu, Al. Răuţă – ctp. (min. 77 Gălan) – V. Mazilu, C. Năstăsie (min. 58 Honciu), R. Ayza – V. Buhăescu (min. 70 Nilă). Antrenor: Cl. Niculescu.
Au arbitrat: Denis Haidiner (Hunedoara) – Stelian Slabu (Braşov) şi Iulian Szekely (Cluj).

FOTO, AICI!

Prima etapă a Seriei a II-a din Liga a II-a a fost una oaspeţilor, care s-au impus în cinci din cele şapte jocuri. Singura victorie a gazdelor s-a consemnat la Caransebeş, unde echipa locală FC a câştigat cu 3-1 jocul cu CSM Rm. Vâlcea. O remiză s-a consemnat la Baia Mare, iar scorul etapei l-a reuşit Olimpia Satu Mare, 5-0, în deplasare, la Reşiţa.

Iată însă rezultatele primei runde din seria vestică a Ligii a II-a:
Unirea Târlungeni - Şoimii Pâncota 2-3
UTA Bătrâna Doamnă - Gaz Metan Mediaş 1-2
Chindia Târgovişte - Universitatea Cluj 0-1
FC Bihor Oradea - CS Mioveni 0-2
Metalul Reşiţa - Olimpia 2010 Satu Mare 0-5
FC Caransebeş - CSM Râmnicu Vâlcea 3-1
FC Municipal Baia Mare - FC Braşov 1-1

În următoarea etapă, FC Bihor va evolua, sâmbătă, 5 septembrie, la Satu Mare, cu Olimpia.