Ştiri

FC Bihor a câştigat cu 3-1 jocul de la Hidişel şi este în şaisprezecimile Cupei României (FOTO)

 11.09.2013, 20:00

Formaţia orădeană de fotbal FC Bihor s-a calificat în faza şaisprezecimilor de finală ale Cupei României Timişoreana, după ce miercuri seară s-a impus la Hidişelul de Sus, în faţa formaţiei locale FC, într-un meci ce a contat pentru turul al V-lea al competiţiei.

"Roş-albaştrii" au câştigat cu scorul de 3-1 după prelungiri. După timpul regulamentar de joc, de 90 de minute, scorul a fost egal, 1-1.

Partida s-a desfăşurat pe un teren mic şi denivelat, jucătorilor orădeni trebuindu-le o repriză ca să se adapteze noilor condiţii de joc. Tocmai de aceea, dar şi datorită entuziasmului gazdelor, în prima jumătate a confruntării, orădenii au fost surprinşi cu câteva atacuri periculoase, de partea cealaltă, Hadăr ripostând, cu o lovitură de cap, din 6 metri, peste poartă.

Scorul s-a deschis în repriza a doua, în minutul 60, când, în urma unei lovituri libere executate de gazde, de pe partea dreaptă, prin Fărcuţa, Agiurgioaiei, a înscris, deviind din careu în dreapta portarului Sălăjan. Nu au trecut decât trei minute şi în minutul 63, FC Bihor a restabilit egalitatea, prin Raymond Lukacs. Mai întâi a şutat Bic, mingea a fost respinsă până la R. Lukacs, care din careu l-a învins pe portarul gazdelor, Barabas.

Deşi în repriza a doua FC Bihor a dominat jocul, gazdele părând a fi căzute fizic, nu s-a mai înscris, cu toate că orădenii au obţinut o lovitură de la 11 metri, prin acelaşi R. Lukacs, după un fault în careu a lui Cosmin Giura. Penalty-ul a fost executat tot de R. Lukacs, însă a respins portarul, iar mai apoi şutul atacantului orădean l-a ţintuit pe acesta.

Fiindcă s-a încheiat cu 1-1 cele 90 de minute de joc, s-a trecut la prelungiri, având în vedere că era un meci eliminatoriu.

După prima repriză, de 15 minute, a prelungirilor, care a fost ceva mai echilibrată, FC Bihor a trecut în avantaj în minutul 108, când a înscris Sfârlea, cu un şut sub transversală din interiorul careului. Lovitura de final a dat-o însă Zsombor Lukacs, care a marcat în minutul 114, după ce a fost angajat pe partea dreaptă în suprafaţa de pedeapsă a gazdelor.

FC Bihor s-a impus în cele din urmă meritat, cu toate că a avut de întâmpinat şi o anumită ostilitate din partea suporterilor gazdelor, lucru de neînţeles, având în vedere că se întâlneau două echipe din acelaşi judeţ, iar FC Bihor este echipa fanion a judeţului.

Trebuie salutat parcursul bun şi prestaţia avută de echipa din Hidişelul de Sus din acest început de ediţie a Cupei României, care a ajuns până în turul al V-lea, fiind la un singur meci de a reuşi să obţină calificarea într-o fază în care să se confrunte cu o echipă de primă ligă. Nu a reuşit acest deziderat, lucru pe care l-a realizat însă FC Bihor, echipă care va fi prezentă luni la tragerea la soţi pentru jocurile din şaisprezecimi.


DECLARAŢII

"A fost un meci specific de Cupa României. Gazdele au jucat cu ambiţie, dar până la urmă noi am reuşit să câştigăm. Ne-am creat ocazii, dar am ratat. Am reuşit să marcam doar în minutele de prelungire, dar ceea ce urmează, jocul de la Vâlcea (următorul din campionat, de sâmbătă -  n.r.), e cel mai important", a declarat după joc, tehnicianul echipei FC Bihor, Gheorghe Ghiţ.

"A fost un meci greu, cu o echipă bună, care ştie să abordeze foarte bine meciurile de pe teren propriu, ştie să folosească terenul propriu, o echipă care merită felicitări pentru parcursul bun de până acum în Cupa României. A fost un teren greu, un teren pe care e mai greu să construieşti. Au fost avantajate gazdele, care sunt obişnuite, dar una peste alta, e bine că am reuşit să ne calificăm, chiar dacă am făcut-o după prelungiri", a declarat, la rândul său, preşedintele clubului FC Bihor, Şerban Morcan.

"A fost cum ne aşteptam, un meci foarte greu, din cauza terenului. Pe un asemenea teren valorile se echilibrează. Diferenţa se face la faze fixe, cum au şi marcat ei, cred că doar aşa puteau să marcheze. Noi am avut o reacţie bună după golul lor şi mă bucur că am trecut mai departe. Ne-am îndeplinit obiectivul, să întâlnim o echipă de liga I", a declarat şi cel care a marcat golul al doilea al orădenilor, Sebastian Sfârlea.

Acesta este nemulţumit însă de atitudinea unor spectatori. "Suntem la a doua victorie în acest debut de sezon şi, deşi anumiţi oameni nu prea au încredere în noi, noi vrem s-o ţinem tot aşa, suntem un grup frumos, unit şi cred că asta face diferenţa. Nu avem individualităţi foarte mari, suntem o echipă nou formată, care ne ştim drumul. Suntem doar noi în vestiar şi conducerea, în rest, greu. Sperăm să-i aducem şi pe spectatori alături de noi. Noi dorim să fie alături de noi, dar astăzi s-a văzut şi la Hidişel că nu prea sunt alături de noi", a mai precizat mijlocaşul orădean.


În meciul de la Hidişelul de Sus, antrenorul Gheorghe Ghiţ a trimis în teren echipa: Sălăjan – Letan, Fl. Lazăr, Mintaş, Lupu – A. Achim, Ov. Bic, Sfârlea – Ov. Popa (min. 85 Z. Lukacs), Hadăr (min. 46 R. Lukacs) şi Nichita (min. 46 Haş).

De partea cealaltă, pentru FC Hidişel au jucat: Barabas – Bulz, Pocian, Ciuciu, C. Giura (min. 109 I. Paul) – R. Giura, Cozac, Fărcuţa, Ţepele (min. 54 Sundas) – Agiurgioaiei (min. 96 Ungur) şi Neaga.

În alte meciuri din turul V al Cupei României, surprinzător, UTA a fost învinsă la Timişoara, de Ripensia, cu scorul de 3-0, Gloria Bistriţa a pierdut, de asemenea, în Maramureş, cu 2-3, pe terenul celor de la Bârsana din Liga a IV-a, iar CSM Rm. Vâlcea a cedat pe teren propriu, scor 1-2 cu FC Univ. Craiova. Metalul Reşiţa s-a impus, în schimb, cu 4-0, la Brad, pe terenul echipei locale, Aurul.

Tragerea la sorţi pentru faza şaisprezecimilor de finală va avea loc luni, de la ora 16.

GALERIE FOTO, AICI!