Ştiri

FC Bihor a câştigat cu 5-2, la Sântandrei, primul joc amical al verii (FOTO)

 27.07.2013, 14:00

FC Bihor a câştigat sâmbătă primul joc amical pe care l-a disputat în noua formulă şi prima partidă de verificare de la demararea pregătirilor din această vară.

La Sântandrei, pe terenul echipei locale, Crişul, formaţie care ediţia trecută a încheiat pe locul II în Liga a IV-a, orădenii s-au impus cu scorul de 5-2, după ce la pauză rezultatul a fost egal, 1-1.

Golurile "roş-albaştrilor" au fost înscrise de S. Ianc, de două ori, Sfârlea, Ov. Popa şi Lukacs Raymond, în timp ce pentru gazde au punctat Olariu şi Lobonţ.

În minutul 17, gazdele au reuşit să deschidă scorul, în urma unei centrări de pe dreapta, reluată în gol de atacantul Olariu, din 6 metri.

Peste 10 minute, în minutul 27, FC Bihor a izbutit însă să restabilească egalitatea, după o pasă în adâncime pe care a primit-o S. Ianc. Acesta, scăpat la 9 metri singur cu portarul Crişului în faţă, l-a învins pe goalkeeper, cu un şut pe jos, în stânga.

În repriza a doua, în minutul 51, orădenii au trecut la conducere, după ce acelaşi S. Ianc a primit un balon pe partea dreaptă la marginea careului, a întors un adversar şi a şutat în colţul lung, izbutind un gol spectaculos din unghi de 45 de grade.

Peste doar 5 minute, în minutul 56, FC Bihor a punctat pentru 3-1, după ce R. Lukacs i-a pasat peste apărarea gazdelor lui Sfârlea, care din interiorul careului mic nu l-a iertat pe portarul gazdelor.

După alte 5 minute însă, în minutul 61, Crişul Sântandrei a redus din handicap, după ce Lobonţ a înscris din careu, în urma unei pase primite pe culoar.

În minutul 64, mijlocaşul Mădălin Popa a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat, în locul său intrând Ov. Ghilea.

În ultimele 10 minute de joc FC Bihor a mai înscris încă de două ori, astfel că rezultatul final a fost 5-2. În minutul 80, după o centrare de pe stânga a lui Haş, Ov. Popa a reluat din interiorul careului învingându-l pe portar, iar în minutul 82, scăpat singur pe stânga, Lukacs Raymond a înscris din lateral din apropierea careului mic.

În acest prim joc de verificare, antrenorul Gheorghe Ghiţ a trimis în teren echipa: Smaranda (min. 30 Fildan, min. 60 Sălăjan) – Mihuţ (min. 74 Ad. Petricău), Fl. Lazăr, Ţoca (min. 46 Bactăr), A. Achim (min. 82 Lukacs Zsombor) – S. Ianc (min. 74 I. Ban), Ov. Bic (min. 55 Haş), M. Popa (min. 64 Ov. Ghilea, min 85 C. Sas), Sorian (min. 46 Sfârlea), Fl. Pop (min. 46 Ov. Popa, min. 87 Nichita) – Hadăr (min. 46 Lukacs Raymond)

"A fost un test reuşit. Venim după o perioadă în care volumul de muncă a fost considerabil. Am reuşit să şi marcăm. Acest lucru creează premise bune pentru ceea ce urmează", a declarat, la final, tehnicianul Gheorghe Ghiţ.

"A fost un prim test bun. Mai sunt multe lucruri de reglat la echipă. E important că jocul promite şi că avem multe soluţii şi variante pentru jucători", a declarat, la rândul său, preşedintele Şerban Morcan.

În următoarea partidă, FC Bihor va primi sâmbăta viitoare, pe 3 august, la sfârşitul cantonamentului de la Băile Felix, pe Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", de la ora 11, replica echipei arădene de liga a III-a Naţional Sebiş.

GALERIE FOTO, AICI!