Ştiri

FC Bihor a cedat cu 0-2 jocul de la Râmnicu Vâlcea

 25.11.2015, 16:30

În pofida faptului că s-a deplasat cu un lot decimat de accidentări şi cu doar 17 jucători pe foia de joc, faţă de 18 câţi îi permite regulamentul, echipa orădeană de fotbal FC Bihor nu s-a făcut de râs miercuri la Rm. Vâlcea şi a pierdut pe terenul celei de-a doua clasate doar cu scorul de 0-2. Mai mult, în repriza a doua însă, orădenii au dominat jocul.

Meciul a contat pentru runda a XVI-a a Seriei a II-a din Liga a II-a, iar la pauză scorul era acelaşi precum la final, 2-0 pentru CSM. Golurile au fost marcate de Luduşan, în minutul 18, şi Firţulescu, în minutul 37.

Mai întâi, în minutul 18, după o centrare de pe dreapta a lui Vasile, pe jos, mingea a ajuns la colţul lung la Luduşan, care a şutat puternic, fără şanse pentru tânărul portar Kiraly. Apoi, în minutul 29, Staicu a pătruns în careu, a păstrat controlul balonului deşi a fost talonat de doi adversari, şutul său din 10 metri însă a fost blocat în ultimă instanţă de un orădean.

În minutul 37 scorul a devenit însă 2-0, după ce Neagoe a şutat, mingea a ajuns la Firţulescu, care a reluat din prima şi l-a învins pe Kiraly.

În repriza a doua nu s-a mai întâmplat nimic care să afecteze configuraţia tabelei de marcaj, doar câteva acţiuni mai notabile. De notat însă că în minutul 58 a avut loc o altercaţie pe margine terenului, lângă băncile de rezerve, între Cucui şi Magda, dar centralul  nu a acordat niciun avertisment.

Apoi, în minutul 62, Staicu a centrat din flancul drept, iar mingea a lovit bara porţii bihorene. În fine, acelaşi Staicu, în minutul 80, a centrat de pe stânga, iar Neagoe a reluat din prima pe lângă poartă.

"Un joc în repriza a doua, de care sunt mândru de jucătorii noştri cum au evoluat, cu posesie, presiune, ne-am creat oportunităţi de a marca, am dominat, am ţinut jocul foarte sus de poarta noastră. În schimb, în prima repriză am fost speriaţi un pic de poziţia din clasament a adversarului. După ce am văzut însă că nu-i "Dracul aşa de negru" le-am pus probleme. Un joc foarte bun în repriza a doua, dar din păcate ne lipseşte omul de gol, cu execuţia pe ultimii 12 metri", a declarat, după joc, tehnicianul formaţiei FC Bihor, Dan Mănăilă.

"A fost un joc cu două reprize diametral opuse, în prima repriză ne-au surprins ei de două ori, însă în partea a doua am dominat noi. De notat faptul că portarul Kiraly a avut o intervenţie de excepţie în prima parte, dar el a şi fost urmărit din tribună de un observator al FRF, care am înţeles că i-a dat un calificativ foarte bun şi cu siguranţă o să-l vedem şi pe el pe la loturile naţionale", a declarat şi preşedintele clubului orădean, Mircea Fodor.

CSM Râmnicu Vâlcea - FC Bihor Oradea   2-0 (2-0)
Au marcat: Luduşan (min. 18) şi Firţulescu (min. 37)
CSM Rm. Vâlcea: Dr. Geantă - Oct. Vasile, Pîrvulescu, Cucui, Tomozei (min. 46 Samson) - A. Neagoe, I. Stoica (cpt.) – Firţulescu (min. 76 B. Geantă), Piscanu (min. 72 R .Georgescu), Luduşan - M. Staicu. Antrenor: Alexandru Pelici
FC Bihor: Kiraly - Remeş, Mintaş, Toca, Chira - Magda, Ember (min. 87 Novak) – Negrea (min. 50 Maria), Andor (cpt.), Sulea – Trabalka (min. 78 Arsene). Antrenor: Nicolae Mănăilă
Au arbitrat: Dorin Petru Voina (Reşiţa) - Florin Pucheanu (Ulmi) şi Gabriel Ion Cătană (Târgovişte).

În alte partide de miercuri din etapa a XVI-a a Seriei a II-a din Liga a II-a la fotbal, Şoimii Pâncota a dispus pe teren propriu cu scorul de 2-1 de Gaz Metan Mediaş, Olimpia Satu Mare a cedat, surprinzător, cu scorul de 1-4 jocul de acasă cu cei de la Chindia Târgovişte, FC Braşov a realizat scorul campionatului chiar de până acum, 11-2, pe teren propriu cu ultima clasată, Metalul Reşiţa, iar FCM Baia Mare a surclasat pe teren propriu, cu 4-0, echipa FC Caransebeş.

Ca urmare a acestor rezultate, FC Bihor îşi păstrează poziţia a XI-a a clasamentului, cu 13 puncte şi urmează să dispute sâmbătă, 28 noiembrie, ultimul joc oficial de pe teren propriu din acest an, la Stadionul Iuliu Bodola, de la ora 11, cu FC Braşov.