Ştiri

FC Bihor a cedat cu 0-1 jocul de pe teren propriu cu CSM Rm. Vâlcea (FOTO)

 12.09.2015, 15:30

FC Bihor a pierdut şi cel de-al treilea joc din actuala ediţie de campionat, după ce sâmbătă, la Stadionul Iuliu Bodola, a cedat cu scorul de 0-1 confruntarea susţinută în compania celor de la CSM Rm. Vâlcea, formaţie antrenată de fostul tehnician al orădenilor, Alexandru Pelici.

Partida care a contat pentru etapa a III-a a Seriei a II-a din Liga a II-a şi care ia avut în primul unsprezece la oaspeţi şi pe doi jucători care anul trecut au făcut parte din lotul bihorenilor, portarul Fildan şi mijlocaşul Luduşan, a început timorat pentru gazde, care cu toate că au anunţat că-şi doresc să câştige, au evoluat cu teamă în primele 20 de minute, greşind şi oferind adversarilor diferite oportunităţi. Astfel, în minutul 20, după un început desfăşurat într-o dominare teritorială a vâlcenilor, oaspeţii au deschis scorul, în urma unei centrări care a pus pe picior greşit apărarea orădeană, iar Tomozei, nemarcat la şase metri, a pus latul pentru 0-1.

Apoi, în minutul 31, fostul jucător al bihorenilor, Andrei Luduşan a avut şansa desprinderii, dar a tras peste poartă de la 12 metri. Replica orădeană a venit în minutul 35, când Haş a şutat puternic de la 25 de metri, dar şutul a fost deviat în corner.

După schimbarea lui Magda cu Ember, chiar pe finalul primei reprize, FC Bihor a trecut pe lângă egalare,  în minutul 44, când Maria a trimis peste poartă, din 8 metri, cu o execuţie din întoarcere.

În repriza a doua, orădenii au început avântat, dar au rămas vulnerabili în apărare, astfel că a rezultat un meci frumos, cu ocazii la ambele porţi.

După ce în minutele 50 şi 53, Ember a şutat de la distanţă, pe lângă poartă, în minutul 54, Sulea a ratat o altă bună ocazie. El a ţintit vinclul de la 16 metri, dar mingea atacantului orădean a ocolit de puţin ţinta.

La cealaltă poartă, în minutul 60, Staicu din interiorul careului, dar aflat în unghi a şutat puternic, dar portarul Nagy a scos de sub transversală. Apoi, FC Bihor a încercat să pună presiune, dar nici în minutul 65, când Andor a centrat de pe dreapta în faţa porţi, Sulea nu l-a putut învinge pe Fildan, care a respins din faţa sa.

Oaspeţii au mai trimis o dată mingea în poartă, prin acelaşi Staicu, numai că în minutul 68, acesta se afla în ofsaid.

Orădenii au replicat tăios în minutul 79, când Sulea, angajat la marginea careului, s-a descotorosit de doi adversari, a intrat în careu, dar a şutat peste poartă. Jocul pe final a adus ocazii la ambele porţi, însă nici Staicu, în minutul 82, nu l-a putut învinge din 8 metri pe portarul Nagy, cum nici fundaşul orădean Lorincz, cu o lovitură de cap din interiorul careului, la colţul scurt, nu a izbutit să-i înscrie lui Fildan, în minutul 85.

Astfel, s-a încheiat cu 0-1, un joc care putea aduce puncte Bihorului, dacă nu ar fi avut primele 20 de minute foarte slabe.

De precizat că, în acest meci, antrenorul Gheorghe Silaghi l-a titularizat pe tânărul mijlocaş de doar 17 ani, Andrei Ferik, care cu această ocazie a debutat în Liga a II-a.

"Aşteptam să se schimbe ceva în aspectul jocului şi a modului în care ne exprimăm pe teren. Din păcate am avut o primă repriză lamentabilă, în special în primele 20 de minute când am fost de nerecunoscut. După ce am făcut schimbările şi odată cu scurgerea timpului, parcă am început să ieşim la joc, dar din păcate, nu se întâmplă nici un declic la echipă. Nu ştiu ce să le mai zic sau ce să le fac, să se întâmple ceva, să le dau un imbold, mai multă încredere sau mai multă voinţă. Din păcate, am rămas la părerea că mesajul meu nu ajunge sau nu pătrunde în sufletul lor. E foarte grea situaţia în care ne găsim, cu -6 la adevăr, atmosfera de mormântare, fără salarii, dar efectiv stau şi mă gândesc ce trebuie să facem. O să avem discuţii, cu băieţii, cu conducerea să vedem ce putem face pentru ca să se întâmple ceva", a declarat, după partidă antrenorul orădean Gheorghe Silaghi.

"Un meci, după care nu pot decât să-mi felicit jucătorii, pentru eforul depus. Chiar dacă am comis anumite greşeli de care FC Bihor putea să reintre în joc, nu pot să nu-mi felicit jucătorii pentru efortul depus şi pentru faptul că au crezut în victoria lor. Nu sunt, în schimb mulţumit de faza de finalizare, puteam să mai marcăm şi probabil că ne-am fi făcut jocul mai uşor, aşa, din nou, am trăit periculos până pe finalul jocului", a declarat, la rândul său, antrenorul vâlcenilor, Alexandru Pelici.

FC Bihor – CSM Rm. Vâlcea 0-1(0-1)
A marcat: Tomozei (min. 20)
FC Bihor: Nagy - S. Matei (min. 68 Mangra), Remeş, Mintaş, Lorincz – Magda (min. 36 Ember), Haş - Maria, Ferik (min. 75 Olariu), Andor (cpt.) – Sulea. Antrenor: Gheorghe Silaghi
CSM: Fildan - Samson, Pîrvulescu, Cucui, Tomozei (min. 70 Al . Ionescu) - I. Stoica (cpt.), Piscanu - Oct. Vasile (min. 62 Firţulescu), A. Neagoe, Luduşan (min. 44 R. Georgescu) - M. Staicu Antrenor: Alexandru Pelici
Au arbitrat: Dorin Petru Voina (Reşiţa) - Radu Despa şi Cristian Nicolae Lucaci (ambii din Baia Mare).

FOTO, AICI!

Rezultatele etapei a III-a din Seria a II-a a Ligii a II-a:
Vineri:
Gaz Metan Mediaş - Şoimii Pâncota 1-1
Sâmbătă:
Unirea Târlungeni - Universitatea Cluj 1-0
UTA Bătrâna Doamnă - CS Mioveni 2-2
Chindia Târgovişte - Olimpia 2010 Satu Mare 2-0
FC Bihor Oradea - CSM Râmnicu Vâlcea 0-1
Metalul Reşiţa - FC Braşov 2-3
FC Caransebeş - FC Municipal Baia Mare 1-2

Clasament:
1. FC Municipal Baia Mare 3 2 1 0 4 7 pt
2. Gaz Metan Mediaş 3 2 1 0 2 7 pt
3. Olimpia 2010 Satu Mare 3 2 0 1 4 6 pt
4. Chindia Târgovişte 3 2 0 1 2 6 pt
5. FC Caransebeş 3 2 0 1 2 6 pt
6. CSM Râmnicu Vâlcea 3 2 0 1 0 6 pt
7. CS Mioveni 3 1 1 1 1 4 pt
8. FC Braşov 3 1 1 1 0 4 pt
9. UTA Bătrâna Doamnă 3 1 1 1 0 4 pt
10. Şoimii Pâncota 3 1 1 1 -2 4 pt
11. Unirea Târlungeni 3 1 0 2 -1 3 pt
12. Universitatea Cluj 3 1 0 2 -1 3 pt
13. FC Bihor Oradea 3 0 0 3 -4 0 pt
14. Metalul Reşiţa 3 0 0 3 -7 0 pt

În etapa viitoare, FC Bihor are programat meci în deplasare, la Braşov, sâmbătă, 19 septembrie.