Ştiri

Echipa de 2002 a clubului FC Bihor a câştigat a XI-a ediţie a Cupei Viitorul de la Zalău

 23.08.2015, 09:00

Echipa cu jucători născuţi în anul 2002 a clubului FC Bihor a câştigat turneul amical de fotbal de la Zalău, dotat cu Cupa de Vară Viitorul, ediţia a XI-a.

Competiţia, desfăşurată în perioada 17-20 august, a reunit la start nouă echipe, care au fost împărţite în două grupe. Din grupa A au făcut parte: Viitorul Zalău, Stejarul Gurghiu, Viitorul Cluj şi Pandurii Tg. Jiu. Grupa B a fost alcătuită din: Atletic Zalău, Sportul Şimleu, FC Bihor, LPS Satu Mare şi FC Kiss 2015 Baia Mare.

După desfăşurarea jocurilor din grupa A, pe primele două locuri s-au situat: Viitorul Zalău şi Viitorul Cluj.

În grupa B, mai întâi, FC Bihor, echipă pregătită de Lucian Ulici, a dispus cu scorul 2-1 de formaţia LPS Satu Mare, prin golurile marcate de Blăgea şi Pop. Apoi, echipa orădeană a întâlnit Atletic Zalău, formaţie de care a trecut cu scorul de 4-2, prin golurile marcate de Săutiuţ, Costea, Blăgea şi Popovics.

În etapa a III-a a grupei, elevii tehnicianului Ulici au întâlnit formaţia Sportul Şimleu, grupare pe care a întrecut-o cu scorul de 2-0, prin reuşitele lui Beiuşeanu şi Petrică. În fine, în ultima partidă din grupă, FC Bihor a remizat cu scorul de 0-0 în compania celor FC Kiss 2015 Baia Mare.

Astfel, la finele jocurilor din grupa B, FC Bihor s-a clasat pe primul loc, iar LPS Satu Mare pe poziţia a II-a, ambele formaţii calificându-se în semifinale.

În primul joc din penultimul act, LPS Satu Mare a întrecut cu 3-2 echipa Viitorul Zalău, pentru ca în cea de-a doua semifinală, FC Bihor să învingă cu 1-0 echipa Viitorul Cluj.

În finala turneului, FC Bihor s-a întâlnit din nou cu LPS Satu Mare. De această dată după timpul regulamentar de joc scorul a fost egal, 0-0. Pentru stabilirea învingătoarei s-a trecut la loviturile de departajare de la 11 metri, unde portarul orădean Eduard Beke a fost erou, parând trei penalti-uri şi astfel FC Bihor a câştigat cu 4-1, după ce Blăgea, Andras, Ioviţă şi Pop au marcat de la punctul cu var.

De precizat că a fost primul turneu pentru echipa orădeană, după ce a trecut de la sistemul 8+1 la sistem 11 contra 11, în joc pe teren mare.

La finalul turneului, pe lângă trofeul de cea mai bună echipă, FC Bihor a câştigat şi cupa pentru cel mai bun jucător, oferită lui Horia Beiuşeanu. De asemenea, Eduard Beke a fost văzut de toţi cel mai bun portar, doar organizatorii l-au preferat pentru această distincţie pe goalkeeperul celor de la Satu Mare.

"Felicit întregul lot de jucători, pentru munca depusă şi rezultatele obţinute. Pot să vă mai spun că la acest turneu am fost plăcut impresionat de echipa Viitorul Cluj, o formaţie foarte bună", a declarat, după competiţie, antrenorul echipei orădene, Lucian Ulici.

Tehnicianul de la FC Bihor a avut la dispoziţie pentru acest turneu următorul lot: Eduard Beke şi Nadin Herman – portari; Denis Tiponuţ, Patrick Andras, Andrei Borma, Loren Ioviţă, Răzvan Pop, Patrik Blăgea (ctp.), Horia Beiuşeanu, Flavius Bălan, Alex Săutiuţ, Vlad Costea, David Popovics, Andrei Petrică, Mihnea Curta, Răzvan Pintilie şi Istvan Bognar.