Ştiri

FC Bihor a câştigat meciul de la Timişoara, cu ASU Poli, cu 2-0 (FOTO)

 24.08.2015, 08:00

Formaţia orădeană de fotbal FC Bihor s-a deplasat duminică la Timişoara, unde a onorat invitaţia formaţiei ASU Poli, pentru meciul amical programat în nocturnă, ocazie cu care gazdele şi-au prezentat lotul de jucători pentru noul sezon.

Într-o atmosferă foarte frumoasă, asigurată de galeria celor de la Poli, care au cântat pe toată durata jocului şi au creat o coregrafie impresionantă, FC Bihor a stricat totuşi sărbătoarea gazdelor, câştigând partida cu scorul de 2-0.

Doar începutul de joc a aparţinut timişorenilor, după care, de prin minutul 30, orădenii au trecut la timonă, iar repriza secundă au dominat autoritar disputa. De altfel, ambele goluri au fost marcate în partea a doua a meciului, prin Chira, în minutul 68 şi Cornea, în minutul 70.

La ambele reuşite, coautor a fost Cr. Andor, care, mai întâi a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar fundaşul central Chira, urcat în atac, a reluat cu capul din 5 metri sub transversală. Apoi, două minute mai târziu, Andor a centrat de pe stânga, din apropierea colţului terenului, iar din şase metri, Cornea a reluat cu piciorul, imparabil, şi scorul a devenit 2-0 pentru orădeni.

De menţionat faptul că antrenorul Gheorghe Silaghi a testat în această partidă şi patru jucători străini, doi brazilieni şi doi ucraineni. Toţi au arătat calităţi, prezenţa lor în echipă dând şi siguranţă, dar şi o consistenţă jocului, numai că rămâne de văzut dacă va fi reuşită şi legitimarea acestora.

Pe final de dispută, tehnicianul orădean l-a introdus în poartă şi pe juniorul Egri, care s-a remarcat însă la o lovitură liberă a bănăţenilor, scoţând de la vinclu.

Pe final de joc, scorul putea lua proporţii, însă Andor şi Ember au ratat două ocazii bune. La acestea se adaugă, ocazia mare a lui Sulea, din minutul 47, care după o centrare a aceluiaşi Andor, singur din 5 metri, din alunecare a reluat direct în portar.

De notat însă şi jocul dur al gazdelor, care în prima repriză a provocat două accidentări orădenilor, Novak şi Mikulyac fiind nevoiţi să părăsească terenul, iar în cea de-a doua şi Haş a fost accidentat, devenind incert pentru jocul de marţi din cupă.

"Pe mine nu m-a interesat neapărat rezultatul, nu sunt adeptul rezultatelor în amicale, sunt adeptul jocurilor, mă interesează mişcarea băieţilor, omogenizarea echipei, pentru că aici suferim, într-adevăr, avem mari probleme. Încă nici nu ştiu primul unsprezece pentru meciul de cupă, nu mai vorbesc de meciul din prima etapă de campionat. Să sperăm că se vor aşeza lucrurile şi la noi şi vom putea să începem campionatul cu capul sus şi cât mai onorabil", a declarat, după joc, antrenorul formaţiei FC Bihor, Gheorghe Silaghi.

ASU Poli Timişoara – FC Bihor 0-2(0-0)
Au marcat: Chira (min. 68) şi Cornea (min. 70)
ASU Poli: Burtic – Contescu, Gălan, Bilia, Taub, Rebenciuc, Giuricici, Ţugui, Ghinescu, Birău şi Vucea. Au mai intrat: Fişteag – Damian, M. Stancu, Bădăuţă, Feraru, Tulcan, Codrea, Al. Rus, Ugocian şi Marina. Antrenor: Sorin Brîndescu
FC Bihor:Nad (min. 70 Kiraly, min. 80 Egri) – Mangra (min. 46 S. Matei), Samuilă (min. 28 Remeş, min. 60 Mintaş), Tocuţ (min. 30 Haş, min. 65 Pereira), Lorincz – ctp. (min. 46 Arsene) – Pereira (min. 46 Magda), Novak (min. 28 Ţoca, min. 60 Chira) – Sas (min. 46 Cornea), Mikulyac (min. 37 Tocuţ, min. 46 Ember), Negrea (min. 46 Andor) – Da Silva (min. 46 Sulea). Antrenor: Gheorghe Silaghi
Au arbitrat: Răzvan Drăgoi – Bogdan Gheorghioiu şi Raul Ghiciulescu (toţi din Timişoara)

Pentru FC Bihor urmează marţi după amiază, de la ora 17.30, primul joc oficial din noul sezon. La Alparea, orădenii vor întâlni echipa CS Oşorhei, în turul IV al Cupei României.

FOTO, AICI!