Ştiri

FC Bihor a câştigat cu 1-0 amicalul cu ACS Poli Timişoara (FOTO / VIDEO)

 15.02.2014, 15:30

Fotbaliştii de la FC Bihor au câştigat sâmbătă cel mai important joc de pregătire din această iarnă. Pe Stadionul Municipal "Iuliu Bodola" din Oradea, formaţia bihoreană a primit replica echipei de primă ligă ACS Poli Timişoara, pe care a învins-o cu scorul de 1-0. La pauză tabela de marcaj consemna acelaşi rezultat, iar unicul gol al confruntării l-a marcat Sebastian Ianc, în minutul 18, în urma executării unei lovituri de la 11 metri.

FC Bihor a început bine partida şi după un triunghi de pase pe partea stângă, în minutul 17, mingea a fost trimisă în careu înspre R. Lukacs, care a fost faultat de fundaşul central al bănăţenilor Ov. Petre, iar arbitrul Laurenţiu Danşa a dictat penalti. Lovitura de pedeapsă a executat-o în minutul următor S. Ianc, portarul Nuno Claro a respins în faţă, de unde, din careul mic, acelaşi S. Ianc a trimis în plasă.

În minutul 20, R. Lukacs a scăpat singur în terenul oaspeţilor, i-a ieşit în întâmpinare portarul Nuno Claro, care l-a faultat la 17 metri. Lovitura liberă ce a urmat fiind executată de Sorian, dar oaspeţi au respins în corner.

De partea cealaltă, în minutul 30, Trandu a executat o lovitură liberă de la 20 de metri, pe lângă poartă, iar în minutul 32, Bărbuş a avut o incursiune perpendicular spre poartă, finalizată cu un şut bun, puţin peste transversală.

După pauză, în minutul 52 Fl. Lazăr a comis henţ în careu, s-a dictat din nou penalti, de data aceasta pentru timişoreni. A executat Gorobsov, dar pe lângă poartă.

În minutul imediat următor, FC Bihor a revenit în atac şi M. Stancu a şutat violent de la 22 de metri, portarul oaspeţilor respingând cu dificultate.

În replică, în minutul 72, Hasani a executat o lovitură liberă pentru ACS Poli, de pe partea stângă şi a fost rândul lui Fildan, de la FC Bihor să respingă cu probleme.

"A fost un joc amical care ne dă speranţe. Am jucat împotriva unei echipe de liga I, contează pentru moralul nostru că am reuşit să câştigăm. Este o onoare de câte ori îl întâlnesc pe domnul Şunda, dânsul este mentorul meu, cu dânsul am început această carieră şi mă bucur să ne reîntâlnim ori de câte ori avem ocazia. Peste două săptămâni cred că vom fi pregătiţi pentru reluarea campionatului. Până atunci le doresc mult succes celor de la Poli, multă baftă şi să-şi îndeplinească obiectivele şi le mulţumesc că au venit să ne onoreze cu prezenţa la acest joc. În mare parte este o echipă făcută, există un nucleu de bază. Mai sunt câteva mici necunoscute, una – două. Sper, până la reluarea campionatului să fim toţi în deplinătatea forţelor şi să fim inspiraţi şi să începem campionatul cu dreptul", a declarat, la final, antrenorul principal al orădenilor, Alexandru Pelici.

Jocul a consemnat şi o premieră pentru fotbalul bihorean. Pentru prima dată un meci de fotbal din acest judeţ a fost arbitrat de o brigadă formată din şase arbitri.


 

FC Bihor – ACS Poli Timişoara 1-0 (1-0)

A marcat: S. Ianc (min. 18)

FC Bihor: Smaranda (min. 60 Fildan) – Mihuţ (min. 56 Letan), Pascariu (min. 46 Mintaş), Fl. Lazăr (min. 82 Bactăr), A. Achim – Haş (min. 46 M. Stancu, min 87 eliminat, a reintrat Fl. Lazăr), Străuţ – S. Ianc, Sorian (min. 69 M. Popa), Fl. Pop (min. 60 Zs. Lukacs) – R. Lukacs (min. 69 Fl. Pop). Antrenor: Alexandru Pelici.

ACS Poli: Nuno Claro (min. 80 Pap) – Dobrosavlevici, Ov. Petre (min. 67 Nohai), Şeroni, Morariju (min. 80 Popovici), Bărbuţ (min. 80 Bălace), Gorobsov (min. 56 Hasani), Trandu (min. 74 Poparadu), Boldea, Ahmetovici (min. 53 Nanu) şi Staicu (min. 60 Himcinschi). Antrenor: Aurel Şunda

Au arbitrat: Laurenţiu Danşa – la centru; Octavian Şovre şi Iuliu Timar – asistenţi; Florin Marcu, Marius Omuţ şi Ciprian Danşa – arbitrii adiţionali.

În următoarea partidă de verificare, FC Bihor va întâlni miercuri, de la ora 11, echipa de ligă a III-a CS Oşorhei.

GALERIE FOTO, AICI!

VEZI VIDEO, AICI!